Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-11-17, 12:13 PM   #2076
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
[業界] 《日本經濟新聞》表示NS零售價格為2.5萬日元。。。

任天堂會出來闢謠嗎?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 01-11-17, 01:12 PM   #2077
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: pet3 查看文章
[業界] 《日本經濟新聞》表示NS零售價格為2.5萬日元。。。

任天堂會出來闢謠嗎?
好似闢咗話"唔係", 但日經命中率係99.999%
harakuma 目前離線  
舊 01-11-17, 01:15 PM   #2078
harakuma
Game Master

引用:
作者: N0T51B 查看文章
一定得,
因為佢喺美國交測試文件係用Wii嗰隻usb LAN
good, 不過有人會買HORI, 因為趁色,

水牛係白色, 唔趁
舊 01-11-17, 01:24 PM   #2079
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: harakuma 查看文章
傳統是
闢謠=真
無闢謠=假

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線  
舊 01-11-17, 01:26 PM   #2080
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: harakuma 查看文章
個「唔係」可能只有兩日有效期

舊 01-11-17, 01:29 PM   #2081
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
仲有48 個鐘
個人預計會有咩睇
spec ,發售日,價錢一定有, 應該有多段片一次解晒所有野(touch,區碼,voice chat)
再一堆GAME lineup
明確present 番switch 的理念同定位,
online ,VC,獎杯果part 希望佢做好佢..... 再加強玩家互動同交流就好,wiiU 見好多mii 係廣場聚真係好有趣
我估最尾放一兩隻非首發AAA 級大作比大家睇到佢未來,令人放心買,例如,MH,FF7

信長 目前離線  
舊 01-11-17, 01:33 PM   #2082
harakuma
Game Master

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
個「唔係」可能只有兩日有效期
引用:
作者: pet3 查看文章
傳統是
闢謠=真
無闢謠=假

跟本日經可能就係任記御用放風者, 放下D風, 睇下市場反應好定唔好,

依家睇 個價都反應良好, 咁應該係堅.
舊 01-11-17, 01:35 PM   #2083
harakuma
Game Master

引用:
作者: 信長 查看文章
仲有48 個鐘
個人預計會有咩睇
spec ,發售日,價錢一定有, 應該有多段片一次解晒所有野(touch,區碼,voice chat)
再一堆GAME lineup
明確present 番switch 的理念同定位,
online ,VC,獎杯果part 希望佢做好佢..... 再加強玩家互動同交流就好,wiiU 見好多mii 係廣場聚真係好有趣
我估最尾放一兩隻非首發AAA 級大作比大家睇到佢未來,令人放心買,例如,MH,FF7
注意, 香港時間係正午1200開始, 唔好少睇咗
舊 01-11-17, 01:46 PM   #2084
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
要老任公布NS個SPEC好似有D難度,就算有都係講D好虛嘅數字。
主要係睇NS有咩功能,同埋遊戲陣容。價錢對我來講就冇所謂了,我買硬!

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 01-11-17, 01:52 PM   #2085
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 阿聰 查看文章
要老任公布NS個SPEC好似有D難度,就算有都係講D好虛嘅數字。
主要係睇NS有咩功能,同埋遊戲陣容。價錢對我來講就冇所謂了,我買硬!
HK$2000左右即買, HK$2500就等陣, HK$3000就要考慮下
lodoss 目前離線  
舊 01-11-17, 01:57 PM   #2086
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: lodoss 查看文章
HK$2000左右即買, HK$2500就等陣, HK$3000就要考慮下
我準備係日本網站衝首發!(前提係要有馬大叔或者薩爾達傳說)
MK8、SPLATOON、SMASH有NS版我都100%入手(已有Wii U版),
可以係街玩到高畫質MK8、SPLATOON、SMASH真係好爽!

阿聰 目前離線  
舊 01-11-17, 02:03 PM   #2087
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
引用:
MK8、SPLATOON、SMASH有NS版我都100%入手(已有Wii U版),
可以係街玩到高畫質MK8、SPLATOON、SMASH真係好爽!
一齊,我都想衝,
不過我次次都唔夠人快。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 01-11-17, 02:06 PM   #2088
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
SPLATOON 如果做到可以同WiiU版對戰就好
lodoss 目前離線  
舊 01-11-17, 02:08 PM   #2089
阿聰

引用:
作者: 八仙果 查看文章
一齊,我都想衝,
不過我次次都唔夠人快。
我準備聽晚去日亞度開定個帳戶先!如果有得訂就馬上去馬!
我準備只訂主機,GAME應該可以係香港買吧?
引用:
作者: lodoss 查看文章
SPLATOON 如果做到可以同WiiU版對戰就好
呢個我都想,但我覺得要視乎係咪加強版或者係完全新作。
我預計NS係手提模式時機能會強過Wii U,所以就睇軟件同網絡問題。

此篇文章於 01-11-17 02:10 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線  
舊 01-11-17, 02:19 PM   #2090
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
Spec佢就未必講㗎啦
不過因為東西方兩邊都傳緊相反嘅野
大陸日本都幾乎一致認為ns用1080p mon, 而西方仲堅持續720p
所以禮拜五睇下個mon像素應該分到勝負(我偏向來720多啲)

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-11-17, 02:28 PM   #2091
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
我準備聽晚去日亞度開定個帳戶先!如果有得訂就馬上去馬!
我準備只訂主機,GAME應該可以係香港買吧?

呢個我都想,但我覺得要視乎係咪加強版或者係完全新作。
我預計NS係手提模式時機能會強過Wii U,所以就睇軟件同網絡問題。
加強版嚟吧
話哂隻魷魚都係利器一把,唔需要咁早拎出嚟
頭陣有林克都夠照
野良猫 目前離線  
舊 01-11-17, 02:41 PM   #2092
阿聰

引用:
作者: 野良猫 查看文章
加強版嚟吧
話哂隻魷魚都係利器一把,唔需要咁早拎出嚟
頭陣有林克都夠照
我都希望有多D人試下玩魷魚,係幾攪嘢!
隻第二集可以下年先出都唔遲,好似你話齋首發有林生都夠照。

阿聰 目前離線  
舊 01-11-17, 02:52 PM   #2093
安安

註冊日期: Jan 2002
公開機能方面
N記一定會爆響口的
安安 目前離線  
舊 01-11-17, 03:19 PM   #2094
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
以老黃作風, 係Pascal嘅話佢先會講

不過上個禮拜睇見佢一招華麗轉身
我就更相信Semi-Accurate講嘅野
老黃應該唔係為咗散貨先同老任合作...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 01-11-17 03:43 PM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線  
舊 01-11-17, 03:36 PM   #2095
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
我諗NVIDIA想借任天堂之手去證明佢地塊晶片係岩做手提裝置
SWITCH夠普及既話自然會有其他客揀佢地做晶片而唔係高通
噹噹dondon 目前離線  
舊 01-11-17, 04:36 PM   #2096
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: N0T51B 查看文章
zelda真係打算跟機出? 有D難以至信
以商業角度嚟講可能係一個錯嘅決定

neo2046 目前離線  
舊 01-11-17, 04:49 PM   #2097
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: neo2046 查看文章
zelda真係打算跟機出? 有D難以至信
以商業角度嚟講可能係一個錯嘅決定
睇怕係啦
不過我始終覺得zelda只係其中一部份
配件無理由無splatoon MK份

N0T51B 目前離線  
舊 01-11-17, 05:18 PM   #2098
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
我諗NVIDIA想借任天堂之手去證明佢地塊晶片係岩做手提裝置
[雖然有d OT]呢個難d
手提裝置除非唔係手機,否則對3G,4G流動網絡嘅效能係好重要
靠NS無辦法證明到呢點

而高通一直跑贏就係因為對流動網絡兼容力贏人幾條街

舊 01-11-17, 05:47 PM   #2099
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
應該唔關手機事
據Semi Accurate 描述,老黃係想N廠喺PC以外嘅電玩市場有一定地位
因為WiiU, PS4, Xbone 合約都俾AMD搶哂,令佢喺電玩市場(PC以外)無哂角色之餘又俾對手AMD羞辱,所以佢先出shield, 可惜shield市場表現又唔多好...
所以佢先主動搵老任, 以蝕本價提供CPU GPU,開發支援服務,連專用API都做埋
希望靠老任幫自己喺AMD手上搶返啲地盤

如果呢個真正動機嘅話
老黃肯定唔會提供太過期嘅產品,費事老任影衰佢

此篇文章於 01-11-17 05:53 PM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線  
舊 01-11-17, 08:12 PM   #2100
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
呢張Bingo card好好笑

引用:

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch 香港, NS, 任天堂, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] ゼルダの伝説 | 薩爾達傳說 曠野之息 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | 已售 | 繁體中文免費更新 MO 電視遊戲討論版 964 11-12-21 10:55 AM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
[討論] 你覺得 Nintendo Switch 喺家庭機版定手提機版開 “ TAG ” 好 ? neo2046 電視遊戲討論版 106 01-11-17 04:43 PM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[任天堂] [E3] 6月11日零時至12日 [極秘的樹屋博覽會] : "Let's Play 任天堂 -『Nintendo@E3』" Netnet 電視遊戲討論版 190 06-12-14 04:07 PM

現在的時間是 08:42 PM

手機版 | APP版