Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-20-12, 03:35 PM   #1
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
iOS 全方位綜合遊戲討論區 vol. 6

Infinity Blade 1,2 特價中
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-12, 08:21 PM   #2
nefrezx
God of Gamer

註冊日期: Mar 2006

重製定單純移植?? 估多數後者
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-12, 11:03 PM   #3
Kaede楓
Ultimate Gamer

引用:
作者: nefrezx 查看文章

重製定單純移植?? 估多數後者
5代我最鐘意
必買
Kaede楓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-12, 09:32 AM   #4
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
FFIV連NDS版都未玩, 繼續無視, 繼續等VI~~~

SQEX成渣games特價, 包括期待己久嘅FFT!!!

隻大流士SP 都係 US$5.99~~

窮~

此篇文章於 12-21-12 11:09 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-12, 11:18 AM   #5
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Kaede楓 查看文章
5代我最鐘意
必買
我都係FFV既FANS
想當年SFC版既攻略本我都仲有KEEP住

舊 12-27-12, 12:05 AM   #6
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
越來越覺得新出d GAME 係 ipad1 / ip4 開始行唔到/勁慢...
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-12, 01:26 PM   #7
initial

3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
引用:
作者: blackpighk 查看文章
越來越覺得新出d GAME 係 ipad1 / ip4 開始行唔到/勁慢...
主要係3D game. 由其事 ipad 1 好明顯唔夠力.
其實都正常啦, 話哂係4代前產物

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-12, 06:26 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: initial 查看文章
主要係3D game. 由其事 ipad 1 好明顯唔夠力.
其實都正常啦, 話哂係4代前產物
主要係RAM唔夠洗 -- 不過隻Battle of Bulge仲好順噃!

忍唔住出手買咗隻 NFS:Most Wanted, 唔知出TV有冇RR2咁窒? 不過隻Sky Gamblers: Storm Raider嚮TV玩都幾順吓!

舊 12-28-12, 03:08 PM   #9
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
移植自PS/SS/PS2/Wii
畫面好似誇啦啦, 玩落...

BAROQUE
https://itunes.apple.com/jp/app/id543140986?mt=8

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起

此篇文章於 12-28-12 04:46 PM 被 破戒僧 編輯。
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-12, 04:43 PM   #10
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
移植自PS2/Wii

BAROQUE
https://itunes.apple.com/jp/app/id543140986?mt=8

名作黎, 不過我想要SS版多d
由手機版發出
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-13, 06:31 PM   #11
ase
Insane Gamer
H.P.小博士

請問有冇版友玩過hungry shark evolution?
最近先玩,發覺賺錢好難,唔知有冇快捷d既賺錢方法呢?
thanks~

舊 01-03-13, 10:33 PM   #12
initial

我隻walking dead 係 in game 度買哂四集裝左入ipad, 得而家想裝埋落mini, 但game 入面顯示要再比錢買。。。 請問是否正常? 我部mini 同ipad 係同一個apple ID 的。
由手機版發出
舊 01-04-13, 03:28 PM   #13
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
移植自PS/SS/PS2/Wii

BAROQUE

英文版本港已上架

舊 01-04-13, 03:29 PM   #14
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: initial 查看文章
我隻walking dead 係 in game 度買哂四集裝左入ipad, 得而家想裝埋落mini, 但game 入面顯示要再比錢買。。。 請問是否正常? 我部mini 同ipad 係同一個apple ID 的。
由手機版發出
應該有restore purchase之類

舊 01-05-13, 12:42 AM   #15
initial

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
應該有restore purchase之類
是否係iTunes 度set? Thx

-------------------------

OK 了~ THX!!

2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩

此篇文章於 01-06-13 03:48 PM 被 initial 編輯。
舊 01-13-13, 01:38 PM   #16
initial

最近先玩完 THE ROOM.
隻game 畫面好靚, 好玩. 機關幾有心思.
其實應該加個計分system, 用少d clue 就高分D.

舊 01-14-13, 10:30 PM   #17
小白熊
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
有無人玩緊?

我叫MT Online
https://itunes.apple.com/hk/app/wo-j...6849?l=zh&mt=8
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-13, 03:14 AM   #18
Mysterio
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
有無人有玩guardian cross?
知道怎麼計速度嗎?
Mysterio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-13, 11:45 AM   #19
肉羊哩咖
griffin611

除咗有人開咗舖嘅FF:ATB, 今日仲有 Temple Run 2 (免費), 同埋 Lode Runner出

另外, 笨大出咗日本限定嘅Tales of Worlds Tactics Union, 好似(?) 係名系列嚟

舊 01-17-13, 11:54 AM   #20
ahleung
The One
Bannnned

Temple Run 玩過下, 唔係好吸引到我. 覺得變化太少.

Jetpack Joyride就好沉迷
舊 01-18-13, 05:45 PM   #21
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

有無人玩緊FINAL FANTASY ALL THE BRAVEST
玩落好似幾無聊,但玩玩吓都打到LV83喇

舊 01-19-13, 12:39 PM   #22
煲機小王子
Game Master

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: 查看文章
有無人玩緊FINAL FANTASY ALL THE BRAVEST
玩落好似幾無聊,但玩玩吓都打到LV83喇
比較想知隻GAME係點玩法...?
睇完片都係唔知做乜
煲機小王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-13, 10:21 AM   #23
ahleung
The One
Bannnned

紅白機版魂斗羅HD remake
https://itunes.apple.com/hk/app/cont...8594?l=en&mt=8

舊 01-22-13, 11:19 AM   #24
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: ahleung 查看文章
好似得本港同大陸有: iPhone 版 US$1.99, iPad 版 US$2.99

舊 01-22-13, 11:58 PM   #25
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: ahleung 查看文章
試左了, 投降, touchscreen始終好難玩呢D game.......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ios] derby owners club 交流討論區 Vol. 2 二打六車手 c.p 手機平板遊戲討論版 687 01-15-14 09:15 AM
[ios/android]時空獵人 kanone 手機平板遊戲討論版 0 05-12-13 09:19 PM
Google Play - Android 全方位綜合遊戲討論區 ZlWS 手機平板遊戲討論版 84 08-18-12 09:44 PM
iOS 5.1 是否香港未有得update呢 minekaoru Mac 討論區 7 03-08-12 11:12 PM

現在的時間是 06:00 PM

手機版 | APP版