Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後
電視遊戲討論版>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC |
aquarius 05:27 PM 06-13-18
作者: Sar8:

BTW,我記得官方劇情係C表L裡
L裡好似係行後門入?
即係而家L係表?

有兩種開始方法
C表L裏, L表C裏, 四個ending

當時幾創新嘅設定
darkvolver 06:05 PM 06-13-18
作者: aquarius:
有兩種開始方法

當時幾創新嘅設定

聽你講創新,又勾番當年bio3滾地cancel的技巧,當時同類型的game的突破。

Sent from my iPhone using Gaforum
Kain 08:11 PM 06-13-18
唉...
手動AIM,無前期BIO感
然後應該又唔似後期BIO咁無雙
兩頭唔到岸

同RE-BIO爭太遠,講緊16年既GAME
呢隻只係普通既交差貨
放隻BIO2入用開既模,倒出黎,攪掂
Montague 09:31 PM 06-13-18
手槍又黎BB彈音效
^^波子^^ 09:57 PM 06-13-18
作者: Kain:
唉...
手動AIM,無前期BIO感
然後應該又唔似後期BIO咁無雙
兩頭唔到岸

同RE-BIO爭太遠,講緊16年既GAME
呢隻只係普通既交差貨
放隻BIO2入用開既模,倒出黎,攪掂
自動AIM真係咁好玩?
同埋用16年前個模式再玩多次我覺得係冇意義
Kain 10:01 PM 06-13-18
作者: ^^波子^^:
自動AIM真係咁好玩?
同埋用16年前個模式再玩多次我覺得係冇意義
呢個模式咪又係同幾百隻GAME一樣
Fio 10:05 PM 06-13-18
取長補短幾好吖,而家呢個其實已經cover到最大層面嘅player需要
華倫君島陽平 10:11 PM 06-13-18
畫面好黑,睇得好辛苦
強化人間ですの~★ 10:26 PM 06-13-18
・平林Pによると、オリジナル版と同じく、今作にも隠しシナリオである『The 4th Survivor』と『The 豆腐 Survivor』が登場するという
1pi 10:48 PM 06-13-18
如果Ada變左扒女,就摧毀晒,過去其他作品啲形象了
呂鳳仙 11:03 PM 06-13-18
作者: Montague:
手槍又黎BB彈音效
懷念當年Re Bio時每開一槍仲有跌彈殻聲嘅音效
^^波子^^ 11:12 PM 06-13-18
作者: Kain:
呢個模式咪又係同幾百隻GAME一樣
而家哩個年代興哩個模式吖嘛,咁BIO2又未用哩個模式
比佢試下無妨
零式 11:16 PM 06-13-18
睇左幾段片...

LEON個樣.....屁股型下顎

BIO7介面, 不過好彩係TPS

有類似RE1既刀仔防禦武器, 而且比RE1容易回收再用? (RE1要爆頭先可以回收)

BIO3既彈藥調合系統

似乎無體技

總括係集合咁多集之大成, 保埋第3集就好了
Sar8 11:24 PM 06-13-18
有成績以capcoin個性肯定出埋第三集...
反正都係同一個模...
TSZ 11:58 PM 06-13-18
自動AIM同敵人死晒轉BGM呢2點, 一直覺得係減低舊式BIO緊張感既原因之一
aquarius 12:02 AM 06-14-18
https://www.ptt.cc/bbs/BioHazard/M.1...407.A.F11.html

記得當時出三好似係因為同sony嘅合約問題
所以PS上的三比較短

而code veronica就成為心目中真正神作
STRIFE 12:09 AM 06-14-18
作者: 1pi:
如果Ada變左扒女,就摧毀晒,過去其他作品啲形象了
Ada變潤腸一定反枱啦
TSZ 12:47 AM 06-14-18
https://www.ptt.cc/bbs/BioHazard/M.1...407.A.F11.html

記得當時出三好似係因為同sony嘅合約問題
所以PS上的三比較短

而code veronica就成為心目中真正神作
根據某本授權資料講, bio3本來只係一款試驗性質既bio2延伸作品, 開發代號係bio1.9(破解ps save file同pc版file都保留住bio1.9呢個代號),
用3呢個名全因商業考慮, 大家都知故事上cv先係緊接2, 而CV亦吾係CAPCOIN本社開發

CV的確係神作, 我係因為距我先買DC
DevilElvis 02:27 AM 06-14-18
作者: 呂鳳仙:
懷念當年Re Bio時每開一槍仲有跌彈殻聲嘅音效
E隻都有,你聽清楚D
八仙果 06:24 AM 06-14-18
有兩種開始方法

當時幾創新嘅設定
所以我玩咗好多次,好正!
以前係玩到識背。

咁多集 BH,
我最喜歡第二集。
Reishin 08:57 AM 06-14-18
[YOUTUBE]s2TMSwEerDQ[YOUTUBE]

BTW,我記得官方劇情係C表L裡
L裡好似係行後門入?
即係而家L係表?
可以咁講,所謂官方說法其實係因為Claire表關果陣會講到Sherry被G寄生過
因此令到日後(6果陣)Sherry有自我治癒能力
而Claire裡關係無呢個劇情發生

我諗呢集RE2應該會成為必然劇情
darkvolver 10:05 AM 06-14-18
有成績以capcoin個性肯定出埋第三集...

反正都係同一個模...

作者: TSZ:
根據某本授權資料講, bio3本來只係一款試驗性質既bio2延伸作品, 開發代號係bio1.9(破解ps save file同pc版file都保留住bio1.9呢個代號),
用3呢個名全因商業考慮, 大家都知故事上cv先係緊接2, 而CV亦吾係CAPCOIN本社開發

CV的確係神作, 我係因為距我先買DC

我想知第3集滾地cancel及拔槍cancel可以點攪,會唔會保留定加強效果?

Sent from my iPhone using Gaforum
padage 10:20 AM 06-14-18
leon最好個樣都係chronicles果個
darkvolver 10:24 AM 06-14-18
隻game除了d怪會開門外,真係唔覺有loading時間。

Dyhalt Rushifar 10:28 AM 06-14-18
作者: TSZ:
自動AIM同敵人死晒轉BGM呢2點, 一直覺得係減低舊式BIO緊張感既原因之一
印象中當年美版係冇自動瞄準,好似日版先有。
當年DC隻2就日版都有加冇自動瞄準同高難度MODE。

BGM方面,當年1最有印象係有D好似好懸疑/恐怖既BGM既場面,通常敵人都係一般貨式
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後

返回主題版面