Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-06-13, 11:11 AM   #26
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
有沒有人知道怎樣入碟,是開蓋放入碟嗎?
你睇上面套片, 佢有講前面UBS Port旁邊有個slot入碟

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 12:11 PM   #27
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
作者: whassupbun 查看文章
你睇上面套片, 佢有講前面UBS Port旁邊有個slot入碟
初期只看片沒有聽聲,
條片再聽多次就聽到了
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 01:50 PM   #28
hinasaki
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2005
PS2手掣有Converter插PS3
相信到時都會有
hinasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 01:51 PM   #29
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
吸碟式吧,要開蓋我諗要等兩三年後slim版為左減成本先會有。

其實吸碟有唔好處,我壞機時就會好掛住隻碟(都幾好笑,壞機隨時要買過部新,反而擔心幾百蚊的碟)。仲有我試過部機唔識eject碟,要大力拍部機一吓先eject。

此篇文章於 07-06-13 01:56 PM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 06:21 PM   #30
wutoms

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: whassupbun 查看文章

嗯,大圖都睇到個入口
wutoms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-13, 11:31 PM   #31
Lure

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDHunter_Lure
USB 位好似好窄,唔知會唔會好難插!
Lure 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-13, 12:50 AM   #32
Griffon05

註冊日期: Mar 2007
Wii U IDToyMusha
3DS Friend Code3282 2958 7757
PSN  IDToyMusha
引用:
作者: Lure 查看文章
USB 位好似好窄,唔知會唔會好難插!
係, 重要凹左入去, 厚少少嘅USB drive都應該插唔入
Griffon05 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-13, 01:36 AM   #33
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: Griffon05 查看文章
係, 重要凹左入去, 厚少少嘅USB drive都應該插唔入
感覺上直頭要平時好似一塊野個種usb先插得入...............

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-13, 12:22 PM   #34
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: hinasaki 查看文章
PS2手掣有Converter插PS3
相信到時都會有
一個firmware update就可以block晒
同埋DS4有touch panel 之前既都無

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-13, 03:22 PM   #35
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
一個firmware update就可以block晒
同埋DS4有touch panel 之前既都無
PS3有block
我個PS2->PS3 adapter 仲用到
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-13, 03:29 PM   #36
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
有個凹位PS4個樣是好一點,但講實際的話,我令願PS4平滑地沒有凹位,
因個凹位積塵的話會好煩
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-13, 05:40 PM   #37
安安

註冊日期: Jan 2002
http://www.vg247.com/2013/07/06/sony...ation-tv-again
Sony trademarks PlayStation TV (again)
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-13, 12:14 AM   #38
Lure

之前都有問過呢個問題...可惜...現在有答案了!

每台Xbox One須向Sony交授權費

業界分析師Michael Pachter透露,Blu-Ray成本在25美元,而Sony將可從每台Xbox One上獲得2~3美元的授權費用。根據2009年Sony官網的介紹,一台BD播放器授權費用為9.5美元,一台BD錄像機授權費用為14美元,不過這是向BD管理團體支付的總費用。
舊 07-08-13, 12:25 AM   #39
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
之前都有問過呢個問題...可惜...現在有答案了!

每台Xbox One須向Sony交授權費

業界分析師Michael Pachter透露,Blu-Ray成本在25美元,而Sony將可從每台Xbox One上獲得2~3美元的授權費用。根據2009年Sony官網的介紹,一台BD播放器授權費用為9.5美元,一台BD錄像機授權費用為14美元,不過這是向BD管理團體支付的總費用。
其實個標題同內容都唔同啦,一個話比錢Sony,一個就比BD管理團隊..............
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-13, 12:42 AM   #40
Lure

引用:
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
感覺上直頭要平時好似一塊野個種usb先插得入...............
如果真係難插~我稔會好快有土炮出 USB hub for PS4
仲要係外形襯到絕,分分鐘靚過官方出…
舊 07-08-13, 12:46 AM   #41
Lure

引用:
作者: taikin0901 查看文章
其實個標題同內容都唔同啦,一個話比錢Sony,一個就比BD管理團隊..............
我估係 xbox one 要比9.5美元BD管理團體,而sony 就從中可得獲得2~3美元
舊 07-08-13, 01:58 AM   #42
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
DVD, hdmi 受權, Sony 都有份,不過少好多
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-13, 09:19 AM   #43
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
我估係 xbox one 要比9.5美元BD管理團體,而sony 就從中可得獲得2~3美元
就算Sony真係分到2-3蚊都唔夠佢比MS嘅有關ANDROID專利費,間間公司關係都千絲萬縷
舊 07-08-13, 09:21 AM   #44
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: rorimoe 查看文章
PS3有block
我個PS2->PS3 adapter 仲用到
之前firmware update有堆制用唔返...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-13, 11:49 AM   #45
Lure

引用:
就算Sony真係分到2-3蚊都唔夠佢比MS嘅有關ANDROID專利費,間間公司關係都千絲萬縷
可以講多啲嗎?
唔係好知你岩乜!
android唔係ms的,
ms 的 xxglass仲要比錢 google 同 apple
舊 07-08-13, 11:57 AM   #46
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
可以講多啲嗎?
唔係好知你岩乜!
android唔係ms的,
ms 的 xxglass仲要比錢 google 同 apple
http://www.android-hk.com/news/micro...oid-13-5-2013/

Microsoft 的 Windows Phone 有多「成功」,相信不用多說大家也會知道。如果 Microsoft 希望靠 Windows Phone 來賺取更大的收益,相信還有一段很長的距離,不過,其實 Microsoft 是不是很在意呢?其實早在 Android 系統推出開始,微軟就一直在向每部 Android 手機收取 $5 至 $15 美元的專利費用...........
舊 07-08-13, 12:16 PM   #47
Lure

引用:
http://www.android-hk.com/news/micro...oid-13-5-2013/

Microsoft 的 Windows Phone 有多「成功」,相信不用多說大家也會知道。如果 Microsoft 希望靠 Windows Phone 來賺取更大的收益,相信還有一段很長的距離,不過,其實 Microsoft 是不是很在意呢?其實早在 Android 系統推出開始,微軟就一直在向每部 Android 手機收取 $5 至 $15 美元的專利費用...........
哦~你講了去手機
MS 一向都牟取暴利嫁啦!
佢個 OS 仲跨張~都唔知整死幾多公司~
舊 07-08-13, 12:25 PM   #48
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
哦~你講了去手機
我意思係每間公司都有呢啲野,對佢地黎講根本唔係咩一會事,況且其實我都唔相信Sony 可以袋咁多,其實bluray聯盟有好多間公司合組
舊 07-08-13, 12:27 PM   #49
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
哦~你講了去手機
你估SONY收權利金收得少呀
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-13, 12:27 PM   #50
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
唔講手機啦
每台VAIO須向MICROSOFT交授權費

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 08:29 PM

手機版 | APP版