Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-12-12, 08:52 PM   #2301
Kaemua
Junior Member

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDKaemua
3DS Friend Code1075 1416 4333
PSN  IDKaemua
今日終於出左黑機$3150+MH$390
Kaemua 目前離線  
舊 12-12-12, 09:00 PM   #2302
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: laiho 查看文章
琴日去葵芳見白機$2699,黑機$3199,game就$4xx-$5xx
白機到合理價錢了,得閒出去睇睇。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 12-12-12, 09:10 PM   #2303
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
係咪可以插sd卡加大容量
因為有張32gb冇用
個人又鍾意白機多啲

hin0404 目前離線  
舊 12-12-12, 09:17 PM   #2304
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 八仙果 查看文章
貴成點?
如果要 1xx,重要係 cheap cheap,人
個人建議,唔好買,
燒機事小 ......
見到過$200@@
老翻牛都炒.......
貓太部 目前離線  
舊 12-12-12, 09:24 PM   #2305
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: hin0404 查看文章
係咪可以插sd卡加大容量
因為有張32gb冇用
個人又鍾意白機多啲
不可以, 要用USB既HDD
MO 目前離線  
舊 12-12-12, 09:33 PM   #2306
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Kaemua 查看文章
今日終於出左黑機$3150+MH$390
Where ?好吸引

舊 12-12-12, 10:18 PM   #2307
janicebb
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code4811 6910 0216
PSN  IDAngusYK
引用:
作者: MO 查看文章
不可以, 要用USB既HDD
掙扎黒白中,咁想問我有個500GB外置B記牌HDD(要插電)係咪都可以用呢??

janicebb 目前離線  
舊 12-12-12, 10:25 PM   #2308
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: janicebb 查看文章
掙扎黒白中,咁想問我有個500GB外置B記牌HDD(要插電)係咪都可以用呢??
未試過,
老任就係建議要用外插電既HDD,
就咁USB手指未必得...
MO 目前離線  
舊 12-12-12, 10:40 PM   #2309
wongdee

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: janicebb 查看文章
其實8g32g,如果真係成日DL32g都唔會見得夠用架啦,我都係入咗白機,真係靚仔過黑機
wongdee 目前離線  
舊 12-12-12, 10:41 PM   #2310
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: MO 查看文章
未試過,
老任就係建議要用外插電既HDD,
就咁USB手指未必得...

我唔明任記點解廢左sd card,
3ds同wii都係咁用
Navism 目前離線  
舊 12-12-12, 10:45 PM   #2311
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: Navism 查看文章
我唔明任記點解廢左sd card,
3ds同wii都係咁用
SD卡容量都好有限, 淨係隻AC3都17GB
不如全部儲哂落HDD, 唔好煩

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 12-12-12, 10:56 PM   #2312
wongdee

真係唔明老任今時今日可以出部比其他對手機落後兩個世代機出黎,U祇係一部高清諭出既Wll,真唔知係技術問題定係想保留特色
wongdee 目前離線  
舊 12-12-12, 11:28 PM   #2313
tung999
Game Master

Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: wongdee 查看文章
真係唔明老任今時今日可以出部比其他對手機落後兩個世代機出黎,U祇係一部高清諭出既Wll,真唔知係技術問題定係想保留特色
比對手落後2個世代 原來WIIU只係PS1級
tung999 目前離線  
舊 12-12-12, 11:34 PM   #2314
Kaemua

Wii U IDKaemua
3DS Friend Code1075 1416 4333
PSN  IDKaemua
引用:
作者: Eking 查看文章
Where ?好吸引
係188. 不過冇牛要買牛, 貼又要買, 不過有平有貴, 幾十有, 百幾都有.
另外, MH set $3950.
Kaemua 目前離線  
舊 12-12-12, 11:51 PM   #2315
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:

任記根本係無對手
你要玩佢d獨家遊戲的話就算佢真係出部ps1你都要買.
但如果你唔識欣賞的話就算佢出部超級電腦你都照鬧ga la.
鬥硬件根本就死路一條.

舊 12-13-12, 12:07 AM   #2316
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
我都建議大家買黑機
如果日後有乜野大update或者大size patch download
8GB真係唔多夠用

同埋WiiU同之前3DS一樣
睇得出任天堂o係 OS / UI 方面力有不逮
好多野都未完善
唔急唔係有game好想玩o既可以等o下
等改佢善o下個OS / UI先至買

neo2046 目前離線  
舊 12-13-12, 12:09 AM   #2317
treeyiu
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2008
今日我NETVIGATOR WIIVERSE/ESHOP都慢到嘔~MH3G就無事=.=
treeyiu 目前離線  
舊 12-13-12, 03:00 AM   #2318
Griffon05
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
Wii U IDToyMusha
3DS Friend Code3282 2958 7757
PSN  IDToyMusha
引用:
你喜啦, 唔玩咪得囉
Griffon05 目前離線  
舊 12-13-12, 03:14 AM   #2319
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: neo2046 查看文章
我都建議大家買黑機
如果日後有乜野大update或者大size patch download
8GB真係唔多夠用

同埋WiiU同之前3DS一樣
睇得出任天堂o係 OS / UI 方面力有不逮
好多野都未完善
唔急唔係有game好想玩o既可以等o下
等改佢善o下個OS / UI先至買
其實360/PS3個OS都係後加好多功能同之後改善左好多野
360個系統同賣場介面都改過多次先變成依家咁簡潔
又後加install game功能
PS3都係後加獎盃功能早期有d game係冇獎盃

Wii U個OS都預左係咁
我估都係一年有幾次大更新咁
至少一兩年後先功能同介面完善
shodanng2 目前離線  
舊 12-13-12, 03:48 AM   #2320
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
3DS首發時夠有人話係NDS + 3D啦
睇完呢條3DS Gameplay片既人就會閉嘴
http://www.youtube.com/watch?v=X4gJ_...g&index=1&hd=1

有時遊戲機鬥技術唔係剩係鬥機能
作為遊戲機
用電少、發熱少、軟硬件運作穩定都係好重要
好多網站試過Wii U玩好多game都係用3x Watt電
http://www.eurogamer.net/articles/di...-green-console
用電特少自然發熱特少
http://www.4gamer.net/games/196/G019656/20121208018/
室溫22度時度到Wii U主機打機時都係得30度

360同PS3個時一出就係衝機能
衝機能同時等於用電多
用電多就發熱多
360同PS3既散熱問題未有完善解決就推出
結果360過熱、三紅好多人要換機
要過左幾年後既型號先完全無過熱、三紅
PS3厚機都熱到可以煎蛋亦特別多人壞機
電子產品永遠係過熱易出問題快壞好多
部遊戲機壞左要拎去換或維修係好無癮
買過部新又哂錢
老任D遊戲機壞機率係比對手低好多倍
唔會為衝機能就唔理散熱問題

老任遊戲機唔止硬件穩定D
好似手提機咁
我部PSV hang機次數多過我3部3DS加埋既hang機既次數
PSV仲要遲出D
我試過有次PSV玩緊game
之後待機叉電都可以hang機
呢D係系統既穩定性既分別

當然我想買部遊戲機
係機能超勁、超慳電、發熱超少、硬件軟件都好穩定
最好重要超平
但現實要設計一部遊戲機
係有好多物理同成本既限制
PSP其實預設都係CPU降左頻
iPhone好多代既CPU都降頻
目的就係減少用電同發熱

我部電腦萬幾蚊
機能勁過哂所有遊戲機啦
但都冇用
電腦都玩唔到好多遊戲機既獨家game
每部遊戲機都係獨家game令佢有意義
上幾代遊戲機中
所有最強機能既遊戲機
都唔一定係最賣得同最多game玩

此篇文章於 12-13-12 03:57 AM 被 shodanng2 編輯。
shodanng2 目前離線  
舊 12-13-12, 04:43 AM   #2321
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
WII 的 GAME SAVE 點轉去 WIIU?
BRA武藏 目前離線  
舊 12-13-12, 09:02 AM   #2322
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: shodanng2 查看文章
3DS首發時夠有人話係NDS + 3D啦
睇完呢條3DS Gameplay片既人就會閉嘴
http://www.youtube.com/watch?v=X4gJ_...g&index=1&hd=1

有時遊戲機鬥技術唔係剩係鬥機能
作為遊戲機
用電少、發熱少、軟硬件運作穩定都係好重要
好多網站試過Wii U玩好多game都係用3x Watt電
http://www.eurogamer.net/articles/di...-green-console
用電特少自然發熱特少
http://www.4gamer.net/games/196/G019656/20121208018/
室溫22度時度到Wii U主機打機時都係得30度

360同PS3個時一出就係衝機能
衝機能同時等於用電多
用電多就發熱多
360同PS3既散熱問題未有完善解決就推出
結果360過熱、三紅好多人要換機
要過左幾年後既型號先完全無過熱、三紅
PS3厚機都熱到可以煎蛋亦特別多人壞機
電子產品永遠係過熱易出問題快壞好多
部遊戲機壞左要拎去換或維修係好無癮
買過部新又哂錢
老任D遊戲機壞機率係比對手低好多倍
唔會為衝機能就唔理散熱問題

老任遊戲機唔止硬件穩定D
好似手提機咁
我部PSV hang機次數多過我3部3DS加埋既hang機既次數
PSV仲要遲出D
我試過有次PSV玩緊game
之後待機叉電都可以hang機
呢D係系統既穩定性既分別

當然我想買部遊戲機
係機能超勁、超慳電、發熱超少、硬件軟件都好穩定
最好重要超平
但現實要設計一部遊戲機
係有好多物理同成本既限制
PSP其實預設都係CPU降左頻
iPhone好多代既CPU都降頻
目的就係減少用電同發熱

我部電腦萬幾蚊
機能勁過哂所有遊戲機啦
但都冇用
電腦都玩唔到好多遊戲機既獨家game
每部遊戲機都係獨家game令佢有意義
上幾代遊戲機中
所有最強機能既遊戲機
都唔一定係最賣得同最多game玩
大哥, 介唔介意唔好成日有意無意踩 360, ps3 一腳
你十個 reply 有過半都係咁
成日拎番 PS3 / 360 舊陣d bug 出黎講
大哥, 2012 年尾, 2013 都黎緊喇

仲有呢個topic 講Wii U, 拜託你集中d 講番 Wii U d 野, 少d 比較啦大佬

Remark : 你拿拿林買部機先扮專家啦, 拜託
Hello MiMi 目前離線  
舊 12-13-12, 09:59 AM   #2323
chronosteven

引用:
作者: AshleyYan 查看文章

任記根本係無對手
你要玩佢d獨家遊戲的話就算佢真係出部ps1你都要買.
但如果你唔識欣賞的話就算佢出部超級電腦你都照鬧ga la.
鬥硬件根本就死路一條.
冇錯,,任記好識保住班FANS客...
chronosteven 目前離線  
舊 12-13-12, 10:46 AM   #2324
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
部機正式出左都未夠一星期(日版計啦,反正我覺得日系先係主流)
咁快斷定佢係成功定失敗實在太言之過早
唯一不足之處我覺得是首發護航game弱左小小
不過我知自己每晚都玩得很過癮就是了

期待無雙7有佢份、機戰、遊戲王(點解世界賽2013消失了…)、大亂鬥、同3DS連動的pokemon 以上會有消息就好

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線  
舊 12-13-12, 10:48 AM   #2325
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
尋晚用完niconico出番WiiU memu 會hang機
入お知らせ又會hang機

攪到要斷電,個OS的穩定性真係…
KUTAR# 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 07:11 PM

手機版 | APP版