Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-12-13, 10:21 AM   #2401
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
作者: verdy_returner 查看文章
我係九龍灣HMV訂左一部。
如果你有興趣我可以原價放張單俾你。
唔駛喇,thx!

放棄左個 cam
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 10:33 AM   #2402
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
可惜只有套装訂,無得另訂配件

想問換個快嘅hdd對loading有無影響?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 10:36 AM   #2403
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
已試, 個CODE你一日未買機一日都可以再入
不過要入MOBILE NO.
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 11:17 AM   #2404
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 卡柏 查看文章

另外, 前面有版友提過身邊冇咩人打家用機, 我都係一樣, 身邊打家用機既人得好少, 早兩日同朋友講開我可以訂PS4, 佢地問我有咩好玩同部機同PS3有咩唔同, 我真係一句都搭唔到....
其實, 有冇人同我一樣, 買機係為左情意結?
依家部PS3我都冇咩開, 係近排出COD:G同SONY兩隻GAME我先開黎玩左陣, 玩多最多既機唔係電話GAME, 反而係PSV, 電話GAME對我黎講其實唔算係GAME, 但身邊好多人偏偏同我講迷上電話GAME而對3DS, PSV之流既GAME冇性趣, 話一來出街唔駛帶多部機, 二來唔駛錢...
我係為情意結
老實講而家d games我真係唔arm玩,又長又重複一味得個靚字.
要靚我睇戲啦.
只係打左幾十年機你話唔買又唔捨得咁解

引用:
作者: tylau 查看文章
我之前PAD都課得好金下, 早幾個月退左休洗左GAME了.

手機GAME真係唔想再玩
課金game我都癲過一排,不過都抽左身lu~
開始見各大game廠食相都好差,粗制濫造缺乏誠意

舊 11-12-13, 11:41 AM   #2405
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
Pad我覺得唔差喎,好有挑戰性(可能我只係輕課,兩個月先買一pack)

現世代主機玩成八年,技術無再突破,消費者覺得有啲悶係正常。

多數出新主機後一兩年都會令市場有改善,往後兩三年console market都係禁既死樣。先算判死刑。
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 11:52 AM   #2406
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
近排睇高分少女(80後機迷必睇)
諗返起細個期待啲遊戲機,game出個時個種興奮心情
同埋街機同家用機嘅相輔相成
呢家個氣氛環境真係比以前差太遠
身邊朋友同事冇一個話會買ps4 xbox one,就算有一個索記死飯都話唔急睇定啲先
學樓上師兄所講,希望一兩年後可以改善呢一刻個境況
不過我悲觀啲,兩年後可能會完全變成手機遊戲嘅世界……

舊 11-12-13, 11:56 AM   #2407
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
我都係玩pad 4個月結果課左3千
隻game幾好玩都無用,本身好有吸金惡意
反正咩game重有一日會吾玩,都係親早斬艦安全d
乖乖地玩返家用機好過

舊 11-12-13, 12:03 PM   #2408
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
另外, 前面有版友提過身邊冇咩人打家用機, 我都係一樣, 身邊打家用機既人得好少, 早兩日同朋友講開我可以訂PS4, 佢地問我有咩好玩同部機同PS3有咩唔同, 我真係一句都搭唔到....
依家部PS3我都冇咩開, 係近排出COD:G同SONY兩隻GAME我先開黎玩左陣, 玩多最多既機唔係電話GAME, 反而係PSV, 電話GAME對我黎講其實唔算係GAME, 但身邊好多人偏偏同我講迷上電話GAME而對3DS, PSV之流既GAME冇性趣, 話一來出街唔駛帶多部機, 二來唔駛錢...
我係情意結
買返去之後都係得3個可能性, 1.當碟機, 2.客廳裝飾(即係封塵), 3.直入收藏櫃供奉

今個世代氣氛真係比上世代更差
亦應該會係我打機接近30年來第一次唔再係主流機全機種制霸

幾十歲人, 真係閒來玩下電話就夠, 仲後生咩

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 12:06 PM   #2409
ZEROBO
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDx360
XBox Live GamertagHK360
唔知vita tv remote play能是否插個ps4 cam落去?
ZEROBO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 12:06 PM   #2410
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
我係情意結
買返去之後都係得3個可能性, 1.當碟機, 2.客廳裝飾(即係封塵), 3.直入收藏櫃供奉

sames here
我都係第一次唔想制霸,XO我投降,隨時出到下一代我都未開過機
P4我都係用黎replace部P3皇族60GB(做碟機),等佢入盒為安

舊 11-12-13, 12:11 PM   #2411
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
P4我都係用黎replace部P3皇族60GB(做碟機),等佢入盒為安
x2...完全一樣, 部60GB皇族我8月尾已經入左迷你倉
當年同太郎一齊喺首日12點幾喺星星拎的(當然係事先訂好晒), 時間過得好快

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 12:12 PM   #2412
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: ist 查看文章
我都係玩pad 4個月結果課左3千
隻game幾好玩都無用,本身好有吸金惡意
反正咩game重有一日會吾玩,都係親早斬艦安全d
乖乖地玩返家用機好過
依D 所謂消閒GAME 反而毒性最強
課金/ 限時關真係影響埋自己生活節奏

手機GAME 最毒係你返工可以蛇一兩鋪
係公司你無可能拎部3DS/ PSV 出黎玩先
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 12:12 PM   #2413
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
情意結+1 比起ps2果陣 而家真似買來擺多d
明明坐係部機面前都懶得開出來 買新game好多時都係run一下隻碟就擺埋
反而網頁game olg就可以好好心機坐定定玩
明明以前可以玩ps2/gc玩到晚晚開p 而家最多weekend同d fd開下wii/wiiu party
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 12:13 PM   #2414
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
講真
細老(10幾歲)多數玩手機game,大人都吾會買多部遊戲機
大人(吾係機迷),都係玩手機game,休閒遊戲

真正打機果班(我自己),都大曬啦打左20年,咩熱誠都無了
會買ps4封塵,部機無野玩,同部wii u一樣一出即買最後玩得兩隻game

舊 11-12-13, 12:15 PM   #2415
J.kidd
Game Master

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
我係情意結

幾十歲人, 真係閒來玩下電話就夠, 仲後生咩
所以日RPG 死係有原因, 大家都無辦法坐定定去玩/ 睇 GAME 一粒鐘以上
奈何日廠都仲係走錯方向, 行 5MIN 睇 15MIN 片我由PS2 時代已經頂唔順

主機我依家都係買體育GAME 多, 一晚打兩三場就夠鐘訓覺
舊 11-12-13, 12:24 PM   #2416
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
其實真係為買而買多,依家大個左搵到錢,唔使流哂汗咁買,係冇細路仔節衣縮食先買到咁珍惜....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 12:27 PM   #2417
rwtk
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2007
anyone still want the pre-order code? i have ordered in platinum shop and dont want to waste. PM me if you want.
rwtk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 12:32 PM   #2418
LemonCoke
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code3823 8824 1251
PSN  IDLemoncoke
XBox Live GamertagLemoncoke
引用:
作者: ist 查看文章
講真
細老(10幾歲)多數玩手機game,大人都吾會買多部遊戲機
大人(吾係機迷),都係玩手機game,休閒遊戲

真正打機果班(我自己),都大曬啦打左20年,咩熱誠都無了
會買ps4封塵,部機無野玩,同部wii u一樣一出即買最後玩得兩隻game

同上, 上幾代, 都係全機制霸. 呢一代...........
而家屋企有條化骨龍.
做大嘅, 冇可能成日開住部家用機. (老婆塊面已經知道後果)
所以. 我而家真係全部時間都打 PSV/3DS/IOS.
你PS4畫面做到幾靚, 我真係冇乜可能玩到.
反而, 有遊戲性嘅手提遊戲, 我返工/放工/食lunch 可以打飽佢.
(而家就係日日打gundam breaker)
LemonCoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 12:35 PM   #2419
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
話時話日版有咩 launch title
我睇黎睇去都係得無雙, FF14-ARR 同龍如
仲有咩我漏左?

remark:
http://kotaku.com/well-what-do-you-t...ine-1277306146
搵到了,少得可憐
難怪日版要下年2月了

此篇文章於 11-12-13 12:38 PM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 12:40 PM   #2420
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

今次開箱特別多,今次到 Engadget。

Sony PlayStation 4 零售版主站開箱(影片)

(影片請 click 入資料來源)

引用:

雖然我們已經看了 Sony 官方的 PlayStation 4 開箱影片,但那看過去比較商業化,很多細節沒省略掉了。所以我們有必要看下來自主站的原汁原味的開箱影片,從中你可以看到這款即將發售的 Sony 下一代遊戲主機的零售版全貌。除了 500GB Jet Black 的主機套裝之外,還有一個另外發售的 PlayStation 4 Eye 相機套裝,是獨立包裝的。裡面的配件包括了單聲道耳機、電源適配器、micro-USB 線纜、 DualShock 4 、HDMI 線纜。

PS4 全球各地區發售日與售價資訊如下:

北美:2013 年 11月 15 日,399.99 美元
歐洲:2013 年 11月 29 日,399.99 歐元/349.99 英鎊
韓國:2013 年 12月 17 日,498,000 韓元
香港:2013 年 12月 17 日,港幣 3,380 元
台灣:2013 年 12月 18 日,新台幣 12,980 元
日本:2014 年 2 月 22 日,41,979 日元
資料來源:
http://chinese.engadget.com/2013/11/...on-4-unboxing/
http://www.engadget.com/2013/11/11/s...on-4-unboxing/

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 12:44 PM   #2421
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
PS2都可以每月清GAME 而家PS3其實係玩小左GAME
但玩既小左 搞到好多GAME袋都未開 就要再買GAME
PS4 我退伇了

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 12:47 PM   #2422
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: 玄武 查看文章
其實連 cam 版係咪之前已經冇得訂?今朝一入去個網已經黑左冇得揀~
今朝入去已經無得訂,其他淨機, 無双,killzone 同梱仲有,
特別留意到取貨日期係17-24日, 即係正日未必有得取
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-13, 12:47 PM   #2423
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Akira 明 查看文章
可惜只有套装訂,無得另訂配件

想問換個快嘅hdd對loading有無影響?
有, 但係要睇下會唔會好似ps3 咁有限速....同埋...換ssd 吧 ? 快 hdd 其實真係唔多覺....

舊 11-12-13, 12:50 PM   #2424
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
睇有想玩game同減大約1-2次價後先會入

舊 11-12-13, 12:53 PM   #2425
J.kidd
Game Master

引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
PS2都可以每月清GAME 而家PS3其實係玩小左GAME
但玩既小左 搞到好多GAME袋都未開 就要再買GAME
PS4 我退伇了
因為隻 2K14, 未至於令到我退役
好GAME 一定有, 但可能一年只係買兩, 三隻

今次首發都係睇下咩環境先, 始終 3千幾其實好鬼貴
部PS3/ 360 又完好

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 02:20 AM

手機版 | APP版