Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-09-16, 02:08 AM   #451
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
PS4 Pro揀1080p安定

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-16, 05:56 AM   #452
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
差得個3、4 frame rate/sec ,keep住盡量得30fps,我又唔覺得差好遠。
如果有得推到60fps既話就­唔同。
不過PRo既話比我會set4K黎玩。

舊 12-09-16, 09:11 AM   #453
pureman
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDpureman
玩左大半
10個鐘到, 一隻獎杯都無彈出黎,想問係咪正常?
pureman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-16, 09:46 AM   #454
sorlohk
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
引用:
作者: pureman 查看文章
玩左大半
10個鐘到, 一隻獎杯都無彈出黎,想問係咪正常?
好正常 全部都係做同一樣野做 n 次 同幾多個鐘內爆機既杯
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-16, 11:55 AM   #455
pureman
Crazy Gamer

引用:
作者: sorlohk 查看文章
好正常 全部都係做同一樣野做 n 次 同幾多個鐘內爆機既杯
thanks
仲以為中bugs
舊 12-10-16, 05:43 AM   #456
kotetsu

註冊日期: Jul 2010
做N次果D杯 可以第二輪繼續,會累計
kotetsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-16, 08:51 AM   #457
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
有cut scene位連4Pro都勁跌Frame Rate...
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-16, 04:35 PM   #458
pureman
Crazy Gamer

多謝大家咁細心連我唔想睇trophy list 都顧及到
爆機了
舊 12-11-16, 12:22 AM   #459
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
都完場喇,雖然呢隻都係多番delay, 又有一點操控上嘅bug, 但呢隻完成品真係堅master piece
舊 12-11-16, 05:45 AM   #460
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
我想問下呢隻GAME香港行版THE LAST GUARDIAN出咗幾多個版本?

我見普通藍色膠盒版就$368,
另外一個白色包裝的就$398,
白色包裝果個係咪就係鐵盒版?
同埋見佢幾厚身,其實除咗GAME多咗D乜?

舊 12-11-16, 07:43 AM   #461
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: mrk 查看文章
只係比多個鐵盒你!

PS:$4XX,咁不如入日初回版算啦!或者比多倍錢入中文珍藏版算啦!
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
謝謝大家解釋解答!
引用:
作者: polyu7 查看文章
日限本書好似係上田文人既訪談
唔係artbook

引用:
作者: sorlohk 查看文章
$4xx 中限 係鐵盒版, 除左多個鐵盒無野唔同
仲有再上一級既收藏版
日初 係紙盒, 書仔, theme 加 mini soundtrack
好似無日限

一早寫左係 "Digital" Soundtrack...
引用:
作者: mrk 查看文章
只係比多個鐵盒你!

PS:$4XX,咁不如入日初回版算啦!或者比多倍錢入中文珍藏版算啦!
謝謝大家解釋解答!

接上 post
Thanks

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 12-11-16 07:45 AM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-16, 08:59 AM   #462
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
日限本書都叫有設定資料集嘅,雖然只係得幾頁…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 07:37 AM   #463
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
岩岩玩,隻 game 好慢
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 04:28 PM   #464
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
同汪達比真係無咩自由度
根本由頭到尾都設計好晒答案 你得一個方法過版

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 08:19 PM   #465
sorlohk

註冊日期: Jul 2007
PSN  IDalfredmoody
仲未有人白金....
sorlohk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-16, 10:11 PM   #466
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
同汪達比真係無咩自由度
根本由頭到尾都設計好晒答案 你得一個方法過版
玩到唔知算唔算中段, 都未見過一隻人形公仔以外既敵人, 黎黎去去都係果一千零一種破解法.

中間行路既途中亦唔係有乜特別難或高要求既操作.

好悶, 得個睇字

同 Wander 差好遠 wor
舊 12-17-16, 11:32 AM   #467
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

玩到游水,就完

一本道過一本道之王 FF13

無野玩

btw, opening 同 loading 果 d 圖鑑係來自 Theatrum universal omnium animalium
由手機版發出

此篇文章於 12-17-16 11:34 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 12-17-16, 12:38 PM   #468
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
吓話

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-16, 11:17 AM   #469
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

我都好中意 team ico 既美術

但得罪都要講句, 呢隻既遊戲性係 0

此篇文章於 12-19-16 02:06 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 12-20-16, 01:57 AM   #470
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
個個都爆機都一樣評語,搞到我唔想正價入添…

舊 12-20-16, 03:02 AM   #471
pureman
Crazy Gamer

其實我覺得幾正
可能我本身都鍾意ico 多過汪達。
我覺得一本道無問題
Ico 同汪達神既地好係玩完之後一世都會諗起佢,
男同白色女仔, 人馬之間,到呢集人獸 既感情
仲有三集都有既遺跡荒涼感,都係一樣難忘。

簡單黎講係呢集一樣比到之前個感覺我。
係有缺點, 但優點無消失。

好似journey 咁, 一隻好簡單既game, 三個鐘爆左, 一條路,
係咁跳同飛,但玩完一定好深刻。間唔中會懷念下。有好多人話爛,唔知佢做咩, 但都有人會好欣賞, 只係口味唔同。

個人觀感,不喜勿插

此篇文章於 12-20-16 03:09 AM 被 pureman 編輯。
舊 12-20-16, 07:58 AM   #472
kotetsu

註冊日期: Jul 2010
我冇玩過ico同汪達(冇ps3
trico爆左3次,好鍾意個氣氛,
冇錯隻game係易玩,但佢最難既地方係trico唔聽指示XD 而我覺得咁樣好得意XD

我都鍾意journey,當初一買ps4第一隻就係玩journey
kotetsu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-16, 09:19 AM   #473
C.Ryo
Game Master

食人的聖上丫嘛,trico點會咁易聽你指使
呢隻應該當係可玩嘅宮崎駿級數動畫
舊 12-20-16, 09:28 AM   #474
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
上田啲嘢根本可以直接拎嚟拍戲拍動畫,只不過佢係選擇俾人玩去感受
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-16, 11:11 AM   #475
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

咁喜好人人唔同, 人人話差既 ORC, multiplayer 我都竟然玩左好耐, 仲好歡樂

唔覺得果 d 所謂 puzzle/謎 有 幾puzzle 幾謎, 我直接爆, 愈係要防雷防爆, 愈係誤導.

Q:
Wanda 都係一本道
A:
識得個打法次次一樣, 但起碼係有野玩. Hard mode 我都唔保證次次都升得起隻龜令佢反肚, 條蛇我亦無把握次次引到佢上去都射得中佢隻眼. 上田有做過 enemy zero, 咁我諗有玩過 enemy zero 既,都知有幾簡單但又幾咁恐怖.
呢隻 trico, 無, 乜都無. 得一堆紙一樣既人偶, 瓜菜過無雙 d 卒.

Q:
車, ICO 咪又係得 d 黑影人仔

A:
ICO d 關卡係設計過, 好多都係要用腦諗, try and error 慢慢搵.
呢隻永遠得一招, 就係等 d 兵捉你, 臨去到門口就掙扎開始跑, 拉開距離, 爭取時間去拉閘.
仲要係得兩三次要咁做.
最搞笑係後期, 兩大個魔鏡起度, 前面仲有大堆兵行過黎, trico 黎唔到, 好驚牙.
點知, 無任何難道之下, 推走左一個魔鏡, trico 就自動跳過黎, 無雙 10 秒, 完.

Q:
唔係既, 呢隻有好多場景, 要慢慢用心欣賞.
A:
開頭有個 sub-chapter (隻 game 無間隔, 但我覺得算係一個 sub chapter) 教你用 d 煙去引 trico 幫你過關. 好得意丫? 之後用得一次咁大把, 就係用煙引佢拉閘.

同黑色果隻打時, 要特登提你落閘 cut 野, 好有心思 wor.
呢段有心思有乜用 ? 反正都係觸發 event, 又唔係限定時間內 cut 唔到野會 game over.

最有心思係跳板同游水囉, 跳板我即刻諗到, 游水我卡左陣唔係開唔到閘, 而係水下太暗我睇唔到有路行, 其實都係簡單野.

仲有度好黑, 開頭無察覺到要帶桶上石梯, 原來 d 藍色碎石係用提你要行過去, 之後幾次都有咁既提示, 好無謂 lor. 我諗起好耐之前 PS 有隻 deep fear 有類似既設計, 行路都要特登整 d 野提你咁, 但呢隻真係 interactive movie 黎, 只係做埋個唔太好既戰鬥系統咁解.

Q:
MARIO 咪又係行行跳跳?
A:
見路就行, 見崖就跳, 見梯就爬, 有掣就禁, 直行直過. 無任何 timing 技術要求.

Q:
d 景好壯觀 wor ?
A:
U4, FF15, 甚至 wiiu 隻 xenoblade 都壯觀, 甚至過之而無不及.

咁多年整得既出隻咁既野, 失望.

不喜勿插

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Guardian Heroes (XBLA) neo2046 電視遊戲討論版 236 11-14-16 01:16 PM
[SONY] The Last Guardian製作人上田文人離職 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 0 12-13-11 02:06 PM
[Game雜談/攻略] Guardian edison1610 H-GAMEの部屋 0 01-23-07 06:00 PM
[GBA]Advance Guardian Heroes 回歸 6402oen 手提遊戲機討論版 78 10-04-04 01:19 AM
SS經典Guardian Hero出新作GH Advance 法修 電視遊戲討論版 3 06-04-04 09:29 AM

現在的時間是 11:56 AM

手機版 | APP版