Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-02-05, 12:10 PM   #1
小特特
God of Gamer
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
[神降臨] かみちゅ![/神降臨]

http://www.sonymusic.co.jp/Animation/kamichu/
http://www.tv-asahi.co.jp/kamichu/

有冇人有睇=w=?
幾有趣呢-w-
第一話作畫質素挺高,但令人擔心第二話能不能維持orz

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-05, 04:00 PM   #2
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
it's ok...but the feeling is weird....donno why....

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-05, 05:16 PM   #3
Tseee
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
睇完~
作畫質素真係幾高 ~~

舊 07-02-05, 08:36 PM   #4
grxgr
Crazy Gamer
畫畫的好學流浪漢真竜

註冊日期: Dec 2004
呢套野講咩的?
grxgr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-05, 08:48 PM   #5
Tseee

引用:
作者: grxgr
呢套野講咩的?
一個無啦啦做左神既女中学生

舊 07-02-05, 09:07 PM   #6
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: Tseee
真係好無啦啦
一開場唔夠廿秒就彈左句
"わたし、神様になっちゃった・・・"

但聞說呢套好有千與千尋味...(但我冇睇過千尋XD)

Blog

pixiv

此篇文章於 07-05-05 05:33 PM 被 小特特 編輯。
舊 07-02-05, 11:06 PM   #7
whitecloud
喧嘩上等!

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDMikagerai
句咒語先好玩...
かみちゅ
whitecloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-05, 11:23 PM   #8
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 小特特
但聞說呢套好有千與千尋味...(但我冇睇過千尋XD)
下一集會有多少似, 不過呢套定位係action comedy(官網話...)
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-05, 11:28 PM   #9
小特特
薔薇騎士団

引用:
作者: Rv250
下一集會有多少似, 不過呢套定位係action comedy(官網話...)
2ch果邊話呢套野吉卜力味好重囉,而千尋味重係我兩位朋友話的-w-a
但第一話真係神作畫-w-
ゆりえたん萌死人了

Blog

pixiv
舊 07-02-05, 11:30 PM   #10
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
涼宮春日?

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-05, 02:53 AM   #11
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
終於看了第一集~
好正~係估唔到咁good~
看一看官網~
原來有我鍾意的rod原作倉田 英之做腳本~
又有我鍾意的rod同老師的羽音たらく做人物原案~(真係估唔到)
而且又有d我對佢有好感的聲優~野中 藍同齋籐千和(雖然係配現角)
最重要故事同表達真係唔錯~

問題~
我想問問這套動畫係改編自咩??
因為我見comic版係有分開原作同漫畫係兩個人,
唔通又係小說改?還是漫畫??定係冇改編???連貫/平行產品???
如有人知請告訴我~
引用:
作者: 小特特
2ch果邊話呢套野吉卜力味好重囉,而千尋味重係我兩位朋友話的-w-a
但第一話真係神作畫-w-
ゆりえたん萌死人了
咩叫吉卜力?
我都覺有d千尋味~
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-05, 03:36 AM   #12
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
靈異相關的話
比尼姑後宮好睇得多了

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-05, 10:30 AM   #13
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: AiStudio
咩叫吉卜力?
我都覺有d千尋味~
studio ghibli,宮崎峻製作動畫o個間公司
http://www.ntv.co.jp/ghibli/
台灣好似叫吉卜力

平行產品卦
好似幾個月前至公佈進行企劃
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-05, 12:51 PM   #14
Tseee

萌神

佢做 o個個颱風真係得d風

舊 07-03-05, 01:17 PM   #15
ai.
RELEASED

引用:
作者: Rv250
studio ghibli,宮崎峻製作動畫o個間公司
http://www.ntv.co.jp/ghibli/
台灣好似叫吉卜力

平行產品卦
好似幾個月前至公佈進行企劃
謝謝~
不過真係唔知ghibli係叫吉卜力
舊 07-03-05, 02:59 PM   #16
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
第一集幾好睇,俾到我一種舒服o既感覺
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄
靈異相關的話
比尼姑後宮好睇得多了
後宮類真係睇到我怕
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-05, 09:16 PM   #17
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
萌死了
輕鬆又一集

舊 07-03-05, 09:33 PM   #18
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
睇完一集未知佢講乜
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-05, 10:05 PM   #19
ai.
RELEASED

>>mmssm
不用明~好看便行了~

此篇文章於 07-04-05 11:15 PM 被 ai. 編輯。
舊 07-05-05, 01:21 AM   #20
Tseee

引用:
>>mmssm
不用明~好看便行了~
有佢便行了~~~~~

舊 07-05-05, 10:32 AM   #21
小特特
薔薇騎士団

引用:
有佢便行了~~~~~
雖然暫時故事未明朗,
但看得舒服同萌就100分了XD(以第一話黎講XD)

Blog

pixiv
舊 07-05-05, 11:42 AM   #22
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
呢套野好有千與千尋味

ps:
呢套野作畫真係一流

舊 07-05-05, 01:27 PM   #23
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
真係萌味十足
而且故事輕鬆有趣,希望質素可以維持

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-05, 01:33 PM   #24
bigcat
Senior Gamer
囧..

註冊日期: Mar 2003
引用:
>>mmssm
不用明~好看便行了~
不用明!!只要萌便行了..(^.^)~~

bigcat 目前離線   回覆時引用此篇文章