Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-18-18, 12:10 PM   #3401
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
改左400%咁双手都高攻返d...

如果用A升B方法都係仙人掌升多d既,係煩d囉,所以等大成功up個時升定多d

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-18, 12:16 PM   #3402
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
而家睇落係分開左計,以前唔分兩手定2刀,總之STATUS 300%,裝300%

而家裝分兩手定2刀,兩手 裝300%,2刀 裝100%

總合 兩手 裝300% + STATUS 400%,2刀 裝得100% + STATUS 400%

睇落2刀會廢左好多喎﹖仲要以前主要都係靠裝推攻

佢唔係成日搞大成功,冇大成功十隻都唔知有冇1隻得,好晒時間係度禁,時間效率應該都係經驗間覺醒 裝晒EXP UP去刷1隻多
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-18, 01:37 PM   #3403
ShinDou

lv1 5星王之盾都過到經驗間覺醒喎 XD 1場23萬EXP 2.55倍升到LV62,打多場就LV80了 XD

6星都係1場上到LV62喎 @@ 第2場LV81,第3場LV96,打多場就100了

升埋判官上100算了,其他唔理住

TOTAL打左6場就由5星上左6星100,即係180體,打6場樂園仙人掌都未必升到1隻上100喎﹖

此篇文章於 03-18-18 02:05 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-18-18, 07:44 PM   #3404
ShinDou

終於過到3星暗召 @@ 6星帝國盾岩岩好夠用,不過基本上都係狂死,要係咁自動復活

打左成15TURN

搭FD賢者,真係好大力,終雷最尾好似6百萬定8百萬每下,1開波5連迅好似第3TURN已經打剩佢17%血,只係不斷狂死人要救,淨係出左絢香,我隻打手RINOA都要狂DOUBLE復活

結果所有MISSION都拎唔到,下次再打換走RINOA出埋白LIN全部自動復活應該易好多,反正都係靠FD賢者打就得,我隻RINOA出80MP果招好似都係百幾2百萬度,爭成4倍DAM @@

賢者好似仲屈過TRANS TINA﹖諗緊好唔好換兩隻番黎 @@

繼續清埋其他3星召先

結果食晒D魔石咁濟先升到暗召LV60 XD

試左次3星奧丁 @@ 6星王之盾完全唔夠頂,第3TURN俾佢屈到死剩絢香,同埋因為佢有反擊技,兩隻打手打完佢就俾佢反死左

不過好似奧丁唔多血,雙電光劍T BLADE 1TURN打到佢56%血 @@ 試1次RAID TEAM打佢睇下秒唔秒到先

1開波W BLADE再加3打手1技師唔夠秒,都係打到57%血 @@

睇黎都係要慢慢磨,上晒自動復活先攻先

上晒自動復活第3TURN先攻都唔掂 @@ 除左絢香外其他5個都1TURN內俾人殺左兩次 @@ 睇黎真係要有7星軍師個全體DAM CUT同高BUFF先頂到,靠白LIN都唔掂,等埋黎緊個新BUFF角勁唔勁先換番黎了 @@

此篇文章於 03-18-18 09:11 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-18-18, 09:51 PM   #3405
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
奧丁我就自己打到60%然後用雙修既LB技一下秒左佢...個陣我都冇軍師

舊 03-18-18, 09:56 PM   #3406
ShinDou

兩隻電光劍LB夠秒﹖好難儲LB喎 @@ 你係咁每隻出兩3招打佢唔會俾佢反死咩﹖定每TURN兩隻淨係出1下招慢慢磨﹖

同埋主要係我冇7星盾完全唔夠頂,得隻6星王之盾,帝國盾又要7星先有得擋全體

嘩乜而家打3星風召咁易 @@ 第1TURN 雙難D土CHAIN打到佢68%,第2TURN雙狂亂5段凸再SCREW斬就秒埋 @@ 都唔記得DISPELL解佢BUFF,召得半條冇儲,以前明明好難架﹖

打多次冇出儲召人,磨左9TURN先儲到石巨人召,其實第3TURN已經開始要係咁上風屬補佢血先殺唔到佢 XD 瑪娜1擊扣成2千幾萬 @@ 淨番果D3星召聽日再試 XD

此篇文章於 03-18-18 10:40 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-19-18, 06:26 AM   #3407
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

打星3奧丁既話物盾基本一定要7星,唔係反擊會頂唔到,玩得雙修既9成都有2隻冰女手係身自回LB技仲要裝雷屬大劍,而且用獅子叔或劍蘭哥既佢有反擊打石出黎會易儲LB bar……當然前者反擊時會發動技能"奮起"提高吸收率……

舊 03-19-18, 07:21 AM   #3408
ShinDou

雷屬大劍同2隻冰女手我都有,但回lb架咩?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
舊 03-19-18, 08:25 AM   #3409
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: ShinDou 查看文章
雷屬大劍同2隻冰女手我都有,但回lb架咩?

冰女手有自回LB架

舊 03-19-18, 08:48 AM   #3410
ShinDou

真係唔知 XD 咁有都易好多

舊 03-19-18, 12:40 PM   #3411
GP03D

原來故事活動咁早完,extra stage都未打。。。

今次個新池唔抽lu...留石下個pool...月頭一定出返ff人

舊 03-19-18, 12:46 PM   #3412
ShinDou

好似個個活動都係開個零星期,ff正傳而家多數出係刷料活動啦

舊 03-19-18, 12:50 PM   #3413
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: GP03D 查看文章
原來故事活動咁早完,extra stage都未打。。。

今次個新池唔抽lu...留石下個pool...月頭一定出返ff人
正常玩法係Raid(唔係FF系)、FF EVENT,be故事

下次睇佢玩邊個FF啦

舊 03-19-18, 02:27 PM   #3414
ShinDou

出左data了,太母真係勁過軍師喎,全體全170% buff,仲有40%dam cut,但唔補hp mp,可能軍師打12武具同3星召好用d?

舊 03-19-18, 03:05 PM   #3415
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

睇你點用...基本係最後一隻我先用到軍師

舊 03-19-18, 03:10 PM   #3416
ShinDou

最後1隻即係?

舊 03-19-18, 04:42 PM   #3417
GP03D

所以下個活動睇下有咩ff人先。。。
不過我係咪應該抽呢,仲係用緊6星拉茶buff...

Arena改哂變左要打了,以前都唔理的。。。
Raid/arena幾時改10體,5體成日爆。。。

舊 03-19-18, 04:58 PM   #3418
ShinDou

拉冇沙我可能冇用成年了 XD

之前又話改鬥雞交換所換既野,點解仲係派果堆垃圾既?

舊 03-19-18, 04:59 PM   #3419
ShinDou

今次raid係咪改到超低防?我記得上次中級都係打1兩億,今次竟然打到爆表多過9億999...,上級都打9億

舊 03-19-18, 05:10 PM   #3420
ShinDou

覺醒打到4億,以前好似都係打開幾千萬,定難d太神天天太多獸killer?

舊 03-19-18, 05:29 PM   #3421
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: ShinDou 查看文章
最後1隻即係?

蟹.....

基本係成日落水防同防up黎頂

遲啲先打第二次...

之前既武具都係未有軍師係度已經打到兼做晒mission

舊 03-19-18, 05:50 PM   #3422
ShinDou

會唔會有軍師冇7星盾都夠打?

舊 03-19-18, 07:55 PM   #3423
ShinDou

打左十幾TURN先識打3星反射召 @@ 原來要KEEP住佢開暗BUFF唔DISPELL佢先打得入,都係靠FD賢者1個終雷就夠做,又係幾百萬1下,打多次開埋暗召先
舊 03-19-18, 11:03 PM   #3424
ShinDou

女神召又出錯人磨左十幾TURN好彩殺得到,出左6星錫生300% MAN EATER 得1千1攻,是但搭左隻兩手常闇千8攻,佢又裝火大劍要自己上暗屬,有排磨

唔記得出冰狼召又要打過,不過得番1粒幻礦 @@ 遲D要開番個陸行鳥森先執到

下次是但用番電光劍應該易好多

此篇文章於 03-19-18 11:06 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-20-18, 11:21 AM   #3425
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

而家星3召最難打都係奧丁同水蛇,水蛇反而搵到方法2局KO,反而奧丁就要試左好多次先知一定要用雙修雷劍LB硬打先叫易過

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 05:36 AM

手機版 | APP版