Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-23-17, 11:30 AM   #76
Peter Yu
God of Gamer
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
引用:
作者: holsety 查看文章
多人,請問L1+R1大技點重置?
一般技能類等CD重置
外星人ANGARA個炮台就要爆左先可以再放

引用:
作者: whassupbun 查看文章
玩左兩晚, 冇乜大問題
最顯眼都係review批評左啲表情雞雞地
D眼/面部表情真係唔多傳神, 太生硬, 由Horizon一跳過黎見到咁樣真係比下去
喺船上面啲同伴都冇乜問題, 但一去到Neusx, 嘩啲NPC啲頭髮都唔知做乜膠, 成舊泥膠假髮咁, 唔知係graphic glitch定咩, 今晚再睇睇
步行動作又雞雞地(我覺得主要係室內非戰鬥部份), 戰鬥部份就冇問題既, 動作暢順

劇情我覺得暫時都唔錯, 起碼玩完個序幕比到動力我繼續玩落去追劇情, Star Trek + Lost in Space feel, 同ME1-3真係唔大關連, 新玩家可以放心玩

COOP就同ME3完全一樣, 如果鍾意ME3 coop就係喜訊, 如果唔鍾意就唔洗諗, 我就非常岩玩
上集coop玩到後期個個都揸blackwidow出街
即係今集都會咁?

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 07:24 PM   #77
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
開始手快快選了用槍, bio 有些技能是灰。 如果想用這些技能, 是否可以轉專bio?? 怎樣轉??
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-17, 05:00 PM   #78
david
The One

註冊日期: Mar 2002

EA:請玩家等付費靚仔DLC,靚女DLC,七情上面DLC

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-17, 07:03 PM   #79
Peter Yu
慾の求道者

註冊日期: May 2002
PSN  ID好叻喎嗝時能非牆巧
XBox Live GamertagPeter789
未買既真係唔好買住等patch先
多人mode經常crash
上EA網睇到係PS4XB1PC都有人有依個問題
打到扯火

╰ ╯

オレ様は20世紀の最後ゆうしゃだ!←しかもエロ
あずさをプロデュースできないアイマスは絶対に買いません
http://www28.cds.ne.jp/~cattail/maid.htm
武礼堂こやま基夫佐藤ショウジ堤抄子大暮維人山田秀樹ISUTOSHI萩原一至紺條夏生
琴義弓介飛龍乱前田千石尾崎未来艶々ゼロの者梅谷ケンヂ尾崎晶フエタキシ伊沢慎壱フクダーダ英丸はんざきじろうかるま龍郎
裏次郎西安
Peter Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-17, 08:46 AM   #80
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: Peter Yu 查看文章
未買既真係唔好買住等patch先
多人mode經常crash
上EA網睇到係PS4XB1PC都有人有依個問題
打到扯火
我好彩, 由首發日到依家都未試過
不過同random連線會窒囉, 同friend就冇問題, 可能香港連香港ok, 一連外國就窒

就算單機都等佢patch下啦, 不過劇情推進又想繼續打落去
同埋外國都好似減價促銷了... 又冇中文, 香港應該都會插得幾快

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 12:56 PM   #81
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
玩左20個鐘,岩岩好係20% Completion - 不過岩岩先去Voeld,因為清哂EOS side quest / boss先捨得走

我唔善長玩TPS,戰鬥我覺得比之前3集難左好多要時間適應,今集仲要無左隨時Save

轉Weapon個shortcut無ME 1-3咁方便 (console)

比起隻眼唔知望邊,傾計時個鏡頭Framing更加唔知想點 ... 一係Wide多少少見哂兩個人,一係Tele多少少只係見傾計對像

個Map係好好好大,但反正坐車又有Fast Forward,行完一次好快就得個樣

行的方向顯示好唔清楚... Mark左Waypoint我都係要入番Map double check

-----

仲有係咪我Miss左,今集除左控制Companion行邊到同打邊個,無得控制佢地用邊樣武器同用邊種Skill ?

此篇文章於 03-31-17 03:14 PM 被 12號四分衛 編輯。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-17, 01:56 PM   #82
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
-----

仲有係咪我Miss左,今集除左控制Companion行邊到同打邊個,無得控制佢地用邊樣武器同用邊種Skill ?
睇reivew話無. 佢地都批評呢點.

(我未玩)
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-17, 12:17 PM   #83
whassupbun

衰到出fix要預先出公告

我都係等下先繼續玩

舊 03-31-17, 03:24 PM   #84
12號四分衛
Game Master

So far 玩左35個鐘, 31% Completion, Level 30

Bug - 我最常遇到係敵人出現的問題 - 好彩就成Group敵人企左係原位不動任我打,或者早期比佢地追住打個陣,行到咁上下佢地會消失左番番原本生出來個位

唔好彩就打Base時班敵人突然係身邊出現......... 最慘打Base無得Save,唔小心真係死左唔知咩事

其他玩落Okay ge

另外依家用Cora (Biotic Commando) + Drack (Krogan) 就未死過。打機地boss我係後方食花生可以放心等佢地打 xD

此篇文章於 03-31-17 05:44 PM 被 12號四分衛 編輯。
舊 04-05-17, 02:28 PM   #85
whassupbun

幕後製作花絮

另外公佈左黎緊會有咩改善, 星期四出patch
https://www.masseffect.com/news/the-journey-ahead

舊 04-05-17, 02:40 PM   #86
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
幕後製作花絮

另外公佈左黎緊會有咩改善, 星期四出patch
https://www.masseffect.com/news/the-journey-ahead
出得咁快, 怕且fix唔到幾多野

舊 04-05-17, 04:19 PM   #87
12號四分衛
Game Master

實際玩 o既話,星期4個patch fix左呢幾樣, 玩落都會快左易左
  • Allowing you to skip ahead when travelling between planets in the galaxy map
  • Increasing the inventory limits
  • Decreasing the cost of Remnant decryption keys and making them more accessible at merchants

不過remnant decryption 我依家寫落紙攪,易好多
decryption

此篇文章於 04-05-17 04:34 PM 被 12號四分衛 編輯。
舊 04-05-17, 05:37 PM   #88
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
今集最衰係動畫動作風格用左偏卡通O既誇張演出 ,
呢方面唔係技術問題 , 係取向問題 , 個animation director抵炒
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-17, 05:58 PM   #89
wing
格鬥低手

引用:
作者: kakajit 查看文章
今集最衰係動畫動作風格用左偏卡通O既誇張演出 ,
呢方面唔係技術問題 , 係取向問題 , 個animation director抵炒
................................. Tom and Jerry都冇咁跨la....直情超越埋Mr Bean, 星爺同占基利.

舊 04-05-17, 07:41 PM   #90
12號四分衛
Game Master

Prima本攻略終於到手

今次紙質好似厚番少少
舊 04-05-17, 11:06 PM   #91
kakajit
Game Master

唉枉我PS4同XB1版都買左 , 而家玩都無心機~
舊 04-06-17, 08:07 AM   #92
whassupbun

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
實際玩 o既話,星期4個patch fix左呢幾樣, 玩落都會快左易左
  • Allowing you to skip ahead when travelling between planets in the galaxy map
  • Increasing the inventory limits
  • Decreasing the cost of Remnant decryption keys and making them more accessible at merchants
其實對我黎講最重要只係哩樣, 其他問題我都唔覺得影響太大, 但哩樣真係會慳好多時間, 原本轉一轉地點就要喺個銀河系地圖zoom in zoom out幾廿萬次, 嘩頂你真係玩到火滾, 揼我時間

舊 04-06-17, 10:21 AM   #93
12號四分衛
Game Master

引用:
其實對我黎講最重要只係哩樣, 其他問題我都唔覺得影響太大, 但哩樣真係會慳好多時間, 原本轉一轉地點就要喺個銀河系地圖zoom in zoom out幾廿萬次, 嘩頂你真係玩到火滾, 揼我時間
有d side quest 走幾個cluster,無得skip 真係火都尼埋
舊 04-06-17, 10:25 AM   #94
12號四分衛
Game Master

引用:
開左game無耐的話 真係等下好過

我就 60個鐘有4個星球viability 都100% ... 一鼓作氣完成佢算了
舊 04-06-17, 11:04 AM   #95
wing
格鬥低手

依家真係乜game都唔買得day 1

舊 04-06-17, 12:10 PM   #96
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
施主做咩咁睇唔開買兩次...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-17, 12:16 PM   #97
wing
格鬥低手

引用:
作者: david 查看文章
施主做咩咁睇唔開買兩次...
我估佢單機玩ps4 pro, Online mode玩xbone

舊 04-06-17, 03:06 PM   #98
kakajit
Game Master

死FANS無得咁計HAHAHAHA...
上集三部曲都買齊所有版本 , 有玩架
舊 04-06-17, 06:01 PM   #99
wing
格鬥低手

引用:
死FANS無得咁計HAHAHAHA...
上集三部曲都買齊所有版本 , 有玩架

舊 04-07-17, 09:31 AM   #100
12號四分衛
Game Master

片尾個節連身體動作的動畫都做過
但隻眼其實差唔多,好似係視點改少少同有點眼線等佢無咁突 ..

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SELL] PS4 Mass Effect Andromeda 古烈特 買賣專區 1 03-22-17 12:34 AM
Mass Effect 2 neo2046 電視遊戲討論版 730 01-06-17 06:58 PM
[免費]Mass Effect 2(質量效應2) IDGAF PC電腦遊戲討論版 0 01-06-17 06:55 PM
Mass Effect (by bioware) [已售] neo2046 電視遊戲討論版 151 01-18-10 10:44 PM
Mass Effect to Land on PC in May 2008 imgahou PC電腦遊戲討論版 6 06-01-08 08:24 PM

現在的時間是 11:54 PM

手機版 | APP版