Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-05-16, 05:33 PM   #1401
alextang1030
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
好似話"認定"係左膠同"覺得"當選後會將佢地D錢益新移民
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
1. 全職議員=政棍
2. 全民退保講到後期變左所有人都唔洗供款
3.講大話,鐘劍華踢爆佢跟本就唔係第一批發起人
4.自己教Gender,陷所有男性選民不義

我補充一下

首先佢係支持學者方案全民退保時,當有人質疑佢網上搵到既數據不足以支持
唔會爆煲既論點時,小麗只係堅持方案絕對唔會爆煲,
而無視質疑者已經拎出更多數據去反駁。

第二,係選舉論壇上,蔣麗芸問及小麗會否當全職議員時,
小麗表示因其不願意做只為選票而從政既政棍,所以不會辭去現時職務。

聲稱自己係第一批學者退保發起人,但被踢爆

後期於傳單上寫上支持免供退保,有巿民質疑時,小麗宣稱該批宣傳單為義工手誤
將會回收,但及後於選舉日卻仍然使用印有支持免供退保的宣傳品

作為一位平權教授,卻發表言論指游的支持者都是被荷爾蒙影響判斷力

於魚蛋革命時有拍攝到小麗在場,但之後的訪問中卻表示自己從不在場

於林依麗的EE TV節目中表示初二所有小販能和平擺賣是因為她年初一所做的行動既功勞
alextang1030 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:34 PM   #1402
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
Wan Chin
19 分鐘 ·

陳雲:選完了,也忍完了。告訴大家,永續基本法是什麼?永續基本法,就是港獨,貨真價實的港獨。它是建立自治政體,是香港取得完整主權的重大憲法部署,即是港獨,而且是港獨的最關鍵一步。這個,共產黨是心知肚明的,於是派遣嘍囉在選舉論壇拆穿我,也助長那些即將滅黨的候選人圍攻我。
我在電視台的論壇的結語公開講,中國和香港將會是兄弟之邦,這是香港建國的宣言。故此,他們發動灌票、配票來充實雷霆計劃來對付城邦派,使得中共在政權崩潰之前,不給香港獨立建國的機會。由中共的反應可以看到,永續基本法即是港獨,這也是泛民左膠一致反對永續基本法的原因,並且認為基本法可以安然過渡2047年,連樓宇地契危機也是偽命題。
至於那些老共資助的偽裝港獨,抗拒永續基本法,原因也是好簡單,永續基本法是真港獨,而且是可以在美國支援之下執行的港獨議程。《文匯報》、《大公報》一貫以來封陳雲為「港獨之父」,你估他們是傻的嗎?

呢番說話,相信只有真正明陳雲畫公仔唔畫出腸既人先相信。

救命

我投熱城但陳雲絕對係負累
由手機版發出

此篇文章於 09-05-16 05:39 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:35 PM   #1403
Crazy Gamer

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
救命 :404

由手機版發出
最支持你係今次
但我因為永續基本法五個大字所以投唔落熱普
舊 09-05-16, 05:35 PM   #1404
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
引用:
救命 :404

由手機版發出
佢不嬲都係個核彈黎,佢把口仲衰過黃洋達

舊 09-05-16, 05:37 PM   #1405
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
其實有跟開睇呢兩年佢寫既野既人其實會明永續係面o個層,後面係建國甚至準備將來有機會時獨立
但真係要有跟開
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:38 PM   #1406
Crazy Gamer

另外小麗有個小補充
雖然其實影響唔大

當佢講會捐半薪時,好多泛民派系既助理都不滿
因為捐半薪係常態( 捐去自己組織如長毛,又或者養住自己助理,因為政府比既錢唔夠)
佢地覺得根本無人用LEE D野黎SELL 自己

不過我覺得無話唔用得LEE樣黎SELL既
唔用果D係自己蠢JA
舊 09-05-16, 05:39 PM   #1407
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
原來超區仲未有結果

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:40 PM   #1408
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: newb 查看文章
其實有跟開睇呢兩年佢寫既野既人其實會明永續係面o個層,後面係建國甚至準備將來有機會時獨立
但真係要有跟開
死罪

太深太難

香港人咁忙邊有時間同你睇書

舊 09-05-16, 05:43 PM   #1409
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
以ACG界比喻
陳雲根=龍騎士07
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:47 PM   #1410
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: sugihara 查看文章
>>咁如果是對"原來香港咁大鑊都仲未接受到激進本土"這情況失望的話
咁應該點做好?

4年前長毛新東票王
4年後梁天琦夾咗6萬票
你真係覺得問題喺度?
咁我講錯
應該話點解我唔係住新界
明明住新界果班接受到

咁吧

引用:
作者: JMi 查看文章
咁又無分真假既 熱狗都可以一齊掉磚
只係有可能同其他任何非建制有合作空間同完全無合作空間既分別
當初本民前推青政呢個決擇好可能都係因為咁
所以我理解到就是香港人覺得情況未壞到要推個會武力的入議會(唔應該入/唔需要入)
所以先問句咁既野

舊 09-05-16, 05:49 PM   #1411
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: alextang1030 查看文章
最支持你係今次
但我因為永續基本法五個大字所以投唔落熱普
唔好話支持丫

傑斯特五毛又會以為人出 po 留言係為左獲得其他人支持/等人拍手掌
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:50 PM   #1412
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
救命

由手機版發出
在下覺得佢係引緊損管會出手,唔好唔記得永續有一個生還者…

舊 09-05-16, 05:50 PM   #1413
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 麥魚仔 查看文章
嬴兩三區吧.........
建制泛民本都同一樣都係匯點分裂出,一個扮小人,一個扮好人,
人民力量,社民連,以為會亡黨‧
咁都係教主令人失望姐 佢將訓係度都嬴到一席送左比青政
其他你都預左選唔到多架啦
避免左全滅其實或者應該慶祝

舊 09-05-16, 05:51 PM   #1414
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: DC 97 查看文章
原來超區仲未有結果
未有結果都心裡有數...
亡國兄乞票失敗囉

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:52 PM   #1415
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
Wan Chin
19 分鐘 ·

陳雲:選完了,也忍完了。告訴大家,永續基本法是什麼?永續基本法,就是港獨,貨真價實的港獨。它是建立自治政體,是香港取得完整主權的重大憲法部署,即是港獨,而且是港獨的最關鍵一步。這個,共產黨是心知肚明的,於是派遣嘍囉在選舉論壇拆穿我,也助長那些即將滅黨的候選人圍攻我。
我在電視台的論壇的結語公開講,中國和香港將會是兄弟之邦,這是香港建國的宣言。故此,他們發動灌票、配票來充實雷霆計劃來對付城邦派,使得中共在政權崩潰之前,不給香港獨立建國的機會。由中共的反應可以看到,永續基本法即是港獨,這也是泛民左膠一致反對永續基本法的原因,並且認為基本法可以安然過渡2047年,連樓宇地契危機也是偽命題。
至於那些老共資助的偽裝港獨,抗拒永續基本法,原因也是好簡單,永續基本法是真港獨,而且是可以在美國支援之下執行的港獨議程。《文匯報》、《大公報》一貫以來封陳雲為「港獨之父」,你估他們是傻的嗎?

呢番說話,相信只有真正明陳雲畫公仔唔畫出腸既人先相信。
本身支持香港獨立,香港獨立候選人比港共ban哂,
無投錯比熱狗,可惜.............

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:54 PM   #1416
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
咁都係教主令人失望姐 佢將訓係度都嬴到一席送左比青政
其他你都預左選唔到多架啦
避免左全滅其實或者應該慶祝
教主老喇 最後一次輸係自己自信過大上面

佢今次跟本好少落自己區 宣傳

舊 09-05-16, 05:55 PM   #1417
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: sugihara 查看文章
咁啦,就小麗個退保講
你覺得唔掂,但老人BUY喎
有無見過70歲阿伯送外賣?老人問題唔使解決?
BAN完佢個方案,有無新方案提出先?
無呀,BAN完就算,咪唔會有老人票囉
衰咗,又繼續全部都係豬
1日150,1日150,1日150,1日150,1日150,1日150,1日150,1日150,1日150,
1日150,1日150,1日150,1日150,1日150,1日150,1日150,1日150,1日150,
仲講咩退保?

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:57 PM   #1418
JMi

註冊日期: Feb 2011
掉返轉諗佢做咁多倒米野都只係輸幾百 就係輸游主任辛辛苦苦係黃埔打足兩三年果幾百票 係好勁的了

舊 09-05-16, 05:59 PM   #1419
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
掉返轉諗佢做咁多倒米野都只係輸幾百 就係輸游主任辛辛苦苦係黃埔打足兩三年果幾百票 係好勁的了
駛唔駛順手多謝大奸?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 06:00 PM   #1420
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
你唔退保都要解決老人問題
永續強姦金?由得啲阿伯做到死?阿婆執紙皮你同佢講無儲錢抵死?
你搵到個好過佢,啲票自然到你手
ban完就算,投你乜都無,啲阿伯點解唔接空頭支票買個希望?

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 06:05 PM   #1421
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
條路有無行錯,4年後自有公論
獨立條路都要摸石過河咁,果然香港人好虛偽、唔敢行正路

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 06:20 PM   #1422
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
教主老喇 最後一次輸係自己自信過大上面

佢今次跟本好少落自己區 宣傳
這是真的,我成個8月未見過佢

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 06:22 PM   #1423
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
未有結果都心裡有數...
亡國兄乞票失敗囉
要到出結果先可口可樂
不過佢死狗真係

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 06:23 PM   #1424
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
從宏觀角度嚟睇,今日係香港人嘅勝利,而689係徹頭徹尾地完全失敗。

689嘅如意算盤:

1. 直選35席 - 土共+中聯辦契仔女集團奪18席過半數 - 失敗

梁粉集團喺九龍東+新界西配票同保送契仔成功,但喺新界東,九龍西同香港島輸突,得不償失。尤其香港島,居然被泛民逆轉勝,由最悲觀嘅得1席到贏番3席。

2. 全體70席奪2/3議席 - 失敗

3. 30席傳統功能組別只能險勝反梁陣營(泛民+自由黨) - 失敗

反梁陣營12:土共梁粉集團18。 泛民5人全部連任成功+自由黨4席全部連任成功+689本人所屬嘅建築界被泛民成功搶灘(更加顏面無存)

4. 5席超區奪3席 - 面臨失敗

由泛民攬炒變成亡國興步流肛嘩,Tree根後塵。

5. 全體親梁陣營只能僅僅過半數(36:34)。如果主席嚟自親梁陣營,咁就會變成35:34。 - 失敗

就算而家689集團過半,佢需要呢35-36條友仔日以繼夜,夜以繼日每日都唔可以缺席先可以勉強通過佢啲惡法。只要稍為有人拉下布就可以拉到你689。

同埋傳聞689同中聯辦為江澤民派系人馬,而HK01,成報則為習近平人馬。習總肯定會大做文章,喺2017特首欽定選舉將689整治。

此篇文章於 09-06-16 01:17 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 06:24 PM   #1425
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: DC 97 查看文章
點解咁多人唔LIKE 小麗老師??
佔中幫學生補課,又成日見佢幫下人手,講野又唔差,衰D乜?
我個人覺佢暫時OK喎
雖然我唔係新東,但睇佢言論,我覺得至少係有得傾,而且有機會做到實事。
引用:
作者: 傑斯特 查看文章
好似話"認定"係左膠同"覺得"當選後會將佢地D錢益新移民
我見好多批評劉小麗既人,拎住一個全民退保,然後不斷話佢左膠,不斷攻擊...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:02 PM

手機版 | APP版