Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 
攻略及心得交流區>Mario Kart 8 DX 心得交流
X&Y 09:44 AM 05-03-17
尋晚同同事用公司部投影機玩炸彈battle mode
不停連住放炸彈個下真係幾爽
神名レオ 11:39 AM 05-03-17
作者: 野良猫:
星星可以即用,因為有鬼同落雷所以我會即刻用咗佢避免冇咗
同埋星會令轉彎易咗,未慣嘅可以唔甩尾住就咁過彎,而且方便撞向啲人度

菇都係睇時機先用
直路用都唔會追上好多
盡量留响啲彎或捷徑度用
彎係指抄上埋草地去過唔係一般咁甩尾過彎

你睇番之前版友post嘅片,入面好多用菇先行到嘅路
謝心得!
實用
仲有今集第一個陣出金幣率太高嗱...
其實係咪keep住2,3位等機會好過?
野良猫 12:16 PM 05-03-17
作者: 神名レオ:
謝心得!
實用
都可以咁講嘅
但你等機會時後面第三位等緊
例如等你放哂道具後佢先放道具打你

到最後始終都係睇運抽到咩啱用道具同自己睇使用時機
bonedog 12:43 PM 05-03-17
我想問下有無人研究到捷徑呀﹖
見有D捷徑好難入, 同埋成日都上唔到...

我見有人用骨車~ 但唔知幾時先開到. 定係200CC 3星既車黎﹖

同埋想問用MII 的話點知自己係咪重型角色﹖(睇身型比例﹖)
野良猫 01:01 PM 05-03-17
作者: bonedog:
我想問下有無人研究到捷徑呀﹖
見有D捷徑好難入, 同埋成日都上唔到...

我見有人用骨車~ 但唔知幾時先開到. 定係200CC 3星既車黎﹖

同埋想問用MII 的話點知自己係咪重型角色﹖(睇身型比例﹖)
有啲係難入,唯有練多啲

開車、配件係隨機俾你

Mii應該係中型
DMRevolution 01:03 PM 05-03-17
星星可以即用,因為有鬼同落雷所以我會即刻用咗佢避免冇咗
同埋星會令轉彎易咗,未慣嘅可以唔甩尾住就咁過彎,而且方便撞向啲人度

菇都係睇時機先用
直路用都唔會追上好多
盡量留响啲彎或捷徑度用
彎係指抄上埋草地去過唔係一般咁甩尾過彎
仲有金菇係終點無限沖=W+
琴晚沖前左兩名
bonedog 01:08 PM 05-03-17
有啲係難入,唯有練多啲

開車、配件係隨機俾你

Mii應該係中型

隨機呢個堅灰... 我仲未開到岩用既車~
尤其係要飛上去既捷徑~成日都上唔到
bonedog 01:13 PM 05-03-17
淨係玩過NDS 同WII版年代... 覺得依家直路無得CHOK火真係好難追
野良猫 01:16 PM 05-03-17
隨機呢個堅灰... 我仲未開到岩用既車~
尤其係要飛上去既捷徑~成日都上唔到
你開始飛起嘅時候要keep住左菇推下,咁架車下降速度會減低
bonedog 01:21 PM 05-03-17
你開始飛起嘅時候要keep住左菇推下,咁架車下降速度會減低
礦車個關.. 有個位點推都上唔到去
赤武神 02:11 PM 05-03-17
作者: 神名レオ:
謝心得!
實用
唔好咁諗,因為一向第一位出金幣係最高
所以雙道具盒就相當重要,因為我好少試過食雙道具拿兩個金幣
記住第一位慢少少都要盡量食雙道具,當中實有防具出
同埋拿第一時有幾遠放幾遠,其實第二,三都危險

--------
另外想問車既第唔個數值traction實際是影響什麼?
mario0606 10:27 PM 05-03-17
Mii好似係跟住體重黎定Game入面邊TYPE
信長 10:33 PM 05-03-17
作者: mario0606:
Mii好似係跟住體重黎定Game入面邊TYPE
係~~~~~
DMRevolution 12:15 AM 05-04-17
原來....音爆, 可以爆碎藍龜....
但係第一二三名....點先ROLL中......
赤武神 12:50 AM 05-04-17
作者: DMRevolution:
原來....音爆, 可以爆碎藍龜....
但係第一二三名....點先ROLL中......
我今日先在世界中爆過藍龜

另菇同鬼都避到藍龜
新月 01:04 AM 05-04-17
作者: 赤武神:

另菇同鬼都避到藍龜
第一名有菇,除非後追 再keep 菇...
我未試過第一抽到鬼
bonedog 02:10 AM 05-04-17

另菇同鬼都避到藍龜
菇點避
赤武神 02:21 AM 05-04-17
菇點避
我直播見人在就打落黎果一刻用菇就會避到
X&Y 11:27 AM 05-04-17
想問係唔係有方法被ITEM擊中後急加速?
我尋晚ONLINE時向前面個架車每隔3秒放左4隻紅龜
係我個畫面睇住佢4隻都中晒
但佢每次中完都無停過, 中晒之後都仲係同我保持同一行車距離
信長 11:33 AM 05-04-17
食菇囉,我都keep 一個響身, 走shortcut 用,或者中龜後快D 上番去
X&Y 11:54 AM 05-04-17
咁如果佢有四隻菇我都無法

我自己中完食菇成日都用唔到, 要架車完全掂地俾到油個陣先用到菇

latency既問題?
kain_plus 12:40 PM 05-04-17
Worldwide成日打到第三場就出現communication error, 下下都比人扣10分
究竟係我問題定server 問題?

Sent from my iPhone using Gaforum
赤武神 02:35 PM 05-04-17
作者: kain_plus:
Worldwide成日打到第三場就出現communication error, 下下都比人扣10分
究竟係我問題定server 問題?

Sent from my iPhone using Gaforum
斷線試過,不過唔係成日斷,你試下先reset部機
MO 08:14 PM 05-04-17

另菇同鬼都避到藍龜
我試過第二名時唔小心用咗音爆幫第一名爆藍龜..
新月 08:50 PM 05-04-17
line約戰group
http://line.me/R/ti/g/IhHSOmsnKq
隨便加入
轉頭九點玩下~
第一 ... 5 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 

返回主題版面