Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-29-16, 10:27 AM   #1776
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
見送咁多石想入坑

刷左好耐都冇雙5星

仲話抽完一隻5星留石抽FF15王子
真係諗下好....orz

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 11:04 AM   #1777
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
雙虹太高難度,同埋虹最勁暫時都係果4隻

雷神,常闇,tidus,土槍

刷到是但1隻都夠啦
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 12:04 PM   #1778
NexTony
ヴェイン様~

引用:
作者: ShinDou 查看文章
雙虹太高難度,同埋虹最勁暫時都係果4隻

雷神,常闇,tidus,土槍

刷到是但1隻都夠啦
而家睇下可唔可以20劵內中雷神/常闍之後收手 等王子

舊 11-29-16, 01:32 PM   #1779
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
引用:
作者: NexTony 查看文章
嘩...難到咁....有1隻已經好好啦...
大把課金人士都冇2隻....

GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-16, 03:06 PM   #1780
ShinDou

其實tidus之前個account用過下感覺上好似冇其他3隻咁勁,始終佢lb先降屬耐,其他人大力招都降埋屬耐

仲有隻陸行鳥其實都ok,不過好難搵岩佢用既勁武
舊 11-29-16, 06:25 PM   #1781
ShinDou

洋蔥又係天生2刀流,估佢唔會set到太勁,應該係多hit版奶挺

出攻45耳環trust,4星人,d 30攻戒又雪得,好彩未正式開始刷

今次唔解ff3舊人上6星?

抽夠5隻bonus人收手

此篇文章於 11-29-16 06:33 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-29-16, 08:36 PM   #1782
GP03D

引用:
洋蔥又係天生2刀流,估佢唔會set到太勁,應該係多hit版奶挺

出攻45耳環trust,4星人,d 30攻戒又雪得,好彩未正式開始刷

今次唔解ff3舊人上6星?

抽夠5隻bonus人收手
洋蔥講明10hit以上,仲有4屬,加天生2刀,應該好勁,係爭在有冇98分。。。

你又刷過?

唔知之前d ff3人有冇bonus...

舊 11-29-16, 08:45 PM   #1783
ShinDou

引用:
作者: GP03D 查看文章
洋蔥講明10hit以上,仲有4屬,加天生2刀,應該好勁,係爭在有冇98分。。。

你又刷過?

唔知之前d ff3人有冇bonus...
主要覺得佢天生多人1個2刀流,所以會特登整弱D,而家D天生2刀流人都係冇人會用,除非冇2刀流TRUST先會用住先,我覺得佢雖然招招十幾HIT,但應該得兩3百%,應該唔會有4百%招,同埋應該唔降屬耐,我估都係評95度

我唔刷啦,有勁人但冇裝冇TRUST都冇用,而家我隻女性騎都推到上7百幾攻,又有成堆極意之類加攻野可以刷TRUST,不過之前冇位又唔想開位黎拎20隻仙人掌,搞到又亂咁食晒D莫古俾第2隻斯丹,而家都70幾%TRUST了,食果陣仲未打到暗召,如果已經打到既話我會走去食左把120性劍番黎先

舊人應該冇BONUS,有既話佢會寫埋係個表啦,焗人抽佢個POOL
舊 11-30-16, 12:02 AM   #1784
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
你想挑戰糞機率??

已經升滿左....../\

此篇文章於 11-30-16 12:50 AM 被 Orage 編輯。
Orage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-16, 03:04 AM   #1785
NexTony
ヴェイン様~

引用:
作者: Orage 查看文章
你想挑戰糞機率??

已經升滿左....../\
咁反正都係刷xDDD

話時話上網同大家依到d意見都係一面倒物攻大劍

バルフレア(ff12個拿槍空賊) o唔ok?

舊 11-30-16, 03:21 AM   #1786
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
咁反正都係刷xDDD

話時話上網同大家依到d意見都係一面倒物攻大劍

バルフレア(ff12個拿槍空賊) o唔ok?
之前抽得太多好野,而家虹都好耐冇見過

因為大劍勁既全部都過百攻,而且有降臨既獎勵係可以將大劍攻擊力附加50%…

バルフレア能力:

令自己攻擊附加屬性+令對方弱該屬耐性技(火水雷光)

減攻、減防、貫通、連續攻擊技

被物理攻擊後有一定確率有大反擊技

以上

此篇文章於 11-30-16 03:27 AM 被 Orage 編輯。
舊 11-30-16, 09:16 AM   #1787
ShinDou

空賊最大問題係第1turn做唔到野

而家最高評分既角都係有高攻無視防再降屬耐50%再多段hit可以好快10hit ec再推高4倍攻

d新降臨太大力,用秒既方法易打好多

此篇文章於 11-30-16 09:44 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 11-30-16, 01:14 PM   #1788
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
空賊最大問題係第1turn做唔到野

而家最高評分既角都係有高攻無視防再降屬耐50%再多段hit可以好快10hit ec再推高4倍攻

d新降臨太大力,用秒既方法易打好多
最新那隻機械人就不是這樣玩..XD

舊 11-30-16, 01:31 PM   #1789
ShinDou

最新果隻我應該唔駛試,8爪魚我都未打到
舊 11-30-16, 03:21 PM   #1790
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
最新那隻機械人就不是這樣玩..XD
機械人唔用得水電, 差唔多定番先打到, 就算有都打好耐

舊 11-30-16, 05:35 PM   #1791
GP03D

8爪我都沒過,機械人唔洗諗住。。。
搞掂把暗劍比常闇先諗諗。。。

咩叫定番?

舊 12-01-16, 05:48 AM   #1792
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

故事攻略完成,最後個boss唔錯,有些少打緊降臨既感覺…

不過又係屈服於常闇既手…加埋人造破魔石就更加冇晒難度…

舊 12-01-16, 08:10 AM   #1793
ShinDou

真係降臨咁喎,我用左刷trust隊搭勁fd 千1攻雷神,1下扣十分1都唔知有冇

爭少少先贏

第1次打主線都要出主力
舊 12-01-16, 08:36 AM   #1794
ShinDou

原來隻怪獸唔係最後黎?

試左好多場先殺到

1turn內扣得太多就發嬲秒人,滿血都秒晒,以為自己打緊暗召

最後淨係出1隻攻,4隻守,rikku女神光豬性騎出晒,半血後每回合要復活1兩隻

此篇文章於 12-01-16 08:40 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-01-16, 09:21 AM   #1795
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
原來隻怪獸唔係最後黎?

試左好多場先殺到

1turn內扣得太多就發嬲秒人,滿血都秒晒,以為自己打緊暗召

最後淨係出1隻攻,4隻守,rikku女神光豬性騎出晒,半血後每回合要復活1兩隻
隻bethmoth一減左攻就冇料到,係之後半血發癲要keep血先叫麻煩啲…

之後個大佬易些少,不過第一次打唔知死被人屬弱之後最大級魔法連發一下秒

此篇文章於 12-01-16 10:24 AM 被 Orage 編輯。
舊 12-01-16, 10:23 AM   #1796
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

打ベヒーモス同ソル隻音樂超正...

官方可唔可以將降臨之間轉呢隻...聽住堅有心機打bbbb

舊 12-01-16, 12:36 PM   #1797
GP03D

隻ベヒーモス第2ROUND要DISPEL左先再DEBUFF,跟住做足防就唔洗死架啦....
我都打左幾次,真係要出FULL TEAM打,冇啦啦個難道爭咁遠....

舊 12-01-16, 01:13 PM   #1798
ShinDou

可能因為我冇用dispell,其實我睇唔到佢加過自己攻
舊 12-01-16, 04:39 PM   #1799
ShinDou

洋蔥比想像中勁,不過要搵人幫佢降屬耐先得

另外3個廢到

此篇文章於 12-01-16 04:45 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 12-01-16, 05:47 PM   #1800
GP03D

洋蔥仔勁到喊....99分....
54MP, 500%16hit....

另属性攻擊都有380%,仲要加全隊属防....

標籤
FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
Final Fantasy Heroines Matamata 收藏品討論版 10 07-14-04 07:37 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 06:04 AM

手機版 | APP版