Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-24-17, 09:38 PM   #1201
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
佔地B 級
好心啲人見到唔係自己個計時郁
就去油番個指定範圍先啦
小橋場下下都去橋頂伏人同油條暗路好型咩?
有場點都諗唔到會係得番我一個油中間

狙加速後好用左啲
起碼Full Charge射第二下前,第一下油嘅地未至於無哂
叫做殺唔到都阻到對手
由手機版發出

此篇文章於 08-24-17 09:52 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 09:46 PM   #1202
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
佔地油小路做咩??

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 10:00 PM   #1203
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
狙要打Jet都唔係講咁易 識用既個個都係咁高低飛,你唔先讀讀到位根本唔會打得到落黎
其實Jet最賤格果樣係佢始動根本快到無譜
其他幾個SP發動全部都要成秒,炸地都要成秒鐘先有armor
Jet一開0.3秒就已經飛左上去有絕對優勢 :o)

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 08-24-17 10:02 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 10:37 PM   #1204
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
炸地係咪sp中最弱...
成日都避到,除非喺角位或者地下大面積係敵對顔色走唔到,
起手真太慢,
又只得一下,其他sp技都有一段時間用....
但我最鐘意用就係水袋綠槍,所以sp長期係炸地........
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 10:39 PM   #1205
leungky1

個人排SP嘅
Rank
飛行器>波波>無限地彈>雨雲彈>追蹤導彈>無限炸筒>炸地

Regular
飛行器>雨雲彈>無限地彈=無限炸筒>波波>炸地=追蹤導彈
由手機版發出

此篇文章於 08-24-17 10:41 PM 被 leungky1 編輯。
舊 08-24-17, 10:52 PM   #1206
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
炸地即係邊招

edit:諗到了,英雄落地

此篇文章於 08-24-17 11:15 PM 被 catho7 編輯。
catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-17, 10:54 PM   #1207
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 貓太部 查看文章
起手真太慢,
但我最鐘意用就係水袋綠槍,所以sp長期係炸地........
唔會啦,講到廢炸地拍馬都追唔到水喉同粒波:o)

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-24-17, 11:02 PM   #1208
leungky1

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
唔會啦,講到廢炸地拍馬都追唔到水喉同粒波:o)
我都差啲唔記得有穿牆水喉.....
真係除左三文魚窄路有用外,正場比賽係無用
剛剛有場搶塔延長戰,就係對手開水喉時響側邊成功狙擊定勝

波波打措手不及都有啲用嘅

另外可能大家早知
三文魚新場星期日8:00AM起Online上線到星期一2:00PM
由手機版發出

此篇文章於 08-25-17 07:42 AM 被 leungky1 編輯。
舊 08-24-17, 11:14 PM   #1209
catho7
Game Master
焗肉醬貓

Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
水喉宜家用落唔差,但確實唔易用
一開就好危險,硬直大、俾人知位置
同埋多高低地形會比較難中(可能我技術問題)

舊 08-24-17, 11:14 PM   #1210
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: catho7 查看文章
炸地即係邊招
拳頭揼地~~

引用:
起手真太慢,
睇地形... 我都係緊急用,自己走人用...
或者走時,知佢追,轉角位用..
對面inkjet 近身剛發動, 有機會打死對方
大位用,對手未必避晒, 補多個水袋就死
有時我炸地同甲 當回墨手段, 放晒副技再大技,再副技

此篇文章於 08-24-17 11:22 PM 被 信長 編輯。
舊 08-24-17, 11:30 PM   #1211
leungky1

引用:
作者: catho7 查看文章
水喉宜家用落唔差,但確實唔易用
一開就好危險,硬直大、俾人知位置
同埋多高低地形會比較難中(可能我技術問題)
係多高低地形先更突顯佢穿牆嘅作用
原意應該係會做到條油柱響地面或高處突然冒出,殺對手措手不及
奈何官方又怕破壞平衡,較到支野郁起嚟好慢
倒不如參考番層層疊嗰隻三文魚,加速同時減火力,都唔係好屈啫
由手機版發出

此篇文章於 08-24-17 11:33 PM 被 leungky1 編輯。
舊 08-24-17, 11:47 PM   #1212
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

根本個問題係條水喉個攻擊力
係天才先會將支咁多限制既野set做要8hit先死:o)

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-24-17, 11:52 PM   #1213
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: 信長 查看文章
拳頭揼地~~

睇地形... 我都係緊急用,自己走人用...
或者走時,知佢追,轉角位用..
對面inkjet 近身剛發動, 有機會打死對方
大位用,對手未必避晒, 補多個水袋就死
有時我炸地同甲 當回墨手段, 放晒副技再大技,再副技
其實炸地個判定做高d一條柱仔都可以,
敵人企上層或下一層都唔會中,隔牆又唔中,
但出招時會跳起一秒俾上層d人射.....@@
好喇,上層唔中,咁大水花,連下層都唔俾中.....
舊 08-24-17, 11:53 PM   #1214
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

跳起比人射正常 隻game幾招SP都係發生一秒後先有無敵或者盾
係Jet先0.3秒咁變態

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-25-17, 12:02 AM   #1215
catho7
Game Master
焗肉醬貓

引用:
作者: leungky1 查看文章
係多高低地形先更突顯佢穿牆嘅作用
原意應該係會做到條油柱響地面或高處突然冒出,殺對手措手不及
奈何官方又怕破壞平衡,較到支野郁起嚟好慢
倒不如參考番層層疊嗰隻三文魚,加速同時減火力,都唔係好屈啫
由手機版發出
我用落一多高低地形就好難殺到人,可能易俾人有位上下走
一用熟招野殺兩個唔難,但3個係極限(唔夠時間扣人血)

舊 08-25-17, 12:28 AM   #1216
迪安大叔
Crazy Gamer

真心綠水桶應該要改弱下
範圍有,射程夠,威力高,連射密,又可以開甲
一潑隨時殺幾件

此篇文章於 08-25-17 12:43 AM 被 迪安大叔 編輯。
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-17, 02:25 AM   #1217
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
真心綠水桶應該要改弱下
一潑隨時殺幾件
yes

見到就憎。

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-17, 03:30 AM   #1218
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
傘都擋唔到綠筒...(把傘擋時冇得較高少少角度...)

舊 08-25-17, 04:00 AM   #1219
信長
The Flash

https://splatoonwiki.org/wiki/Object_Shredder

其中一個技能,對物理強化, 只會在鞋類主技出現
對花灑,雷達,水牆,ink armor, Rainmaker, 波波,遮都有效

ink armor 個甲有30HP. 爆甲後有0.5s 無敵時間...
好似水袋擦中有 25攻.. 裝左Object Shredder , 可以一下爆甲
我都發現Rainmaker 有人有用..果然都係有效

將來武器set 有4 款有水牆 (新武,雙槍,格靈,.96) 應該會好常見水牆

舊 08-25-17, 08:30 AM   #1220
leungky1

引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
真心綠水桶應該要改弱下
一潑隨時殺幾件
一潑殺幾件意味隊友可能聚得太近吧
見識少,未見過用三向水桶可以向兩個方向雙殺
由手機版發出
舊 08-25-17, 04:14 PM   #1221
信長
The Flash

今次三文唔伏

舊 08-25-17, 05:26 PM   #1222
貓太部
Crazy Gamer

引用:
作者: 信長 查看文章
今次三文唔伏
今日三文魚子去到最後倒數幾秒話斷線.....
嗰場冇分之餘仲要咁啱跌埋級......
已經有一段時間冇跌過難度打,爭一級難度d隊友好似有d唔同,
仲難打,好辛苦先打夠1200分.....
舊 08-25-17, 08:15 PM   #1223
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
今日三文魚子去到最後倒數幾秒話斷線.....
嗰場冇分之餘仲要咁啱跌埋級......
已經有一段時間冇跌過難度打,爭一級難度d隊友好似有d唔同,
仲難打,好辛苦先打夠1200分.....
係,跌一級隊友差好遠
達人級有時唔洗點出力都過到
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-17, 09:58 PM   #1224
信長
The Flash

聽日10:00AM 打後都是新場

舊 08-25-17, 10:17 PM   #1225
信長
The Flash

明日 8 月 26 日午前 11 時、新しいブキ「スクリュースロッシャー」が追加される。
洗濯槽のような射出口から撃ち出される渦巻き状のインクは、弧を描いて段差や障害物を越え、中心部を直撃させれば大きなダメージを与えるぞ。
サブは「ロボットボム」、スペシャルは「ハイパープレッサー」だ。

雞仔炸彈, laser
洗衣機, 上集有用,打上去高位好勁.射程好遠

此篇文章於 08-25-17 10:21 PM 被 信長 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 12:44 AM

手機版 | APP版