Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-14-16, 01:54 PM   #26
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
始終係呢D場景先正

舊 06-14-16, 02:14 PM   #27
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
見直播d人好多都卡關

舊 06-14-16, 02:24 PM   #28
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

今集仲係唔係日本嗰邊開發
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 02:28 PM   #29
Montague
遺伝子生物工学博士号

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2363 6017 4707
PSN  IDultcth
XBox Live GamertagMontagueC
引用:
作者: Ringo 查看文章
睇個勢未必係

舊 06-14-16, 02:33 PM   #30
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
如果起用新人新故事,

重叫BH/RE做乜, 改過新名好過,

老實講, 段片一D都唔吸引.
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 02:39 PM   #31
ComeLOLoh

人設完全唔吸引。
C記似係想好似P.T.咁製造話題(抄P.T. ...)

Twitch 而家見個個都係攞左把斧頭週圍試…

舊 06-14-16, 02:40 PM   #32
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: harakuma 查看文章
如果起用新人新故事,

重叫BH/RE做乜, 改過新名好過,

老實講, 段片一D都唔吸引.
之前好似叫kitchen
專做比VR的 demo
唔知係一早plan 定,定係見d人咁恨RE7 就索性改名了。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 02:46 PM   #33
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: Ringo 查看文章
ttp://www.famitsu.com/news/201606/14108253.html

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 02:46 PM   #34
harakuma
Game Master

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
人設完全唔吸引。
C記似係想好似P.T.咁製造話題(抄P.T. ...)

Twitch 而家見個個都係攞左把斧頭週圍試…
雖然依家話佢點點仲早咗d,

但齋睇片, 佢同1-6零關係, 無晒親切感,

如果係已成人妻既Ashley為咗救自己兒女而殺咗自己個已經變咗zombie既老公, 即時唔同晒
舊 06-14-16, 02:48 PM   #35
harakuma
Game Master

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
之前好似叫kitchen
專做比VR的 demo
唔知係一早plan 定,定係見d人咁恨RE7 就索性改名了。
變咗只係掛名既遊戲, 行緊舊silent hill條路
舊 06-14-16, 02:51 PM   #36
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
如果講親切感,我見到 5,6 就已經無哂

而家既 7 真係俾到而家既標準黎做到初代bio既感覺我

我自己就好希望今集起用新角色新故事

舊o個班真係乜都夠哂皮啦

舊 06-14-16, 02:55 PM   #37
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: Marco 查看文章

capcom 話過唔想完 啟示錄系列
可能想撥班舊人過去都唔出奇
事實上啟示錄已經出過chris, jill, barry,claire
未死個堆真。主角爭leon 同Ada 就一家團聚。
舊 06-14-16, 02:58 PM   #38
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
4開始已經唔關事啦,係都要掛返個名者。。。

舊 06-14-16, 03:00 PM   #39
harakuma
Game Master

引用:

你咁講都得既, 其實無咗三上既bh, 晨早唔係bh, 我當evil within係bh7算

引用:
capcom 話過唔想完 啟示錄系列
可能想撥班舊人過去都唔出奇
事實上啟示錄已經出過chris, jill, barry,claire
未死個堆真。主角爭leon 同Ada 就一家團聚。
好想知阿handsome boy追唔追到用sk2定資生堂既不老woman
舊 06-14-16, 03:07 PM   #40
Hello MiMi
Game Master

引用:
你咁講都得既, 其實無咗三上既bh, 晨早唔係bh, 我當evil within係bh7算

好想知阿handsome boy追唔追到用sk2定資生堂既不老woman
講真leon 到 RE6 已經做左美國總統個friend + 保鑣
臨尾仲拯救左世界
damnation 仲間接化解左Eastern Slav Republic 既內戰

d 怪唔係兩三層樓高既其實已經無必要搵Leon 出馬

普通 Tyrant 級個d ,叫claire 攪掂都得啦。
舊 06-14-16, 03:07 PM   #41
ComeLOLoh

我覺得而家只係整住隻野比你玩住先收下feedback。

彈出黎個下,太恐怖…VR我唔惦。

舊 06-14-16, 03:09 PM   #42
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

唔知點解我硬係覺得會有另一個副標題既bh7出現...
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 03:14 PM   #43
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
嘿,學你話,都換哂人物背景啦,唔好再掛住以前既 biohazard 啦

舊 06-14-16, 03:17 PM   #44
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: liar 查看文章
4開始已經唔關事啦,係都要掛返個名者。。。
+1
反而re系列有番d bh感覺
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 03:17 PM   #45
古烈特
Crazy Gamer
Kayser

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code4012 4383 5638
PSN  IDxalexw
其實佢唔用BIO/RE依個名出新作我會開心D
古烈特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 03:18 PM   #46
harakuma
Game Master

引用:
嘿,學你話,都換哂人物背景啦,唔好再掛住以前既 biohazard 啦
佢果兩個新日版/美版名, 都覺得怪怪地,

隻7字唔係正常咁係名後面, 而係只係"埋"係名入面

所以隻game真係"不是"bh/re"而係

BIOHA7.ARD,

RESISTANT EVII.

此篇文章於 06-14-16 03:22 PM 被 harakuma 編輯。
舊 06-14-16, 03:22 PM   #47
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:

今集相對既名變左副題

biohazard 7 Resident Evil
Resident Evil 7 biohazard

至於個7字,我覺得只係design係咁啫
好過 biohazard 6 個 6 先

最緊要真係用返 IMPACT 字型,同初代 biohazard 一樣
呢一點睇到CAPCOM真係想回歸恐怖原點先

舊 06-14-16, 03:23 PM   #48
Hello MiMi
Game Master

引用:

所以隻game真係"不是"bh/re"而係

BIOHA7.ARD,

RESISTANT EVII.
HKPSN 官方名為 resident evil 7 Teaser beginning hour
抄足 P.T.
舊 06-14-16, 03:27 PM   #49
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
引用:
HKPSN 官方名為 resident evil 7 Teaser beginning hour
抄足 P.T.
P.T.個 Marketing有價有巿,前年個勢勁大,K社咁都唔做真係無計。

此篇文章於 06-14-16 03:29 PM 被 liar 編輯。
liar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-16, 03:27 PM   #50
GateHacker
Baned

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDgatehacker01
PSN  IDFE-C_2008
試完Demi
感覺唔掛Bio名算啦
明知無怪力亂神野又唔覺特別驚嚇
同埋搵野又有hints位
好有輕量版PT感
GateHacker 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Biohazard 7, Resident Evil 7, バイオハザード 7, 惡靈古堡7, 生化危機7

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Biohazard 攻略書 arceela 買賣專區 5 03-12-13 12:48 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM
Biohazard: Miami ahleung ~清談館~ 101 11-26-12 04:12 PM
biohazard outbreak 村雨末子 電視遊戲討論版 1 12-14-03 04:45 PM

現在的時間是 03:20 PM

手機版 | APP版