Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-07-16, 09:05 PM   #1701
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 利家 查看文章
之前唔係有篇文
講アドラ做安全旁觀者去到尾咩
在下多心:

跟大小姐搞⋯⋯搞⋯⋯搞⋯⋯革命!
返到去火星要要四維講食過啲咁嘅好嘢(魚)

都好有旗嗰陣除⋯⋯

引用:
作者: Rance 查看文章
有咩問題?流星號,戰艦同MOBILE WORKER 咪又係咁用
啱嘅,但因為面具男係「真・最終 boss」,硬係覺得佢留咗一手咁啫

此篇文章於 03-07-16 09:10 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 09:21 PM   #1702
Nicklaus
Crazy Gamer
二クラス

註冊日期: Dec 2004
越睇越發覺三爺先係智者, 所有人都俾佢控制在內
Nicklaus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:05 PM   #1703
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
其實收視偏低既問題剩係得鉄血?其他番有無類似情況?
真心鐘意呢套野,連hg都買左10隻以上,以前都係買兩三隻就算
如果因為收視關係而提早完結真係好可惜

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:16 PM   #1704
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
係香港
你怪獸家長見到打打殺殺
仲見血
鬼俾個仔睇咩

日本也差不多吧

收視低屬正常但不代表什麼

舊 03-07-16, 10:19 PM   #1705
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
如果因為收視關係而提早完結真係好可惜
剛去過「奇趣XX」見第六型態嘅HG賣清光,相當「無奈」

如果原案係有廿五集,咁應該播得晒,係咪趕埋尾就唔知,不過制作單位提早一日嚮新宿搞「最終回」放映會,應該對部劇幾有自信

有無後續未公怖,不過大家應知會有外傳。

舊 03-07-16, 10:21 PM   #1706
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
收視低我覺得主要原因係大家都開始放棄用電視呢個平台
與其坐定定睇電視不如上網邪道下載/去土X/優X等平台睇, 無時間限制方便好多
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:25 PM   #1707
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Dom031059 查看文章
收視低我覺得主要原因係大家都開始放棄用電視呢個平台
與其坐定定睇電視不如上網邪道下載/去土X/優X等平台睇, 無時間限制方便好多
你舉既例子會去睇既人本身都影響唔到收視:o)
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 11:43 PM   #1708
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
本來預咁多既檔期,點解出現腰斬既講法?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 12:14 AM   #1709
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
三日月真係魔性之男, 又或者佢先係終極理性?
餅乾既死睇落冇乜衝擊...
反而佢先一貫的維持初心, 要去那棲息之地, 再殺多少人都甘願
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 12:15 AM   #1710
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
三日月真係魔性之男, 又或者佢先係終極理性?
餅乾既死睇落冇乜衝擊...
反而佢先一貫的維持初心, 要去那棲息之地, 再殺多少人都甘願
佢都有受衝擊到唔記得尾刀阿二世祖少女架 XD

舊 03-08-16, 12:18 AM   #1711
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
"呢舖我哋去隊邊個"

王我主大大

舊 03-08-16, 02:16 AM   #1712
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
話唔定

兩部高達齊齊沖去號角據點澎澎澎呢
我記得據點好似係地球...

唔比點比大小姐上位來個地球和平......之後就一季完

第二季就號角反大小姐, 又要搵三明做保標

舊 03-08-16, 09:25 AM   #1713
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 神龍 查看文章
"呢舖我哋去隊邊個"

王我主大大
2CAT 已有人把古惑仔套咗落去呢段~

舊 03-08-16, 09:49 AM   #1714
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
今次哩套gundam目前我都覺得好睇
而家睇落覺得最後大小姐帶來改革希望今季完得
或者今季最後地球勢力大執位形成戰國局勢做多期都得

個人希望有二期
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 12:17 PM   #1715
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 真!DC 查看文章
今次哩套gundam目前我都覺得好睇
而家睇落覺得最後大小姐帶來改革希望今季完得
或者今季最後地球勢力大執位形成戰國局勢做多期都得

個人希望有二期
由手機版發出
二期: 巴巴托斯 第二十形態

舊 03-08-16, 12:28 PM   #1716
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: DMRevolution 查看文章
二期: 巴巴托斯 第二十形態
雙坐駕駛倉⋯
可以放埋大小姐入去⋯用love love拳

開始明白點解要用獵奇武器,其實係為GBF三期鋪路
其實都三明叫醒大哥果幕,似係為三明頂唔順外掛系統暴走鋪伏線

其實每個角色都渣住一堆死亡旗
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 01:38 PM   #1717
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
或者,不過在下以為係用自己方法叫醒大哥多似;

上回面具男講阿賴耶識系統有咩秘密咁,今話返觀眾都知嘅嘢,好似仲甩過餅乾哥無端端要開車。

舊 03-08-16, 04:52 PM   #1718
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
雙坐駕駛倉⋯
可以放埋大小姐入去⋯用love love拳

開始明白點解要用獵奇武器,其實係為GBF三期鋪路

其實每個角色都渣住一堆死亡旗
由手機版發出
她有GBF 我唔介意呀, 我幾鐘意個設定

BTW, 三明....有二期點都唔會死掛....(真係死左三明, 我唸監督第二日就比人黑白頭像
我反而覺得奧加加死的機會幾高

至於尤金個班人....同阿哥個邊個3個女人.....
我總覺得有機會死多幾件

舊 03-08-16, 05:17 PM   #1719
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
其實希羅果期已經係咁

s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 05:19 PM   #1720
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
希羅係唔想再殺生反問喇
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 05:29 PM   #1721
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: DMRevolution 查看文章
BTW, 三明....有二期點都唔會死掛....(真係死左三明, 我唸監督第二日就比人黑白頭像
我反而覺得奧加加死的機會幾高

至於尤金個班人....同阿哥個邊個3個女人.....
我總覺得有機會死多幾件
咁喇:
引用:
如果劇情走向咁易俾觀眾估到
套野應該唔會好似依家咁大回響
http://gaforum.org/showpost.php?p=11...postcount=1692

好多重要配角都話立咗旗,但係仲未開齋,或者吐返出嚟咁啫;尤其大哥嗰支,一開始就有咁滯(可以回帶前面嘅睇返),反而無乜預計嘅餅乾,三扒兩撥就咁就話走先,全程都係得嗰兩話。

唔估喇,都係等佢畀個驚奇在下罷喇。 

舊 03-08-16, 05:41 PM   #1722
Game Master
ChiHaNa

都岩, 唔係死女主 三明爆SEED 我都仲接受到

舊 03-08-16, 07:56 PM   #1723
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
希羅 : 我重要殺幾多先可以停

王我主 : what is the next?

好似係

舊 03-08-16, 09:05 PM   #1724
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 神龍 查看文章
希羅 : 我重要殺幾多先可以停

王我主 : what is the next?

好似係
三日月嘅意思係無論要殺幾多個人都好澳加你都要將我帯去你所講嘅理想國
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-16, 09:33 PM   #1725
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
有堅定信念同無的分別?

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 06:52 PM

手機版 | APP版