Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-05-16, 04:43 PM   #1351
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
我自己本身底線係建制同陳雲以外ok
今次西九之前大家認為第6席都係劉小麗/譚國僑/游小姐之爭
咁我應選擇游小姐,想阻劉小麗,因為大家都覺得教主穩,佢自己都話訓住都贏

而家出左結果呢?“用下體投票”,”投個乜都唔識既女人都唔投比教主”,我真係嬲囉
你地話泛民一次又一次賣港,對家一次又一次篤灰,咁你地又好好,好多人比過一次又一次既機會你地,結果有冇珍惜到?

舊 09-05-16, 04:44 PM   #1352
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
有好多人依然認為媒體只有報章...

舊 09-05-16, 04:45 PM   #1353
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
所以我認熱血公民輸,輸係形象同公關
而唔係理念
我覺得佢係輸理念囉,不要當香港人真係豬,有智慧諗都知邊條路前面係不通行的
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:47 PM   #1354
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: 若天 查看文章
我自己本身底線係建制同陳雲以外ok
今次西九之前大家認為第6席都係劉小麗/譚國僑/游小姐之爭
咁我應選擇游小姐,想阻劉小麗,因為大家都覺得教主穩,佢自己都話訓住都贏

而家出左結果呢?“用下體投票”,”投個乜都唔識既女人都唔投比教主”,我真係嬲囉
你地話泛民一次又一次賣港,對家一次又一次篤灰,咁你地又好好,好多人比過一次又一次既機會你地,結果有冇珍惜到?
我都有希望青政唔好令人失望

我唔否認好多人未接受到輸既事實

悔氣說話,但講太多就出事了

想講唔係所有熱狗支持者都係咁

有好多人都反思自己以前太串 以為個爐大就得

只不過HATER 永遠會留意到D負面言論

舊 09-05-16, 04:48 PM   #1355
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
人力社記幾時忽然本土?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:48 PM   #1356
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: J+1 查看文章
我覺得佢係輸理念囉,不要當香港人真係豬,有智慧諗都知邊條路前面係不通行的
由手機版發出
條路有無行錯,4年後自有公論

舊 09-05-16, 04:51 PM   #1357
Garnet_Crow
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
希望青年新政唔好咁快變做政棍,被肥佬黎收編,孤立泰博

舊 09-05-16, 04:52 PM   #1358
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
>>咁如果是對"原來香港咁大鑊都仲未接受到激進本土"這情況失望的話
咁應該點做好?

4年前長毛新東票王
4年後梁天琦夾咗6萬票
你真係覺得問題喺度?

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:53 PM   #1359
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
唉 呢D野都係圍爐先講啦..一陣又比人抓話柄

舊 09-05-16, 04:54 PM   #1360
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
你覺得係熱血會比人孤立??
唔係熱血一向就係孤立其他人??

係擔心都擔心本民前先 青政一個屈尾十佢地就真係孤立了

舊 09-05-16, 04:54 PM   #1361
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
中二病也要選議員
鄭生真係深深令我感受到
由手機版發出
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:55 PM   #1362
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
青政我驚比土共收編多過比肥佬囉
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:56 PM   #1363
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
既然係有理念有抱負
我希望鄭松泰入到議會,
呢4年真係行動話到比人知咩係新時代抗命
令香港人服
熱血都識講今次至少係零的突破,開到頭

可惜以家當選唔夠半日就槍口對蘋果

我好驚熱血以家既態度入得一個入去,
就覺得香港不如一獲熟
然後攬炒起黎仲恐怖過建制
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:56 PM   #1364
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
其實點解要搞咁耐先正式上台公佈新東個選舉結果~?

原來都無人要求重新點票…

我+屋企人投的全部入到~!

舊 09-05-16, 04:57 PM   #1365
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
我覺得人地唔行民粹年青人路線,唔代表人地唔本土
人地朱凱迪、小麗呢種得民心既票王,正正就令人覺得佢真本土
呢種真本土,就同人社有計傾,可以合作

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 04:59 PM   #1366
麥魚仔
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
人力社記幾時忽然本土?
由手機版發出
人力社記不嬲左膠,今次立法會選舉本土仆直。

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:01 PM   #1367
麥魚仔
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: T.K. 查看文章
人地朱凱迪、小麗呢種得民心既票王都,出哂名左膠

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:01 PM   #1368
不是藍星人
Neverland

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
其實點解要搞咁耐先正式上台公佈新東個選舉結果~?

原來都無人要求重新點票…

我+屋企人投的全部入到~!
根據NOWTV報導係梁頌恒的監票人要求重點

舊 09-05-16, 05:03 PM   #1369
JMi

引用:
作者: T.K. 查看文章
咁又無分真假既 熱狗都可以一齊掉磚
只係有可能同其他任何非建制有合作空間同完全無合作空間既分別
當初本民前推青政呢個決擇好可能都係因為咁

舊 09-05-16, 05:03 PM   #1370
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 不是藍星人 查看文章
根據NOWTV報導係梁頌恒的監票人要求重點
唔係指大埔李XX中學果個站ONLY?

舊 09-05-16, 05:04 PM   #1371
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: 麥魚仔 查看文章
點解熱狗咁憎恨小麗 反而無乜狙擊朱凱迪

其實唔去睇熱狗D節目 係唔會知佢地屌緊乜 (鐘劍華都開火罵小麗),所以我講佢地公關做得差 佢地第一句就屌左人老母先用客觀證據出黎講

我真係好驚小麗果種民粹主義 開空頭支票 到頭黎原來又係打劫打工仔仲養埋雙非

如果我錯就最好啦 大家開心

一般人Mental(Cognitive Capacity) 實在太低了
好少人好認真同有時間分析政綱好壞 靠impression 去投票

此篇文章於 09-05-16 05:10 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 05:05 PM   #1372
JMi

引用:
作者: 麥魚仔 查看文章
咁信陳云可以同中共傾永續係咩膠呢...

舊 09-05-16, 05:10 PM   #1373
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
人力社記幾時忽然本土?
由手機版發出
想講好耐,就咁一項「本土」作分類,無乜意義。
佢地堅守香港價值,係咪本土?
既然你地咁敵視左翼,相應地自稱正名「右翼本土」會少好多無謂爭拗。

舊 09-05-16, 05:11 PM   #1374
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: 2dn 查看文章
想講好耐,就咁一項「本土」作分類,無乜意義。
佢地堅守香港價值,係咪本土?
既然你地咁敵視左翼,相應地自稱正名「右翼本土」會少好多無謂爭拗。
所以有時我覺得中共用分離派形容又錯唔哂

本土派同獨派最大特徵就去區別中港關係

舊 09-05-16, 05:12 PM   #1375
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: JMi 查看文章
咁又無分真假既 熱狗都可以一齊掉磚
只係有可能同其他任何非建制有合作空間同完全無合作空間既分別
當初本民前推青政呢個決擇好可能都係因為咁
係無分真假,度度地方既本土標準都唔同
人地深耕細作左幾耐?
你老邪講緊『愛得不得了』時
人地做緊保衛碼頭下?
果時人地幾個都照做
而家就唔見其他人做就散,再貶其為豬
咁叫真本土?咁叫自我中心咋

一個組織政見純有利於三十幾歲以下,咁對三十以上又本唔本土

等睇爭取廿年唔成功,倒轉叫:『不為他人養兒子』
削晒免費教育、大學津貼

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨

此篇文章於 09-05-16 05:16 PM 被 T.K. 編輯。
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:36 PM

手機版 | APP版