Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-23-17, 12:20 PM   #33401
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
2016年好集中係活動EVENT上(宣傳及內容)...2017感覺佢想將FGO正式當一個系列今做將資源放曬去做主線...似係由當年的7:3比例反轉成3:7...

不過一D舊有限定角其實應該差唔多時間放佢去返常駐....

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 12:38 PM   #33402
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 樹靈DRYAD 查看文章
不過一D舊有限定角其實應該差唔多時間放佢去返常駐....
不過黑貞依D放去故事池感覺更加無可能抽到

就好似我依家已經抽到槍大公同紅A寶4都未見過一張龍女/尼祿

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 12:40 PM   #33403
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
Del...

此篇文章於 03-23-17 12:45 PM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 12:48 PM   #33404
細路翔
The One

引用:
作者: 小嘉 查看文章
Del...
咪就係話人地GBF賠完咁大單野都無放置PLAY隻GAME擺爛囉

比錢你賺你都要似GBF咁比我FEEL到間唔中一個月有糖派下先得架大佬,法律無定明死忠就唔會插你架喎

手機GAME需要既製作資源同家機根本無得比,但後者整2-3年收你3-400蚊一隻GAME只要角色模組樣衰左D就已經可以大炎上搞到個監製係推特比人用性器宮問候娘親
你FGO平均每個月都起碼收人400-650蚊(超級歐洲人指數)都同我擺爛係唔插得掛

你要我比錢食O都要比我感受到舊O係有誠意調過味架

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-23-17 01:01 PM 被 細路翔 編輯。
舊 03-23-17, 12:50 PM   #33405
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 細路翔 查看文章
不過黑貞依D放去故事池感覺更加無可能抽到

就好似我依家已經抽到槍大公同紅A寶4都未見過一張龍女/尼祿
4星太多就易側埋一邊,好似我就龍女寶5 雙子海賊寶4都未見過卡密拉同紅A

尼祿係故事池限定, 除左特殊情況(PICKUP或情人節女角池), 平常都抽唔到嘛, 未見過好正常
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 01:01 PM   #33406
c12
Senior Gamer
王道を征く

註冊日期: Apr 2010
放故事池=福袋會入
所以依家乜9都限定
c12 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 01:02 PM   #33407
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
咪就係話人地GBF賠完咁大單野都無放置PLAY隻GAME擺爛囉

比錢你賺你都要似GBF咁比我FEEL到間唔中一個月有糖派下先得架大佬,法律無定明死忠就唔會插你架喎
其實我覺得手遊平時要俾人插下同炎上下先有機會進步, 呢點GD子成日企為我地呢邊

舉例最多就羅生門炎上過BP系統,鬼島就有改進.
早期既曜日任同無快進都係.

只係寶具演出SKIP呢D咁簡單同常見既function俾GD子插足成年都堅持唔肯加
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 01:08 PM   #33408
細路翔
The One

引用:
作者: 大破人間 查看文章
其實我覺得手遊平時要俾人插下同炎上下先有機會進步, 呢點GD子成日企為我地呢邊

舉例最多就羅生門炎上過BP系統,鬼島就有改進.
早期既曜日任同無快進都係.

只係寶具演出SKIP呢D咁簡單同常見既function俾GD子插足成年都堅持唔肯加
我覺得佢應該將第一部主線逐章整做HARD MODE比玩家REPLAY,每過一關都派一粒銅/銀素材代替粒石之類

而唔係驚玩家太快升晒D鯖之後放低隻GAME幾個星期會棄坑
所以反其道而行搞到D銅素材都要刷2-3條氣先見到1-2粒咁反人類囉

老老實實講依家除左復刻活動挑戰關比你打一次,隻鯖升到識飛都無用武之地

我覺得寶具無得skip應該係奈須堅持大絕唔skip得(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-23-17 01:13 PM 被 細路翔 編輯。
舊 03-23-17, 01:28 PM   #33409
gingq7

註冊日期: May 2008
其實無活動我當養生,無所謂; 無素材我都無所謂,因為我全部職階都起碼有1隻練滿
我最不滿係太少難關, 辛苦練完堆人後好少機會用

例子: 我師匠技30拎埋絆禮裝,但跟住完來用4/4/4 L狐一樣可以過關,師匠+絆禮裝我自己一次都未用過
孔明技30拎完絆禮裝後,我自己都只係用過1-2次 (係直情孔明都無上場, 而且我亦無梅林)

現時既難度係其實每職有幾隻練到滿級, 4/4/4都夠平推, 在升技已經唔知為乜的情況下, 營運扣素材係十分無聊的行為
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 01:44 PM   #33410
細路翔
The One

應該話整到後期堆主線boss個模組咁炫炮打一次就無好浪費,反正都係要拖點解唔物盡其用出個hard mode

例如打提媽個幾關無冥界女神幫你buff之類

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-23-17 01:48 PM 被 細路翔 編輯。
舊 03-23-17, 02:15 PM   #33411
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
作者: gingq7 查看文章
如果接住都係無新活動,4月頭直接開1.5章第二節唔知大家會點諗
(其實唔係無機會,因為講過FGO第二章係2017下半年,而家過左3個月先出得四份一應該唔夠數 )
小弟覺得依家運營個策略系用ev復刻+1.5部頂住上半年
入到7月先開turbo,7月尾2周年開始,跟住水著、第2部
仲有3套fate anime:Apo、Extra、HF等緊(雖然未必17年出到哂)
到時anime collabo ev都可以出3個
所以上半年繼續冇新ev小弟都可以接受,最緊要下半年堆ev做得好好睇睇就得,唔好再好似600日咁小器
fufufu123456 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 02:29 PM   #33412
c12
Senior Gamer
王道を征く

註冊日期: Apr 2010
我怕到時會見到輪第3次嘅萬聖2015
c12 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 03:03 PM   #33413
婠婠

註冊日期: Mar 2005
寶具skip果度擺明係program原生問題
要改唔係唔得
成個戰鬥差唔多要砍掉重練咁解 (program上)
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 04:01 PM   #33414
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
『もっとマンガで分かる!Fate/Grand Order』第67話更新! 体調不良により真名看破がうまくいかなかったジャンヌ。名誉挽回を試みるが、その視線の先には…? #FateGO fate-go.jp/manga_fgo2/

http://www.fate-go.jp/manga_fgo2/comic67.html

舊 03-23-17, 04:44 PM   #33415
細路翔
The One

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
『もっとマンガで分かる!Fate/Grand Order』第67話更新! 体調不良により真名看破がうまくいかなかったジャンヌ。名誉挽回を試みるが、その視線の先には…? #FateGO fate-go.jp/manga_fgo2/

佢騎果隻藍色有角係乜q黎

英國說大家抱團死
舊 03-23-17, 05:01 PM   #33416
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:

http://www.fate-go.jp/manga_fgo2/comic67.html

說起來fate fake真是有其中一位四騎士的,還算是小恩的兢星

不過有人猜是美國傳說的巨人paul bunyan ,她騎的是babe the blue ox

http://www.atlasobscura.com/places/p...be-the-blue-ox

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 03-23-17 05:23 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 05:43 PM   #33417
細路翔
The One

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
不過有人猜是美國傳說的巨人paul bunyan ,她騎的是babe the blue ox

http://www.atlasobscura.com/places/p...be-the-blue-ox
所以寶具就係隻牛巨大化去撞人

英國說大家抱團死
舊 03-23-17, 06:39 PM   #33418
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
說起來fate fake真是有其中一位四騎士的,還算是小恩的兢星

應該係啦...之前漫畫話靈二會著吊帶褲
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 06:41 PM   #33419
蛋撻王子
功德完滿

https://twitter.com/choco_taberusan/...64368365543426

有兩把聖劍
笑左

舊 03-24-17, 02:31 AM   #33420
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
如果接住都係無新活動,4月頭直接開1.5章第二節唔知大家會點諗
(其實唔係無機會,因為講過FGO第二章係2017下半年,而家過左3個月先出得四份一應該唔夠數 )
無活動開第二節唔係問題,好似新宿弓出左無得練咁一樣je
但佢話下半年出第二章,聽住先啦,12月都係下半年,而且我唔信奈須寫得咁快(望住月姬remake...10週年計劃,15週年都o黎緊la wo)
引用:
仲有老實講我覺得gameplay本身其實真係無乜內容,我亦都有自己做緊一隻食O狗係度一路食一路吠既自覺
可能我無玩開其他手遊,我覺得gameplay叫ok(不過如果佢唔講,好多gameplay上應該俾你知o既知識你都唔會知好似最初佢無教你初手bouns同寶具chain之類,我用完都無留意到有分別)
引用:
其實無活動我當養生,無所謂; 無素材我都無所謂,因為我全部職階都起碼有1隻練滿
我最不滿係太少難關, 辛苦練完堆人後好少機會用

例子: 我師匠技30拎埋絆禮裝,但跟住完來用4/4/4 L狐一樣可以過關,師匠+絆禮裝我自己一次都未用過
孔明技30拎完絆禮裝後,我自己都只係用過1-2次 (係直情孔明都無上場, 而且我亦無梅林)

現時既難度係其實每職有幾隻練到滿級, 4/4/4都夠平推, 在升技已經唔知為乜的情況下, 營運扣素材係十分無聊的行為
作為一隻手遊,我覺得一個月最少一次event係基本,
雖然我都每個職有1隻主力,但我都想有素材去升下d喜歡o既角色,
同埋可能我打得無技術(或懶用腦成日用孔明),有時都覺得唔係太夠打(當然,同我掛滿魔術禮裝exp,QP,加絆,event裝去打有關),升技對我o黎講要求會大d
不過都同意練到滿級,剋到o既一隻掃場都係唔係問題

舊 03-24-17, 07:46 AM   #33421
細路翔
The One

依家就係話個難度根本9成時間用4/4/4都過到,升到技10基本上除左每次EVENT打一次既超難度關根本用唔著
然後營運又莫明奇妙驚你太快玩厭棄坑SET到D銅素材都同粒心臟/爪差唔多實際掉落率唔比你咁快靈四/滿技

除非佢後面真係學GBF咁連主線都有幾關要農到嘔電先夠力過就唔同講法

但咁搞法又會變相突顯左有D舊底既高星鯖係垃圾又要BUFF依個又要NERF果個一堆野搞,依家因為主線難度上連BX都上得場所以無人理

會出現有人嘈1-3星餵聖杯堆技勁過一部份5星既問題,依家因為可以4,5星角4/4/4碾過去所以剩睇主線既輕玩好多都唔會走去練低星角

所以我個人覺得出個剩係提高1/3難度每次要燒60AP既HARD MODE比農民無限刷刷刷係最實際

英國說大家抱團死

此篇文章於 03-24-17 08:06 AM 被 細路翔 編輯。
舊 03-24-17, 11:57 AM   #33422
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
金閃個表情加上句對白真係令人堅強唔到
作者都太有才

舊 03-24-17, 01:12 PM   #33423
蛋撻王子
功德完滿

路過日站見到
改圖~
都係睇唔慣

舊 03-24-17, 01:25 PM   #33424
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
沖田又抽唔到冇乜動力打event...想問係咪重有較好農的關未出,係就遲d至農

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 01:37 PM   #33425
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
沖田又抽唔到冇乜動力打event...想問係咪重有較好農的關未出,係就遲d至農
應該還有2,3關UP,今晚會UP一關

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 08:34 PM

手機版 | APP版