Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-22-11, 09:36 AM   #226
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
你skip得咁又多
點解係依個位完
明明係跳果下完先係最高潮位

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 01:46 PM   #227
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 06-22-11, 09:58 PM   #228
teamkiller
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
感覺上好少人睇咁...
呢套真係好正...我決定睇曬動畫先再玩隻game..

舊 06-22-11, 10:31 PM   #229
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
我反而認為先玩哂再睇會好D....

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 11:26 PM   #230
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
ヽ(*゚д゚)ノ カイバー
サイリウム・セーバー的用處: 電筒
今集最奇係個個都帶面具,得萌郁唔帶,究竟D人帶來有咩意思

終於入正題啦

萌郁,玩少D FaceBook啦,對身心唔好

下集開始跳啦...
我估應該都係半集跳躍+講過去,半集係オカリン和まゆり愛的逃避行

引用:
作者: GN00508771 查看文章
我反而認為先玩哂再睇會好D....
睇到一半先玩game劇透,個feel唔多好
不過我都同意玩完再睇會好D

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 11:31 PM   #231
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 夜貓 查看文章
ヽ(*゚д゚)ノ カイバー
サイリウム・セーバー的用處: 電筒
今集最奇係個個都帶面具,得萌郁唔帶,究竟D人帶來有咩意思

終於入正題啦

萌郁,玩少D FaceBook啦,對身心唔好

下集開始跳啦...
我估應該都係半集跳躍+講過去,半集係オカリン和まゆり愛的逃避行

......
唔知啫喱版まゆり會唔會出現呢

舊 06-22-11, 11:42 PM   #232
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
引用:
......
唔知啫喱版まゆり會唔會出現呢

......
機會都應該幾大下...
不過我唔想見到ゲルまゆしぃ

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 12:07 AM   #233
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
俾槍指住時作畫堆衰小臉是什麼回事?wwwww

舊 06-23-11, 12:30 AM   #234
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
更加似恐怖份子FEEL呱.....

終於要來了-.-
咁之後オカリン咪應該唔會認得呢班人囉

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 12:49 AM   #235
darknessmana
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2008
引用:
作者: 夜貓 查看文章

我都係未玩GAME既人
如果GAME表達得更好既話我更加唔會玩住...
因為而家咁都夠令我好想追落去
玩左再睇可能會失去追睇既意欲(因為劇透晒)
我會選擇睇晒再去玩GAME樂趣可以延續多D

或者對於已玩GAME既人會覺得係玩左先好D...
darknessmana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 12:54 AM   #236
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
面具係無關痛癢o既

舊 06-23-11, 01:07 AM   #237
tat0gd
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: darknessmana 查看文章
我都係未玩GAME既人
如果GAME表達得更好既話我更加唔會玩住...
因為而家咁都夠令我好想追落去
玩左再睇可能會失去追睇既意欲(因為劇透晒)
我會選擇睇晒再去玩GAME樂趣可以延續多D

或者對於已玩GAME既人會覺得係玩左先好D...
我就係動畫做左2話就去跑原作, 就覺得其實動畫唔差既, CUT 得都OK
咁但係一開始好, 唔代表之後會好洛去, 同埋後面既劇情先係重點,精彩既地方
個度遊戲接近有20個鐘既劇情, 要在動畫宿到12話, 一定少左D野
同埋動畫化好過原作遊戲既機會真係好少, 當然先走原作比較好
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 01:39 AM   #238
darknessmana

註冊日期: Nov 2008
只係想睇動畫既時候唔想預知劇情去向
未知既劇情會令人期待D,我會選擇之後補完佢
俾我既話唔會睇2話就去跑原作

心態上既分別,唔爭論
darknessmana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-11, 02:24 AM   #239
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
我其實最想見到疾風迅雷のナイトハルト亂入

明明係重要角色 而且有主角威能
但係game 入面 得個名出到
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-11, 06:19 PM   #240
money
◆.西野司命.◆

第1卷BD初動銷量11802枚

*5 - ● 11,802 11,802 STRINS:GATE Vol.1

此篇文章於 06-28-11 09:47 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 11:44 AM   #241
money
◆.西野司命.◆

舊 06-29-11, 11:56 AM   #242
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
其實各有各開心者
我冇玩過原作, 但都睇得好開心, 因為估唔到之後會點, 集集新鮮, 知道左萌都真實身份已經好震撼
上季madoka都係因為劇情估唔到, 先咁多人討論
而玩過原作既, 會估動畫會點改點cut, 會睇到神scene重現而感動, 同埋會因為知多左野而更了解個劇情

講足本, 動畫得廿幾集, 點都冇可能補完原作幾十萬字既故事, 背景同世界觀
但我覺得起碼只要吸引到冇玩原作既人睇, 甚至吸引到人睇番原作, 已經好足夠好成功了

btw, 動畫好過原作既作品都有唔少丫
食靈, 涼宮1期我覺得都好睇過原作
雖然唔係game改編
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 03:20 PM   #243
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
我冇睇過原作,但唔鐘意動畫。

今集睇到我好炆憎。真係想爆粗鬧佢。男主角又唔聰明,但乜秘密都收晒落自己個肚度。人蠢真係冇藥醫。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 04:20 PM   #244
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: shooter 查看文章
我冇睇過原作,但唔鐘意動畫。

今集睇到我好炆憎。真係想爆粗鬧佢。男主角又唔聰明,但乜秘密都收晒落自己個肚度。人蠢真係冇藥醫。
基於閣下冇玩GAME 動畫又未做哂的情況下 我只可以講句...

睇哂先判斷啦

舊 06-29-11, 04:45 PM   #245
廢人
The One

第一次跳前無佐助手句對白真係差好多

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 04:47 PM   #246
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 廢人 查看文章
第一次跳前無佐助手句對白真係差好多
岩-.-氣氛差好多-.-

舊 06-29-11, 06:02 PM   #247
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
睇完今集唯一唔明的是,點解唔選擇用短訊移去別的世界線……(還是改良型無左這機能/短時間內回復唔到?)反正都要改變歷史都唔差在大定小了吧……

舊 06-29-11, 07:08 PM   #248
delta1021

註冊日期: Mar 2006
今集明顯是月光寶盒的情節。

引用:
作者: 尼路 查看文章
睇完今集唯一唔明的是,點解唔選擇用短訊移去別的世界線……(還是改良型無左這機能/短時間內回復唔到?)反正都要改變歷史都唔差在大定小了吧……
不是說D-Mail 有很多限制嗎 而且只有36bytes data 可以傳送

此篇文章於 06-29-11 09:03 PM 被 delta1021 編輯。
delta1021 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-11, 07:44 PM   #249
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
1)因為D-MAIL改變個後果控制唔到
2)d-mail內容唔一定有影響

舊 06-29-11, 08:03 PM   #250
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
今集睇到極心UP...玩GAME時點頂啊...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[徵求] Steins Gate Double Pack frankylui 買賣專區 0 12-02-13 10:34 AM
[Sell]PS3 命運石之門 Steins;Gate 中文版 march0728 買賣專區 0 08-18-13 09:39 PM
[PSV] 『シュタインズ・ゲート』&『比翼恋理のだーりん』2013年3月14日発売予定 money 手提遊戲機討論版 2 10-30-12 07:02 AM
[宣傳] CWTHK2新品-Steins;Gate襟章 / 貼圖 。檸。 Cosplay同人MIX討論區 0 09-30-11 09:00 PM
[PSP] 5pb.「STEINS;GATE」[已售] 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 22 07-20-11 04:37 PM

現在的時間是 05:13 AM

手機版 | APP版