Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 學術文化綜合研討區

主題工具 顯示模式
舊 10-21-04, 05:54 PM   #551
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
...打左釘......黃大帥攪咩....將3期書內容1期過.....佢想完左本野???
咁o既進度最快10本內可以玩完......

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-04, 08:17 PM   #552
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

講下卷39先.....

竟然有3條線完左...(應該係掛...)
小白爛之戀係天還兩下被KO之下大概已經作了一個完結...之後 都唔會寫啦掛....不過亦由此帶出魔門...可能又多一條線玩吧......
飛飛同恩恩之戰唔知黃大師扯左邊條筋突然來一個了結.....仲要一回攪掂......以前咁多本的舖排好似浪費晒
劉裕o個邊.....大勢已成...又可以抽番個身出黎玩另一場戰爭....大概係南方最後一戰吧.......

至少北面....冇咩動靜...只知族主開始吸毒啦 //

下一卷如果快隨時建康之戰都可能玩完

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-22-04, 12:48 AM   #553
Peter Yu
God of Gamer
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
希望唔係黃易既虎頭蛇尾病又發作啦

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-04, 12:52 AM   #554
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: jaVaj ◣
講下卷39先.....

竟然有3條線完左...(應該係掛...)
小白爛之戀係天還兩下被KO之下大概已經作了一個完結...之後 都唔會寫啦掛....不過亦由此帶出魔門...可能又多一條線玩吧......
飛飛同恩恩之戰唔知黃大師扯左邊條筋突然來一個了結.....仲要一回攪掂......以前咁多本的舖排好似浪費晒
劉裕o個邊.....大勢已成...又可以抽番個身出黎玩另一場戰爭....大概係南方最後一戰吧.......

至少北面....冇咩動靜...只知族主開始吸毒啦 //

下一卷如果快隨時建康之戰都可能玩完
乜今集咁灰orz
前幾集用黎做乜orz

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-04, 01:34 AM   #555
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
本野完0左佢好過,試問邊條線你會想睇?

舊 10-22-04, 09:16 AM   #556
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

劉裕o個邊原本都幾好睇架.....不過太順利啦...冇咁好睇........

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-23-04, 03:22 AM   #557
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: Peter Yu
希望唔係黃易既虎頭蛇尾病又發作啦
唔好呀...我剛睇到入味..咪咁快完玩呀...
但想不到天師一round搞定....我仲估下集先打添.....
老聶一回ko就上集都估到佢死硬....
但見不到白小妹一面...可惜...但我喜歡長亨哥....但竟然收人收得咁誇....
如要令大江同兩湖這兩幫人合流在劉哥仔之下...都唔一定要死呀亨哥嘛......

舊 10-24-04, 01:44 AM   #558
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
睇完39,估計去唔到45勒
主線剩番南方劉裕vs恆玄爭霸+魔門,北方拓拔vs慕容爭霸+救美
其餘d破碎處空、小白雁之戀都無咩好講
向雨田分分鐘無機會再出場

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-04, 05:38 PM   #559
cccc
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagsteplcy
真係好快呀~~~估佢唔到............
呢一期o既進度其實可以頂到三至四期的............

老聶真係死得快 , 還手之力都冇就俾人 ko 左喇.........
真係估佢唔到 , 天師話走就走.............天師一直都有壓倒性的優勢 , 估唔到佢三招就了結左件事........
睇情形 , 南方戰線大局已定 , 主戰場又轉左去建康攻防戰 ...........
斷估兩湖幫會有場運糧突破封鎖線的戲做下.........
慕容戰同拓拔儀兩條友好似講緊遺言咁........

拓拔族主冇救了...........走去high 野.......

我估邪帝會出o黎幫拖開片.........
承機統一下魔門........
等佢有返多少戲.........同埋接返大唐d 戲~~~

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
專用 + 角 = 三倍速 !!!

此篇文章於 10-25-04 05:43 PM 被 cccc 編輯。
cccc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-04, 05:50 PM   #560
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: cccc
真係好快呀~~~估佢唔到............
呢一期o既進度其實可以頂到三至四期的............

老聶真係死得快 , 還手之力都冇就俾人 ko 左喇.........
真係估佢唔到 , 天師話走就走.............天師一直都有壓倒性的優勢 , 估唔到佢三招就了結左件事........
睇情形 , 南方戰線大局已定 , 主戰場又轉左去建康攻防戰 ...........
斷估兩湖幫會有場運糧突破封鎖線的戲做下.........
慕容戰同拓拔儀兩條友好似講緊遺言咁........

拓拔族主冇救了...........走去high 野.......

我估邪帝會出o黎幫拖開片.........
承機統一下魔門........
等佢有返多少戲.........同埋接返大唐d 戲~~~
拓拔儀死的機會好大, 因為成為咗邊荒及族主拓拔珪的磨心

另外, 戰場講返北方, 向雨田應該仲有出場機會
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-04, 10:32 PM   #561
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

>>慕容戰同拓拔儀兩條友好似講緊遺言咁........

我覺得係指邊荒就快玩完....咁呢本野就完得

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-25-04, 11:09 PM   #562
cccc
Crazy Gamer

引用:
>>慕容戰同拓拔儀兩條友好似講緊遺言咁........

我覺得係指邊荒就快玩完....咁呢本野就完得
唔知呢 , 通常黃生俾左個伴侶佢果d 配角 , 就會離死不遠..............><|||
一隻腳叉左落棺材度...........
同埋回憶太多果d 都係咁................
老聶上兩期咪晌度諗緊以前囉..............咁就俾人分屍喇..............

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
舊 10-26-04, 03:14 PM   #563
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

>>同埋回憶太多果d 都係咁................

飛哥都唔少喎....係唔係佢都死得?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-19-04, 05:37 PM   #564
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

40出左.....不過未打釘

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-19-04, 07:49 PM   #565
Leong
Crazy Gamer

引用:
40出左.....不過未打釘
我剛買咗, 睇咗少少, 恒玄攻打建康快到不敢想像
舊 11-20-04, 03:55 PM   #566
cccc
Crazy Gamer

引用:
作者: Leong
我剛買?, 睇?髐痐, 恒玄攻打建康快到不敢想像
司馬父子死得有點悲慘..........
劉帥呢兩集艷福不淺喎.........
但係又要打兩條戰線.........
感覺上屠當家返建康做刺客 好似去送死咁..........

ps.呢兩期黃老師開快車喎..........

G KERO~~~~
舊 11-22-04, 06:44 PM   #567
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

打完釘|||

讀後感||||||

任后咁就 ....唉.....只能講劉裕雄風太過......
燕飛o個邊亦有進步....睇黎就快可以來一個"晒巴色士"啦
反觀以為得米的小白爛o個邊........只是親個小咀就魂飛魄散 \.....唉........

講番故事

推進速度應該係慢過上集的...但感覺好似cut左好多劇情....結果建康之戰序幕兩回攬掂.....
之後應該慢番少少啦掛....再加埋天師軍之逆襲,下卷可能兩條戰線一齊來.....

今卷亦帶出左江湖另一大組織...淨齋同蟬院....本書的主線睇黎亦慢慢轉向魔門同淨齋的鬥爭中......我覺得黃大師想慢慢將邊芳同"大唐"接合.......

最後
淨齋的那個傳人係邊個呢......仲未諗到 ?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-22-04, 11:57 PM   #568
cccc
Crazy Gamer

引用:

-skip-

最後
出過場的...........究竟係邊個呢?

G KERO~~~~
舊 11-23-04, 12:00 AM   #569
GUSTAV
The One
poor

引用:
打完釘|||

讀後感||||||

任后咁就 ....唉.....只能講劉裕雄風太過......
燕飛o個邊亦有進步....睇黎就快可以來一個"晒巴色士"啦
反觀以為得米的小白爛o個邊........只是親個小咀就魂飛魄散 \.....唉........

講番故事

推進速度應該係慢過上集的...但感覺好似cut左好多劇情....結果建康之戰序幕兩回攬掂.....
之後應該慢番少少啦掛....再加埋天師軍之逆襲,下卷可能兩條戰線一齊來.....

今卷亦帶出左江湖另一大組織...淨齋同蟬院....本書的主線睇黎亦慢慢轉向魔門同淨齋的鬥爭中......我覺得黃大師想慢慢將邊芳同"大唐"接合.......

最後

我覺得係安玉晴

舊 11-23-04, 11:19 AM   #570
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: GUSTAV
我覺得係安玉晴

咁飛哥一王二后美夢就冇囉

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-23-04, 01:28 PM   #571
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
安玉晴鍊丹屬道家,走去佛家出家!?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-04, 01:40 PM   #572
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: T.K.
安玉晴鍊丹屬道家,走去佛家出家!?
直感唔得咩

家下唔比扮尼姑?
反正佢有充足要保護支遁既理由

舊 11-23-04, 01:56 PM   #573
Leong
Crazy Gamer

引用:
作者: GUSTAV
直感唔得咩

家下唔比扮尼姑?
反正佢有充足要保護支遁既理由
除安玉晴外, 我都仲未想到邊個, 因為書內武功高強的女角不多
舊 11-23-04, 02:00 PM   #574
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

秘族族主?

一路都唔覺仲有咩女已經強到去到劍心通明........

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-23-04, 02:01 PM   #575
GUSTAV
The One
poor

引用:
秘族族主?

一路都唔覺仲有咩女已經強到去到劍心通明........
o岩o岩想講

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:07 PM

手機版 | APP版