Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-18-15, 06:08 PM   #201
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: sorlohk 查看文章
試左 合第二次佢根本唔使原材料 齊料都係搵萬能溶劑的....
咁即係搵料整溶劑同烈酒就夠,其它可以賣緊d賺錢

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 06:40 PM   #202
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
見到有韓文版賣$385, 聲稱有中文字, 不過唔知對唔對應到港伏d DLC。 行版炒到上$465。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 06:52 PM   #203
initial
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: Antares 查看文章
請問 英文封面港版 入面d 地圖同說明書等 係唔係全英文?

我見人影相
中文版封面台版 入面d野 全部係中文,我自己想要英文,謝謝。
English cover (one Chinese statement at the back) - All contents are English language except the subtitle in gameplay.

點我看圖
補相先, Game 入面確係中文

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞

此篇文章於 05-18-15 09:21 PM 被 initial 編輯。
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 06:57 PM   #204
Hisashi
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2002
引用:
(我錯左, 合第一次要夠原料, 之後再合只可以冥想, 唔使用料, 電腦搵其他野幫你代替)
我意思係冥想既情況下 如果你唔夠原料合 冥想之後電腦都會自動合到 (搵左種叫萬能藥水補齊)...
哈哈!即係我所講合成完、用哂就meditate、我無講錯
Hisashi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 07:42 PM   #205
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: rictws 查看文章
大家平時買開啲咩又平又靚嘅嘢食?
戰鬥時食咩食物會回復得快啲呢?

依家喺村就飲水飲牛奶,
戰鬥時就食蘋果,不過都唔係回復好多⋯

暫停>角色>有個位升技能(黃紅藍綠4色)其中黃色左上角果個技能,
好似什麼星辰的。(唔係game前面,唔記得個正式名…)
係非戰鬥時會自動回血的,我覺得都遊戲初段應該會幾有用。

另外,見到蜜蜂巢用火魔法燒一燒就變蜂蜜,都ok回到下血的。

當然最好都係整魔藥"燕子"+冥想補貨。

此篇文章於 05-18-15 07:46 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 07:52 PM   #206
sorlohk

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
暫停>角色>有個位升技能(黃紅藍綠4色)其中黃色左上角果個技能,

星辰力量 非戰鬥每秒回 10生命

蜂蜜值 16 蚊個架 係初期缺錢既至愛

水鬼好矛喎 係水入面佢打到我 我無得還擊

此篇文章於 05-18-15 08:08 PM 被 sorlohk 編輯。
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 08:12 PM   #207
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:

想問下swallow其中一樣料 Drowner's Head係邊度搵到?
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 08:25 PM   #208
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: minekaoru 查看文章
想問下swallow其中一樣料 Drowner's Head係邊度搵到?
去河邊/海邊搵水鬼打會隨機drop

舊 05-18-15, 08:26 PM   #209
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

河邊/海邊搵水鬼(drowner)打會隨機drop

舊 05-18-15, 08:27 PM   #210
sorlohk

引用:
作者: minekaoru 查看文章
殺 drowner, 掉下物 隨機
drowner 藍色水鬼 海灘出沒
舊 05-18-15, 09:39 PM   #211
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
井裡的惡魔個任跳左落個井之後點樣上番去
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 10:13 PM   #212
rictws

註冊日期: Jan 2013
Wii U IDrictws
PSN  IDric_tws
引用:
作者: wuxu 查看文章
咁即係搵料整溶劑同烈酒就夠,其它可以賣緊d賺錢
咁其實係咪要買多啲溶劑同烈酒⋯⋯?
rictws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-15, 10:14 PM   #213
rictws

註冊日期: Jan 2013
Wii U IDrictws
PSN  IDric_tws
引用:

THANKS!!原來有個咁好嘅技能

啱啱先搵到水鬼個腦,整咗「燕子」,大約回到有半條血喎!
仲拎咗一支去解任添
rictws 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 03:00 AM   #214
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: rictws 查看文章
咁其實係咪要買多啲溶劑同烈酒⋯⋯?
我一路都係咁執料同loot箱執到所以未試過…

舊 05-19-15, 06:36 AM   #215
IDGAF
The One

引用:
作者: wuxu 查看文章
無倉庫,要加負重量就要買/做quest/執馬鞍袋去加。
THX!玩到去一個小漁村買咗個馬鞍袋,由上限60好似升到130,
多一倍容量輕鬆好多~!

隻GAME玩落好似唔易升LV,
我玩「想流點血!」難度,玩咗約15-16個鐘吧?都係升到LV6左右,
可能因為前段成日騎馬避咗班敵人的結果吧…

同埋隻GAME的成就難度定位好鬼怪,
有D要花時間係儲收集品、累積數類型的成就都係得15G。

但有個睇成就內容以為好難玩,但其實又好易,甚至無刻意去解的成就都有30G。

就係10秒內殺5個敵人的"巴爾維坎的屠夫"( Butcher of Blaviken)成就
我係一個叫老鼠之塔(A Towerful Of Mice)的副任務用火魔法(Igni sign)燒完幾隻LV1的老鼠敵人就解咗…

https://youtu.be/geuUy52oP9w

此篇文章於 05-19-15 06:41 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 09:16 AM   #216
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
睇隔離forum 話day one patch 完ps4 版都仲係lag...
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 09:23 AM   #217
Antares

註冊日期: May 2009
引用:
作者: initial 查看文章
English cover (one Chinese statement at the back) - All contents are English language except the subtitle in gameplay.
感謝,仲要影埋相
今晚買,謝謝

舊 05-19-15, 10:33 AM   #218
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
引用:
星辰力量 非戰鬥每秒回 10生命

蜂蜜值 16 蚊個架 係初期缺錢既至愛

水鬼好矛喎 係水入面佢打到我 我無得還擊
係水底可以用弩射,不過水到多過一隻,都係建議走人
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 10:39 AM   #219
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
psn 版 出了
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 10:47 AM   #220
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
睇隔離forum 話day one patch 完ps4 版都仲係lag...
Patch 完,佢reset 左我個play time 甘得意既^^!

舊 05-19-15, 12:02 PM   #221
sorlohk

引用:
作者: holsety 查看文章
Patch 完,佢reset 左我個play time 甘得意既^^!
咩 config 都 reset 晒
save 都會分 patch version.....
舊 05-19-15, 01:07 PM   #222
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
但尋晚都重係有Hang loading...是否巫女沖涼太吃資源XD

此篇文章於 05-19-15 01:09 PM 被 holsety 編輯。
holsety 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-15, 01:13 PM   #223
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

我尋晚仲試過彈Game

舊 05-19-15, 02:10 PM   #224
IDGAF
The One

免費DLC出咗~!

link:

https://store.xbox.com/zh-HK/Xbox-On...a-d16bbe55f85f

https://store.xbox.com/zh-HK/Xbox-On...8-5a5b680f763a

鬍子與髮型套裝
豐富的鬍子與髮型選擇,讓你可以按自己喜好改變利維亞的傑洛特的外型。

大小: 27.53 MB
發行日期: 19/5/2015
HK$0.00

https://store.xbox.com/zh-HK/Xbox-On...7-88b963ef13c1

泰莫利亞護甲套裝
泰莫利亞旗下最強的戰士專用,本套裝包含外套、手套、褲子、靴子與馬用護甲。

大小: 31.54 MB
發行日期: 19/5/2015
HK$0.00

舊 05-19-15, 02:17 PM   #225
sorlohk

引用:
作者: holsety 查看文章
但尋晚都重係有Hang loading...是否巫女沖涼太吃資源XD
因為 witcher 無擺返隻 "魔龍蝦" 俾巫女嘆 所以 hang 左....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Metroid :Samus Returns (好評發售中) 信長 手提遊戲機討論版 50 12-01-17 01:44 AM
Witcher 2 wing 電視遊戲討論版 149 01-21-16 06:15 PM
[PSV] ハナヤマタよさこいLIVE!l 好評發售中 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 6 11-14-14 12:46 AM
[多機種] Skylanders: Swap Force | 好評發售中 david 電視遊戲討論版 7 02-08-14 10:09 AM
The witcher 巫師 雪舟等楊 PC電腦遊戲討論版 1 02-11-08 09:27 AM

現在的時間是 03:32 PM

手機版 | APP版