Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-13-04, 12:29 PM   #1
岸邊露伴
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
街機《Virtua Fighter 4 Evolution 2》預定推出?

街機《Virtua Fighter4 Evolution 2》預定推出?

來自日本的傳聞稱SEGA會社子會社SEGA-AM2決定推出《Virtua Fighter 4 Evolution》的強化版《Virtua Fighter 4 Evolution 2》,該強化版繼續使用NAOMI 2機板,預定於今夏推出,並預定2月20日-21日在日本業務用遊戲展“AOU 2004”上展出。

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-04, 12:32 PM   #2
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
好少機鋪會出入呢隻野......

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-04, 12:41 PM   #3
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
Originally posted by 7ming_格鬥苦手 :
係law,都唔知點解咁正既GAME竟然會冇乜人玩
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-04, 12:45 PM   #4
7ming_格鬥苦手
小霸王

引用:
Originally posted by DQGUNDAM :

係law,都唔知點解咁正既GAME竟然會冇乜人玩
系統難lo.....d人唔想交學費...無計....

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
舊 02-13-04, 02:50 PM   #5
Time
AwAkE~!

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDTime-6RD-
引用:
Originally posted by 7ming_格鬥苦手 :

系統難lo.....d人唔想交學費...無計....
見過D咭...勝2千幾,負千幾,和千幾...每鋪當佢$5咁計...嚇死人...:@_@":

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-04, 03:45 PM   #6
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
會唔會有NAOMI 3機版呢?

舊 02-13-04, 03:49 PM   #7
7ming_格鬥苦手
小霸王

引用:
Originally posted by Time :

見過D咭...勝2千幾,負千幾,和千幾...每鋪當佢$5咁計...嚇死人...:@_@":
........ 國寶級3d格鬥果然唔同d......d人得別用得多錢...
我個張勝幾...負十幾.....

舊 02-13-04, 09:32 PM   #8
C.K.F.
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
太子聯合一定入!(如果真係有).
只要換隻GD-ROM就得, 消費大約港幣兩皮(參考"頭D ver.3").

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-04, 05:47 PM   #9
C.K.F.

註冊日期: Dec 2001
有傳 Virtua Fighter 4 Evolution 2 的正式名稱叫:

Virtua Fighter 4 Evolution Final Tuned

"Sony's engineers suck at GPU design, as the GS proves. The Dreamcast with a older GPU design destroys the GS in the PS2 when it comes to features. The GS is a very simple rendering part. Sony bragged so much about how many pixels they can push, but never talked about the quality of the pixels being pushed." - Edge
C.K.F. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-04, 05:52 PM   #10
Rugawa
Insane Gamer
百式制霸~!

註冊日期: Aug 2003
我本身係SF迷,呢隻野我一舖都冇打過完全唔識玩,
但睇人對戰已經係一種樂趣

WoW世界專殺攔路鼠雜兵一名
ID:Rugawa
class:Orc shaman
Rugawa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-04, 01:40 AM   #11
最強幻象
Game Master

註冊日期: Jun 2002
玩啦玩啦~玩vf是變幻無窮的~
有心玩就得ga la~

舊 02-15-04, 02:15 AM   #12
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
Originally posted by C.K.F. :
有傳 Virtua Fighter 4 Evolution 2 的正式名稱叫:

Virtua Fighter 4 Evolution Final Tuned
Final Tune 之後咪又係會出隻5~ \

聯合依家多左部plasma 出黎做live~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-04, 02:28 AM   #13
幸運星
投技之手

註冊日期: Feb 2003
嗚...交左好多學費都唔識玩既game...
幸運星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-04, 02:41 AM   #14
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
Originally posted by 幸運星 :
嗚...交左好多學費都唔識玩既game...
絕對唔係交左學費無用...
只係好多人實在太神...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-04, 02:52 AM   #15
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
呢排多左去聯合
玩番
原來唔用卡打
vf會玩得開心好多
雖然無曬d item

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-04, 02:54 AM   #16
幸運星
投技之手

引用:
Originally posted by 基路亞 :

絕對唔係交左學費無用...
只係好多人實在太神...
但係交同樣既學費, 我玩doa或者劍魂都好得多...3d格鬥來講
舊 02-15-04, 03:13 AM   #17
jamsquare

PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:

但係交同樣既學費, 我玩doa或者劍魂都好得多...3d格鬥來講
交左學費, 都唔會無用嫁
好多人遲入game
宜家都十段
同d惡魔有得打嫁

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-04, 03:33 AM   #18
Time
AwAkE~!

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDTime-6RD-
引用:
Originally posted by 基路亞 :

Final Tune 之後咪又係會出隻5~ \

聯合依家多左部plasma 出黎做live~
我真係要讚下小聯呢樣野!唔知係咪VF.NET既人有份投資既呢?

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-04, 05:56 AM   #19
ayane123

註冊日期: Sep 2003
引用:

現在有家用板,要識玩唔難.
只要記住每個角色的frame表,對戰多d好快就會上手
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-04, 07:09 AM   #20
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
Originally posted by 最強幻象 :
玩啦玩啦~玩vf是變幻無窮的~
有心玩就得ga la~
就係變數太多先難上手~~
總覺得隻game,用得越多錢先越勁....:@_@":

evo初出時我都有玩,但個迴避系統難上手,之後.....放棄~~

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-04, 07:16 AM   #21
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
Originally posted by jamsquare :

交左學費, 都唔會無用嫁
好多人遲入game
宜家都十段
同d惡魔有得打嫁
要囉十段唔難,有錢和時間就得啦!~~

但要去到同d惡魔有得打....除非d惡魔失準啦!~~

此篇文章於 02-15-04 07:20 AM 被 kog 編輯。
舊 02-15-04, 09:39 AM   #22
ayane123

註冊日期: Sep 2003
引用:
Originally posted by kog :

要囉十段唔難,有錢和時間就得啦!~~

但要去到同d惡魔有得打....除非d惡魔失準啦!~~
睇下在那裡打啦,在聯合當你上到八九段,就會有惡魔同你考試.
就算其他地方打,要上到十段都不容易呢!!
八段和九段要連勝同段五局,九上十如果不是連勝要正七局先上到十段.
不計算做出來的段位,要升上十段不是金錢和時間就可以呢!!
不過這也是打VF其中一種樂趣
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-04, 10:47 AM   #23
7ming_格鬥苦手
小霸王

我自己都有家用板....只係準招式入力時間都練到我.........

舊 02-15-04, 11:28 AM   #24
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
Originally posted by ayane123 :

睇下在那裡打啦,在聯合當你上到八九段,就會有惡魔同你考試.
就算其他地方打,要上到十段都不容易呢!!
八段和九段要連勝同段五局,九上十如果不是連勝要正七局先上到十段.
不計算做出來的段位,要升上十段不是金錢和時間就可以呢!!
不過這也是打VF其中一種樂趣
我諗你唔會佐我既意思.......
我意思十段只係一個表面,每個地區既十段都有高低/差別.....
例如:沙田囉到十段,但係太子到打,可能其實只有六段既級數.....

再者:我話"要囉十段唔難,有錢和時間就得啦!~~".......因為可以人為~~
1 or 2個人一直對打和出卡,勝負由自己定既,咁要連勝囉十段唔難~~

舊 02-15-04, 11:33 AM   #25
幸運星
投技之手

引用:
Originally posted by ayane123 :

現在有家用板,要識玩唔難.
只要記住每個角色的frame表,對戰多d好快就會上手
無錢買ps2:@_@":
總覺得係自己既反應問題...
那些三擇我唔明點解可以咁快反應到的呢?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM
陳冠希---你快樂嗎(t68i) kaworu 影音館 9 02-19-03 11:41 PM

現在的時間是 06:56 AM

手機版 | APP版