Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-13-12, 11:30 AM   #2326
izumi_chuen
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
尋晚用完niconico出番WiiU memu 會hang機
入お知らせ又會hang機

攪到要斷電,個OS的穩定性真係…
我一次都未試過成功入NICONICO.....
都唔知要等幾耐先有更新

いすみ
izumi_chuen 目前離線  
舊 12-13-12, 11:44 AM   #2327
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
引用:
作者: Kaemua 查看文章
係188. 不過冇牛要買牛, 貼又要買, 不過有平有貴, 幾十有, 百幾都有.
另外, MH set $3950.
好吸引, 就快到入手價位, 希望在聖誕

舊 12-13-12, 11:47 AM   #2328
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
部 wii 比左人
之前抄落 SD card d 野係咪拎吾返?
求其用第 2 部 wii 過得吾得?
任仔 目前離線  
舊 12-13-12, 12:11 PM   #2329
haluforever
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
Wii u 係我繼超任之後第一部家用機,我就係鐘意任記對遊戲既專注!
haluforever 目前離線  
舊 12-13-12, 12:25 PM   #2330
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
Wii U係我繼TV Game 15之後第八部任天堂家用機。
任天堂就是懂得遊戲,就算係Virtual Boy我都覺得好有創意,還放在客廳當擺設。

此篇文章於 12-13-12 12:28 PM 被 Terry Sham 編輯。
Terry Sham 目前離線  
舊 12-13-12, 12:31 PM   #2331
AshleyYan
God of Gamer
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
部機正式出左都未夠一星期(日版計啦,反正我覺得日系先係主流)
咁快斷定佢係成功定失敗實在太言之過早
唯一不足之處我覺得是首發護航game弱左小小
不過我知自己每晚都玩得很過癮就是了

期待無雙7有佢份、機戰、遊戲王(點解世界賽2013消失了…)、大亂鬥、同3DS連動的pokemon 以上會有消息就好
比你講到我都痕晒,好想快d放工返去玩

舊 12-13-12, 12:57 PM   #2332
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
機戰就唔好諗喇, 高清版權作更加係遙不可及, 要畫師畫過哂HD畫, 賣20萬隻都未必回到本

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 12-13-12, 12:57 PM   #2333
bearbearbear

註冊日期: Feb 2003
我弱弱問一問,如果部機買左返屋企後,係咪可以全程不用連接電視都可以玩到?
bearbearbear 目前離線  
舊 12-13-12, 12:59 PM   #2334
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: bearbearbear 查看文章
我弱弱問一問,如果部機買左返屋企後,係咪可以全程不用連接電視都可以玩到?
一開機一定要先要接電視, 要解lock
同埋未必每隻game都支援齋手掣pad玩

大乱闘X
W!LL 目前離線  
舊 12-13-12, 01:56 PM   #2335
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
請問,我用BenQ 電腦芒的
係咪唔可以用到TV control? 我選生產商唔見有BenQ

wii remote 係咪要sync 先用

p.s. WiiU 係我第18部老任機 (部分賣了)

紅白(連磁碟機),灰機,超任,n64, gc, Wii
Game boy color, Gba, GBA SP, GB micro 紅白版
NDS, NDS lite , DSiLL, 3DS (美日), 3DS LL (美日)

此篇文章於 12-13-12 02:18 PM 被 1515 編輯。
1515 目前離線  
舊 12-13-12, 02:07 PM   #2336
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
美版有 Rayman Legend 同 Sonic Racing demo
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 12-13-12, 02:28 PM   #2337
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
尋日lunch order, 今日就到了

好想快d 番屋企

Hello MiMi 目前離線  
舊 12-13-12, 02:36 PM   #2338
treeyiu

註冊日期: Jan 2008
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
尋日lunch order, 今日就到了

好想快d 番屋企

邊間甘快?
另外用左之後用唔用到差庭
treeyiu 目前離線  
舊 12-13-12, 02:43 PM   #2339
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: treeyiu 查看文章
邊間甘快?
另外用左之後用唔用到差庭
我本身對差座無興趣

呢間
http://item.taobao.com/item.htm?id=16190605465

應該係真貨 (包裝好好, 材質非常靚 (對比我係 188 買$40 個隻)

但係講真, 唔係咩電子野
真同假都無咩所謂

反正我非常滿意個送貨速度同產品質素
Hello MiMi 目前離線  
舊 12-13-12, 02:54 PM   #2340
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
引用:
MH3G一定要用電視,唔可以淨用gamepad玩。
naytk 目前離線  
舊 12-13-12, 03:10 PM   #2341
Crazy Gamer

XBox Live GamertagInmanchu2004
引用:
我本身對差座無興趣

呢間
http://item.taobao.com/item.htm?id=16190605465

應該係真貨 good:
使費係 97+ 50運費 人民幣?
1515 目前離線  
舊 12-13-12, 03:31 PM   #2342
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: Fungfelix 查看文章
好吸引, 就快到入手價位, 希望在聖誕
希望聖誕前的售價不會回升,
更多人入,一齊玩就正。

引用:
作者: izumi_chuen 查看文章
我一次都未試過成功入NICONICO.....
都唔知要等幾耐先有更新
是指登入?還是只開 nico?
我下載了,未試過登入,
還是等他更新才開好了。

引用:
作者: Terry Sham 查看文章
Wii U係我繼TV Game 15之後第八部任天堂家用機。
任天堂就是懂得遊戲,就算係Virtual Boy我都覺得好有創意,還放在客廳當擺設
此話當真?

引用:
第一次開主機要開電視來 sync gamepad,
之後有些遊戲就一定要用電視,有些就可以不用。

引用:
作者: 1515 查看文章
請問,我用BenQ 電腦芒的
係咪唔可以用到TV control? 我選生產商唔見有BenQ

wii remote 係咪要sync 先用

p.s. WiiU 係我第18部老任機 (部分賣了)

紅白(連磁碟機),灰機,超任,n64, gc, Wii
Game boy color, Gba, GBA SP, GB micro 紅白版
NDS, NDS lite , DSiLL, 3DS (美日), 3DS LL (美日)
如果 B 未頭找不到 Ben Q,
可能要試試看其他的生產廠有沒有機會 sync 到了。
Wii remote 要 sync 才用到,
方向同 Wii 時一樣。

Wii U GamePadを保護するハードカバーグッズをチェック

http://game.watch.impress.co.jp/docs...11_578221.html

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 12-13-12 04:06 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線  
舊 12-13-12, 04:03 PM   #2343
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
講咁多野咩電量發熱等等都係廢話

最重要一樣野係有無好game玩

無野玩你部野識飛都係垃圾
小嘉 目前離線  
舊 12-13-12, 04:12 PM   #2344
Kenny10071110
Crazy Gamer
~肯 尼 王~

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDKeNnYaN_HK
引用:
作者: 小嘉 查看文章

講得岩,我部psv就係咁封塵@@
終於都忍唔住入左3ds ll+mh3g等mh4><
暫時係衰在mh3g冇得online,一人苦戰g級中
Kenny10071110 目前離線  
舊 12-13-12, 04:22 PM   #2345
シスグノ

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
作者: 小嘉 查看文章

哇,一言驚醒,金石良言,直頭係當頭棒喝。

所以我都賣咗部PSV。

是日超痛一入,但越痛越強!

Nintendo ID:
WiiU美: John_Lau
WiiU日: Julian_Lau
シスグノ 目前離線  
舊 12-13-12, 04:37 PM   #2346
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

其實買得任系機我唔預玩其他兩部都有既多機種遊戲, 任天堂既我就大部份都玩,
由N64開始已覺得唔會無野玩, 如果自問無視任天堂出果D既就真係要考慮下需唔需要買機

大乱闘X
W!LL 目前離線  
舊 12-13-12, 04:38 PM   #2347
Crazy Gamer

嚇死我, 已知更新期間唔可以主機斷電
更新期間,我出門口,回來見主機熄左(亮紅燈)

但gamepad 唔著••••• 原來手掣冇電

更新要做多次,今次連gamepad 都叉電喇
1515 目前離線  
舊 12-13-12, 04:42 PM   #2348
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: 1515 查看文章
嚇死我, 已知更新期間唔可以主機斷電
更新期間,我出門口,回來見主機熄左(亮紅燈)

但gamepad 唔著••••• 原來手掣冇電

更新要做多次,今次連gamepad 都叉電喇
GAMEPAD有冇OFF畫面?

大乱闘X
W!LL 目前離線  
舊 12-13-12, 04:46 PM   #2349
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
大哥, 介唔介意唔好成日有意無意踩 360, ps3 一腳
你十個 reply 有過半都係咁
成日拎番 PS3 / 360 舊陣d bug 出黎講
大哥, 2012 年尾, 2013 都黎緊喇

仲有呢個topic 講Wii U, 拜託你集中d 講番 Wii U d 野, 少d 比較啦大佬

Remark : 你拿拿林買部機先扮專家啦, 拜託
引用:
大哥, 介唔介意唔好成日有意無意踩 360, ps3 一腳
你十個 reply 有過半都係咁
成日拎番 PS3 / 360 舊陣d bug 出黎講
大哥, 2012 年尾, 2013 都黎緊喇

仲有呢個topic 講Wii U, 拜託你集中d 講番 Wii U d 野, 少d 比較啦大佬

Remark : 你拿拿林買部機先扮專家啦, 拜託
大哥
你追post先啦
我係回應有人話:
Wii U落後360/PS3兩個世代,只係一部高清Wii呀
難度人地係Wii U post明借360/PS3踩Wii U就得?

我貼個D資料全部係網站既測試有網址你睇
唔係我吹水吹出黎
個D測試買左機同未買機既人都睇得明
shodanng2 目前離線  
舊 12-13-12, 05:15 PM   #2350
kenchan

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: W!LL 查看文章
GAMEPAD有冇OFF畫面?
有, gamepad 按 home制, 之後按畫面pad圖案有得off, 不過我覺得用電量差不多.
kenchan 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 10:27 PM

手機版 | APP版