Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 05-14-06, 06:14 PM   #1
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
[醫生與我] 終於都長牙了~ 乖~~

醫生: (冷笑) 一早都話你架啦!
小笨: (尷尬) ...
醫生: 男人老狗學人玩公仔就梗~~係用 geared head 架啦! 向天又得, 垂低又得, 隨心所欲, 精確冇失拖!
小笨: 係呀係呀.
醫生: 點知你錢多走去買 飛機的!!
小笨: 醫生, 陳年舊事唔好抓瘡疤啦....
醫生: ...
小笨: ...
醫生: 好啦, 飛機的都算啦! 上次學人 做這樣的事, 又做那樣的事, 你自己都話要改過自新, 正經入番隻 geared head 架啦!
小笨: 醫生, 都話陳年舊事唔好抓瘡疤咯....
醫生: 點知轉個頭, 入左隻仲 cheap~~ 過 飛機的 o既 cheap~~ 頭!
小笨: 咁... 佢負重好嘛...
醫生: 仲一扭實就走位添!
小笨: 平野就梗係有o的妥協架啦....
醫生: 好啦! 好啦! 衰一次係咁, 衰兩次係咁, 而家衰第三次添!!
小笨: 醫生, 我今次真係改過自新, 證據係度呀... 個頭有牙~~架...
醫生: 同我講證據添而家! 你買番黎o個舊野邊~~樹寫住 405 呀?! 你唔係話一定要 405 架咩?!
小笨: Er... 咁唔一定要 405 丫, 410 都好嘛... 細得黎仲叫做夠力...
醫生: 佢話頂到 5 kilo, 即係最多 3 kilo, 你唔好話唔知呀?!
小笨: 醫生, 唔好偏見啦... 況且, 我o的 cheap 機 cheap 鏡, cheap cheap 地 3 kilo 夠晒啦...
醫生: (怒瞪) !!
小笨: 真架, o個舊 405, 見到o個陣嚇死我呀, 仲大舊過我個肚腩...
醫生: (臉色開始轉綠) ...
小笨: 雖則我都唔否認我好鍾意 405, 但係真係又重又大舊嘛, 有乜理由個頭仲重過支腳得架?...
醫生: (放棄)...
小笨: 不過又話時話喎醫生, 今日玩過下 468, 真係幾讚喎, hydraulic 波波呢, 真係出盡飲奶o既力都扭佢唔yuk喎...
醫生: (逗我丫啦... 兜頭打落去!)

KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-06, 07:50 PM   #2
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
這頭是否方便影蘿莉公仔們?
拎出去影的話, 靜物先適合用這頭?

引用:
作者: KKH
小笨: 有乜理由個頭仲重過支腳得架?...
我係....

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-06, 09:50 PM   #3
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
還是輕盈的東西好~

舊 05-15-06, 12:12 AM   #4
ZERO NEKO
God of Gamer

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
似好好正r ~

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-06, 11:44 PM   #5
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

我係怕麻煩o既 cheap 精.
用波頭唔用 3D 頭都係貪方便, 即使波頭唔及 3D 準...
不過 geared head 真係讚, 想微調就扭一扭,
全程係扭實o既情況下調校, 唔會校完一扭實就走位,
最適合又 cheap 又懶又要準o既人用~~
(雖則我都好鍾意 Arca 地球儀... 四方盒就更讚... /\ )

此篇文章於 05-15-06 11:46 PM 被 KKH 編輯。
舊 05-16-06, 02:09 AM   #6
DCIP
Crazy Gamer
軸心國德日同盟

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDCIP
出左牙啦~~~ 幾時再長高隻腳仔呀???

亂貼相簿: http://fotop.net/benwoo
DCIP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-06, 10:14 PM   #7
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

腳?.... 我支 cheap cheap M記 440 都... er, 仲幾好丫... 雖然已經係停產老土貨... 不過又話時話, 愛撫過下 Gitzo 支 Sliding Tilt & Swivel o既 Explorer, 又真係幾讚下...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:04 PM

手機版 | APP版