Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 學術文化綜合研討區

主題工具 顯示模式
舊 08-03-04, 11:38 AM   #401
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: GUSTAV
教主又未免誇左少少~

我諗兩期左右啦
黃生都唔敢咁過份既...

不過你講d野真係我心聲
寫燕飛個段咁既nt戀我都已唔係好鐘意再加段小白雁就....唉
你逐期逐期睇唔覺咋,我一氣由30睇番到35就好覺,你自己試下用筆mark低頁數就知俾黃生呃去幾多稿費

舊 08-03-04, 06:27 PM   #402
岸邊露伴
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 管家婆
你逐期逐期睇唔覺咋,我一氣由30睇番到35就好覺,你自己試下用筆mark低頁數就知俾黃生呃去幾多稿費
黃生呃番自己稿費…? a

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-04, 06:43 PM   #403
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
原來我比黃生用幻覺呃左

多謝教主指點迷津

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-04, 10:36 AM   #404
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
T.K. = 管家婆?? a
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-04, 10:52 AM   #405
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
[off]我只係幫我妹快d到1499[/off]
講番黃生d小說,成日有d詞語使用頻度非常高
大唐>>計將安出,上兵伐謀
邊荒>>唉!
尤其個唉,見到真係頂唔順/\

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-04, 11:01 AM   #406
Zaku
The One

引用:
作者: T.K.
邊荒>>唉!
咁都留意到?!!

「唉」真係咁難頂?? a
舊 08-04-04, 11:18 AM   #407
T.K.
很黃很暴力

而家睇緊武俠小說呀,d男主角經常成個婆娘咁唉聲嘆氣,咩鬼俠氣都無晒\

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 08-04-04, 09:26 PM   #408
岸邊露伴

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: T.K.
[off]我只係幫我妹快d到1499[/off]
邊荒>>唉!
仲有…
尋秦>>虛委與蛇

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-04, 09:36 PM   #409
Zaku
The One

引用:
作者: 岸邊露伴
仲有…
尋秦>>虛委與蛇
<-- 番睇中...
我又唔覺喎~
舊 08-04-04, 09:55 PM   #410
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
幾乎本本都有的:氣機牽引

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-04, 10:03 PM   #411
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
引用:
作者: jaVaj ◣
>>
  這威震天下的魔師晉入前所未有的超凡人聖境界裏,把天地字宙的能量以已體作媒
介,長江大河般源源不絕透過覆雨劍送入浪翻雲的經脈裏。
  只要浪翻雲一下支持不住,那非凡體可抗禦澎湃驚人的力量將可把他炸成粉末,不
留丁點痕跡。
  海納百川,有容乃大。
  沒有人可擋得住這驚天地泣鬼神的進擊。
  即使浪翻雲也沒有能力辦到。
  但浪翻雲卻變成了一個無邊無際的大海,經脈千川百河般把來自龐斑這深不測的源
頭和力量,狂吸猛納,舒引運轉。

呢兩句真係矛盾得要命.....

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-04, 10:13 PM   #412
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 孤影
>>
  這威震天下的魔師晉入前所未有的超凡人聖境界裏,把天地字宙的能量以已體作媒
介,長江大河般源源不絕透過覆雨劍送入浪翻雲的經脈裏。
  只要浪翻雲一下支持不住,那非凡體可抗禦澎湃驚人的力量將可把他炸成粉末,不
留丁點痕跡。
  海納百川,有容乃大。
  沒有人可擋得住這驚天地泣鬼神的進擊。
  即使浪翻雲也沒有能力辦到。
  但浪翻雲卻變成了一個無邊無際的大海,經脈千川百河般把來自龐斑這深不測的源
頭和力量,狂吸猛納,舒引運轉。

呢兩句真係矛盾得要命.....

>>即使浪翻雲也沒有能力辦到。

只是指冇人可以硬接呢招

>>但浪翻雲卻變成了一個無邊無際的大海,經脈千川百河般把來自龐斑這深不測的源
頭和力量,狂吸猛納,舒引運轉

呢個係指佢能化剛為柔...將自己化成一個能吸收能源的xx

所以佢成功了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-04-04, 10:17 PM   #413
Wtak
永遠的西軍™

註冊日期: May 2002
引用:
>>即使浪翻雲也沒有能力辦到。

只是指冇人可以硬接呢招

>>但浪翻雲卻變成了一個無邊無際的大海,經脈千川百河般把來自龐斑這深不測的源
頭和力量,狂吸猛納,舒引運轉

呢個係指佢能化剛為柔...將自己化成一個能吸收能源的xx

所以佢成功了
佢話連浪翻雲都接唔住,但最後浪翻雲咪又係接住左.....

It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn't matter whether you are a lion or a gazelle.
When the sun comes up,you better start running.
Wtak 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-04, 10:20 PM   #414
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 孤影
佢話連浪翻雲都接唔住,但最後浪翻雲咪又係接住左.....

因為浪翻雲唔係硬食,係柔食
仲要食到飽飽~~

p.sss
佢想講的應該係指即使浪翻雲要硬食呢一野都未必得

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-05-04, 11:10 AM   #415
T.K.
很黃很暴力

引用:
呢個又係,不過氣機牽引已係黃易打鬥既基本規則\

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 08-05-04, 01:49 PM   #416
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
黃易好等錢使呀, 昨日居然一次出大唐修訂版第四第五期, 我原本諗住佢一個月兩本先買, 因為我原本已經有齊全套, 依家令到我唔知繼續買好
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-04, 03:04 PM   #417
Zaku
The One

引用:
作者: Leong
黃易好等錢使呀, 昨日居然一次出大唐修訂版第四第五期, 我原本諗住佢一個月兩本先買, 因為我原本已經有齊全套, 依家令到我唔知繼續買好
咁新版頭幾期有冇買??
好想知係咪只係完全搬字過字??
舊 08-05-04, 03:17 PM   #418
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
修訂版點都有執過下?

舊 08-05-04, 03:26 PM   #419
Dor
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
虎\雄軀一震
虎目含淚

引用:
人地都要養家.....
再講唔襯電視劇仲播緊既時間賺一筆仲等幾時

舊 08-05-04, 03:28 PM   #420
Zaku
The One

引用:
修訂版點都有執過下?
唔好唔記得喎~
之前寫完大唐有幾個月空擋... 先至將尋秦係咁意執過下~
而家邊荒仲寫緊.... 我覺得九成機會係冇執過
舊 08-05-04, 11:15 PM   #421
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:

唔係等錢使,因為毛線版只得40大集...佢唔出咁快就追唔到電視劇架啦

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 08-08-04, 05:40 PM   #422
suger_ohkawa
Crazy Gamer
閱讀愛好者

註冊日期: Mar 2004
不知是遺憾還是慶幸,我連一集大唐雙蛇傳的無記版沒看過......
但我看過都市日報的簡介,覺得它只是一套給師奶或OL或小妹妹看的泡沫劇而己......

舊 08-08-04, 06:46 PM   #423
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
乜出得咁快 我連第三都未買
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-04, 10:05 PM   #424
Zaku
The One

引用:
作者: chs991419
乜出得咁快 我連第三都未買
第六期都好似出埋~

可能真係想電視劇收檔前出晒 20 期~