Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-20-10, 07:10 AM   #976
CSY
Ultimate Gamer
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 機動盜賊首領-電 查看文章
中文英寫係咁架啦.

http://news.discuss.com.hk/viewthrea...extra=page%3D1

咁都俾人批鬥...
些5毛黨回覆批鬥得好厲害啊..
女教師被利用宣傳攻擊政府, 老師學生齊被公社兩黨洗腦

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 08:58 AM   #977
美版之王-天涯浪子
God of Gamer
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002

被網民稱為「良心教師」的吳美蘭,向唐英年高舉「我要有權選特首」的紙牌,要求唐英年聆聽教師和同學聲音,全場師生都拍掌叫好。(劉焌陶攝)

吳美蘭提問之後,其他教師的問題「殺傷力」較低,唐英年可「喘喘氣」,但他回應時神情嚴肅。(劉焌陶攝)

=================================

不是我多心, 政府是一定會記仇的, 今天不玩你, 他日貴校要申請什麼什麼, 立即搬出一大堆按程序按本子辨事的理由來推托.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 09:20 AM   #978
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子 查看文章

被網民稱為「良心教師」的吳美蘭,向唐英年高舉「我要有權選特首」的紙牌,要求唐英年聆聽教師和同學聲音,全場師生都拍掌叫好。(劉焌陶攝)

吳美蘭提問之後,其他教師的問題「殺傷力」較低,唐英年可「喘喘氣」,但他回應時神情嚴肅。(劉焌陶攝)

=================================

不是我多心, 政府是一定會記仇的, 今天不玩你, 他日貴校要申請什麼什麼, 立即搬出一大堆按程序按本子辨事的理由來推托.
出得黎行,預左要還,你駛同佢驚

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 09:30 AM   #979
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
出得黎行,預左要還,你駛同佢驚
說話咁黑社會口吻...
5毛黨+黑社會..?

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 09:31 AM   #980
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: CSY 查看文章
說話咁黑社會口吻...
5毛黨+黑社會..?
你唔會介意我叫你游擊隊架可??

舊 05-20-10, 10:14 AM   #981
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 美版之王-天涯浪子 查看文章
政府唔會對間學校報復咁小氣既.

但個miss就難講喇~~
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 10:49 AM   #982
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
行政長官邀請余若薇進行電視辯論
http://www.info.gov.hk/gia/general/2...1005200128.htm

公投前冷處理, 宜家就高調挑機
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 11:00 AM   #983
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: nefrezx 查看文章
http://www.info.gov.hk/gia/general/2...1005200128.htm

學人家馬總統

早抖啦

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 11:01 AM   #984
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: nefrezx 查看文章

反建議特首邀請所有泛民政黨代表一齊辯論啦
我肯定佢即刻龜縮
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 11:08 AM   #985
小特特
薔薇騎士団

3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
仲專登唔提社民連wwww

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 11:09 AM   #986
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: Penny仔 查看文章
反建議特首邀請所有泛民政黨代表一齊辯論啦
我肯定佢即刻龜縮

擺明係單挑戰貼啦,你咁做係叫特首一抽十,比你都縮啦~

此篇文章於 05-20-10 11:15 AM 被 蒼森.laio 編輯。
蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 11:10 AM   #987
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
梗係轉介俾五區公投倡議者玩啦

舊 05-20-10, 11:13 AM   #988
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: {蒼} 查看文章
咪係,佢擺明係有備而黎啦

舊 05-20-10, 11:14 AM   #989
Penny仔

引用:
乜而家反對政改方案得五區公投咩?
........普選盟呢?

特首可以call埋建制派架, 有咩唔可以?
定還是特首當左冇投票果8x% 選民支持佢, 所以代表全港市民單打單?
舊 05-20-10, 11:17 AM   #990
メソウサ
The One

我擔心當奴面咋

舊 05-20-10, 11:19 AM   #991
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
佢定地點, 時間, 規則, 然後叫你黎參加..........
令我諗起香港而家個政治環境, 其實都係咁啫.

希望唔好連結果都一樣: 佢定到D規則其實係你輸硬的, 等你輸左就話你輸
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 11:20 AM   #992
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
乜而家反對政改方案得五區公投咩?
........普選盟呢?

特首可以call埋建制派架, 有咩唔可以?
定還是特首當左冇投票果8x% 選民支持佢, 所以代表全港市民單打單?

應該話,要單挑就挑個勁o既...挑毓民

特首call埋建制派隊戰o既話....其實特首有利,因為到時大把建制派幫佢擋指彈

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 11:20 AM   #993
怪盜小G
しゃろとも

佢唔係想學小馬哥下話,以佢既口才............

點睇都係自取其辱

引用:

特首call埋建制派隊戰o既話....其實特首有利,因為到時大把建制派幫佢擋指彈
先唔好講佢到時收唔收到佢d粗口,到時佢同長毛果d咁係鏡頭前叫無忘平反之類仲點出街

此篇文章於 05-20-10 11:23 AM 被 怪盜小G 編輯。
舊 05-20-10, 11:21 AM   #994
メソウサ
The One

唔駛真心拗架喎
當奴自動會黑面俾人睇

舊 05-20-10, 11:23 AM   #995
Paptimus

PSN  IDpaptimuslun
引用:

傻la, 人地假假地都係大狀, 都唔差得去邊
反而政府今次咁高調, 陰謀論d唔知有咩秘密武器

舊 05-20-10, 11:26 AM   #996
メソウサ
The One

有種去城市論壇辯論啦

舊 05-20-10, 11:28 AM   #997
小特特
薔薇騎士団

3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
中產們鐘意理性溫和www
余若薇岩岩好=w=b

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-10, 11:56 AM   #998
Penny仔

引用:
作者: Paptimus 查看文章
傻la, 人地假假地都係大狀, 都唔差得去邊
反而政府今次咁高調, 陰謀論d唔知有咩秘密武器
假設去到6月泛民有人變節....咁特首就有挑機理由
如果形勢不變, 特首等出醜都得

不過民間可以準備定包圍立法會都得了.....辯論後肯定爆場
舊 05-20-10, 12:07 PM   #999
Paptimus

PSN  IDpaptimuslun
引用:
假設去到6月泛民有人變節....咁特首就有挑機理由
如果形勢不變, 特首等出醜都得

不過民間可以準備定包圍立法會都得了.....辯論後肯定爆場
中區政府合署wor
donald都知公社兩邊既人口才唔係差
今次公然挑機, 我感覺到有殺著

中聯辦vs普選聯
特首vs公投
真係好戲連場

舊 05-20-10, 12:12 PM   #1000
三四
Crazy Gamer
掃貓器

註冊日期: Jan 2005
http://www.legco.gov.hk/yr09-10/chin...5220100522.htm
2012年行政長官及立法會產生辦法建議方案
小組委員會會議

日 期: 2010年5月22日(星期六)
時 間: 上午9時至下午1時及
下午2時30分至5時30分
地 點: 立法會會議廳

(4) 蛇宴同鄉會
(7) 媚共政客監察組

咩料

論壇跳轉

現在的時間是 02:38 PM

手機版 | APP版