Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 
手機資訊/電腦軟硬討論>Apple iPhone/iPad/iPod + iTunes 討論區 XI
donaldfung 10:30 AM 09-27-16
新手apple ipad user

有什麼 apps 係必裝? 已裝 Dropbox, google spreadsheet, scanner pro...
JMi 12:08 PM 09-27-16
作者: donaldfung:
新手apple ipad user

有什麼 apps 係必裝? 已裝 Dropbox, google spreadsheet, scanner pro...
第一件ios產品??

我自己都係遊樂用
裝games 漫畫app 體育野 openrice googlemap之類only
utilities都係裝左兩三個spreadsheet同合相app咁
第一代開始用 以前好多野都裝一餐 但用得耐發覺根本唔會工作上用 lol
D.K. 05:48 PM 09-27-16
轉做日app store完
donaldfung 09:43 PM 09-28-16
作者: JMi:
第一件ios產品??

我自己都係遊樂用
裝games 漫畫app 體育野 openrice googlemap之類only
utilities都係裝左兩三個spreadsheet同合相app咁
第一代開始用 以前好多野都裝一餐 但用得耐發覺根本唔會工作上用 lol
係, 第一件ios產品, 買左塊番新air 2 LTE
睇書/片用
加量熱狗 04:38 AM 10-12-16
用Window 10
琴晩手多一次過更新window>>>itune>>>iphone
itune 依家讀取唔到 iphone
已經確定ios同itune都係最新版本
已經重裝過itune
Window自己係感應到部電話而且充緊電

依家每次插部iphone入電腦都彈a唔allow呢句,先前未試過

乜都做唔到

㩒完allow冇反應,拔完再插過又係呢一句

衰邊樣
wang2009hk 03:04 PM 10-14-16
我是昨天才加入水果商的新手

想問一下的是

如我之前在日帳下載了東西後
登出日帳再登入港帳

日帳的東西會不能開或不見嗎?

I-TUN那兒用日帳先下載APP但沒先傳到IPHONE

登出日帳後登入港帳下載APP
之前在日帳下的APP會刪掉嘛?
大破人間 03:11 PM 10-14-16
作者: wang2009hk:
我是昨天才加入水果商的新手

想問一下的是

如我之前在日帳下載了東西後
登出日帳再登入港帳

日帳的東西會不能開或不見嗎?

I-TUN那兒用日帳先下載APP但沒先傳到IPHONE

登出日帳後登入港帳下載APP
之前在日帳下的APP會刪掉嘛?

可以開, 不會不見

但會不能再更新, 必須用日帳更新
wang2009hk 08:25 AM 10-15-16
作者: 大破人間:
可以開, 不會不見

但會不能再更新, 必須用日帳更新
感謝~

但想再問一個問題..

我的I-TUNNE,連接了的手機那兒沒有圖片那資料夾

在網上找資料時看到有不少圖都有的..

而上面橫排在分類(音樂/APP ETC)那個旁邊有點像手機的圖案下去也沒反應

已經確認I-T和手機連上也同步過的了

I-TUN是前2天在官網下載安裝..
(感覺這鬼程式有點吃PC資源..?)
blackpighk 08:59 AM 10-15-16
作者: 加量熱狗:
用Window 10
琴晩手多一次過更新window>>>itune>>>iphone
itune 依家讀取唔到 iphone
已經確定ios同itune都係最新版本
已經重裝過itune
Window自己係感應到部電話而且充緊電

依家每次插部iphone入電腦都彈a唔allow呢句,先前未試過

乜都做唔到

㩒完allow冇反應,拔完再插過又係呢一句

衰邊樣
同我前晚一樣情況
最後 uninstall 機入面所有apple 既software ( 乜鬼 itunes / bonjuxxxx / apple mobile service 好似4-5個 )
再裝一次 itunes 就得左
加量熱狗 06:23 AM 10-17-16
作者: blackpighk:
同我前晚一樣情況
最後 uninstall 機入面所有apple 既software ( 乜鬼 itunes / bonjuxxxx / apple mobile service 好似4-5個 )
再裝一次 itunes 就得左
得咗!
萬分感激

話說我覺得ios10好鬼麻煩好難用
冇咗slide to unlock有啲唔慣
鳳熾魂 05:07 PM 11-01-16
原來現家過野係咁方便
鳳熾魂 10:51 AM 11-06-16
facebook熄左背景整理熄mon都會收到通知?
第一件ios產品??

我自己都係遊樂用
反而漫畫好似無咩好用咁
JMi 11:10 AM 11-06-16
作者: 鳳熾魂:
facebook熄左背景整理熄mon都會收到通知?
反而漫畫好似無咩好用咁
日漫被獨佔的被獨佔 有D漢化組又杯葛某D APP 個情況係好煩
但都有唔少野睇既 app名廢事開了 唔知得唔得
ipad mini睇漫 真係足返原本一本漫畫個size 幾有feel

而好似我女友咁會食國漫泡菜漫 就睇足成日都唔夠咁 lol
鳳熾魂 12:14 PM 11-06-16
日漫被獨佔的被獨佔 有D漢化組又杯葛某D APP 個情況係好煩
ipad mini睇漫 真係足返原本一本漫畫個size 幾有feel

所以打算用番部機械人DL哂出去睇
鳳熾魂 09:29 PM 11-07-16
相機大家有冇用手動apps
Procam同camera+有冇人用過
Asurada 06:40 PM 12-17-16
DEL?~~~~~~~~~~
12號四分衛 12:16 PM 12-18-16
相機大家有冇用手動apps
Procam同camera+有冇人用過
用緊Procam
有TIFF /RAW 有Manual control有 Peaking... 正
fami~yan 08:52 PM 01-04-17

諗住ANDROID漫畫人唔錯,iOS都有就冇死換iPhone

頂..咩都睇唔到
Reishin 11:58 PM 03-12-17
想問下iOS 10係咪播Flash時會有問題?

剛買咗部Air 2,用safari/chrome播FLASH會開唔到full screen,又禁唔到條timeline飛片
部mini 2本身iOS 8播無問題,升完10又出現同樣問題
鳳熾魂 09:29 PM 09-09-17
求問我有做icloud備份
我無簡相片換機竟然有番相
tat0gd 10:52 PM 09-09-17
求問我有做icloud備份
我無簡相片換機竟然有番相
你睇下係唔係開左 icloud 圖片庫, 係設定~> 相片
鳳熾魂 10:55 PM 09-09-17
作者: tat0gd:
你睇下係唔係開左 icloud 圖片庫, 係設定~> 相片
就係無丫 如果開左我睇icloud個容量應該見到有
今日轉機做icloud還原就好神奇見到相
2dn 07:33 AM 09-10-17
就係無丫 如果開左我睇icloud個容量應該見到有
今日轉機做icloud還原就好神奇見到相
開左相片串流?
鳳熾魂 09:32 AM 09-10-17
作者: 2dn:
開左相片串流?
不過睇番apple原來做icloud備份係會做埋相
david 07:33 AM 09-12-17
新機iPhone X辨認表情配emoji

作者: :

美國蘋果公司本港時間明天凌晨1時舉行發佈會前夕,有兩個外國科技網站獲得外洩的最新作業系統iOS11編碼,從中可知紀念iPhone推出10周年的新旗艦手機名叫iPhone X,iPhone8和8 Plus則是iPhone7和7 Plus的升級版。主要功能更新包括將臉孔辨認技術擴展至emoji、Lock掣功能將會大改。

Home鍵功能移至Lock掣

根據科技網站9to5Mac和MacRumors,新iPhone的3D臉孔辨認技術除可用於機主解鎖外,也可以按照用家的表情配對相配的emoji表情符號。

早前已有報道指,iPhone X將移除實體Home鍵,最新流出的資料指部份Home鍵功能將移到機側的Lock掣。以往Lock掣主要用於開機與鎖定,新機將可同時用於啟動Siri、Apple Pay以至緊急求助等。

至於相機鏡頭,iPhone X將會在照片光度下工夫,這項名為「肖像布光」(Portrait Lighting)的功能,會以特殊技術偵測、調配相片的光度,有多種不同「打燈」模式。
暫時未確認外洩的源頭。熟知蘋果運作的科技博客格魯伯(John Gruber)相信,是有蘋果內部人士將下載iOS11編碼的網址,主動洩漏給上述兩個網站,意在打擊蘋果。

第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 

返回主題版面