Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-25-17, 04:42 PM   #251
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
記得留石, 28號活動打後 10抽會有保底一把5星
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 05:25 PM   #252
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
最近都係用卷抽, 石頭儲得4萬, 不過有5星補底係好事嚟

之後話出專武冇得借人,不過技能唔勁既話都係忍手算....
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-17, 07:54 PM   #253
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
冇得借人即係迫人抽,要勁先迫到喎﹖唔通開LB技﹖
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-17, 06:08 PM   #254
Hawk
Game Master

Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
今次雷召ex唔駛con過咗

見公告寫新5*專武一開始已經cp35, 而家既5*武係cp15...
舊 04-27-17, 06:12 PM   #255
ShinDou

舊武凸爆先35cp,即係叫人重打? 可能重打算,爭咁遠,又唔係難升
舊 04-27-17, 06:20 PM   #256
Hawk
Game Master

重打?? 冇咗lv20火召喎? 又冇咗其它先出角色, 而且嚟緊十連有補底5*都ok既, 同埋佢新5*專武應該係強化技2, 雲哥果啲明顯技1武贏哂啦…

此篇文章於 04-27-17 06:23 PM 被 Hawk 編輯。
舊 04-27-17, 06:25 PM   #257
ShinDou

但感覺上好蝕,開頭d武全垃圾,其實係咪應該等佢再改好d先打 XD

我抽唔到cloud,我手上d武其實都好廢,冇乜邊個主力係用緊專武,通常拎人果把用

此篇文章於 04-27-17 06:28 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-27-17, 06:30 PM   #258
Hawk
Game Master

雙開啦你, 第日再改咪3開...
舊 04-27-17, 06:32 PM   #259
ShinDou

其實我已經重打過1次,呢排又忙,太多game唔得閒打,可能真係棄1排重打算XD
舊 04-28-17, 11:21 AM   #260
Gustavi
Crazy Gamer

唔明重打做乜... 而家抽同重打抽咪一樣 o.O
舊 04-28-17, 11:48 AM   #261
ShinDou

因為之前主線執石抽左十幾次11連垃圾武,而家重打唔駛抽垃圾麻,仲保5星XD
舊 04-28-17, 12:18 PM   #262
Gustavi
Crazy Gamer

又唔洗既, 佢送咁多.

而且佢今次pick up 5把,
有三把係舊O個種咁 (zidane 同 wakka 係舊個把).
舊 04-28-17, 01:36 PM   #263
ShinDou

定係等佢淨係pickup新武先抽? 1諗起成手垃圾武就唔想打XD
舊 04-28-17, 03:02 PM   #264
Gustavi
Crazy Gamer

應該到d "新武"已經唔係"新" 先會有淨係pickup,
課金game 一定越出越勁架喇,
而而家舊個堆又未到"垃圾"既, 至少其他人都可以用.

睇個機率, 新既機率小其他一半.... 可以話係5.5星吧 ...

----------------------
第4張卷中雞蛋新專武 ... 仲有50張卷 .......
抽多廿張卷唔中 a.a
用石11連, ramza 專 + 亂入ff9騎5星

此篇文章於 04-28-17 04:02 PM 被 Gustavi 編輯。
舊 04-28-17, 03:09 PM   #265
Hawk
Game Master

4x卷全滅, 1把5*都冇....

ps>>>忍唔住再抽2次十連, 中5*沙灘波同2把新專武, 條氣當堂順番, 有5*補底真係好好多

此篇文章於 04-28-17 03:32 PM 被 Hawk 編輯。
舊 04-28-17, 04:05 PM   #266
ShinDou

我有把凸爆yuna杖上左6星都係得35cp,而家新武0凸都35,凸爆咪50cp?多咁多cp爭好遠,新武攻應該都勁d?
舊 04-28-17, 06:10 PM   #267
ShinDou

射晒4萬石,2把拉冇沙新武,1把舊,斯丹1把新4把舊,wakka4把,真係易中好多,真係重打算,以前晒左咁多石
舊 04-28-17, 06:18 PM   #268
Hawk
Game Master

服咗你, 又話冇時間又重打...其實手遊既嘢不停更新, 你重打得幾多次? 開多過小號加減打咪算
舊 04-28-17, 07:16 PM   #269
ShinDou

重打主要係貪主線果D石咋,因為我唔課 XD

所以其實最想等佢大改完先開局打,不過唔知幾時先大改完

其他GAME出新武好似冇呢隻爭咁遠,又唔係6星武,5.5星都勁咁多
舊 04-29-17, 12:28 AM   #270
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
今日先得閒玩下共鬥,可以學下其他人點用唔同角色。
自己一路打勁boss都用死 cloud+squall+14猫女⋯⋯

舊 04-30-17, 09:09 AM   #271
ShinDou

尋晚終於得閒重打,首抽送比比支野,5次11連,中左1把拉冇沙新劍4把拉冇沙舊劍凸得爆,1把斯丹舊刀仔,1把光頭佬拳,1把WAKKA波,正過以前太多 XD

主線淨係衝到NORMAL既第4章,尋日竟然有成86人用過我 @@ 未試過有咁多,以前通常每日都係3幾個,仲要我而家冇乜點ADD過人,因為淨係搵到D差唔多RANK,多數冇掛勁野

新武真係勁過舊武超多,而家掛緊拉冇沙LV27 覺4,LV14新劍 XD

得廿幾30LV,岩岩夠20SP,試下打雷召4,點知1TAKE過左,不過都有D危 XD 隻雷召我都淨係升到LV4,而家主線6章,拎埋WAKKA齊BONUS人就升下去打左拉冇沙活動先

FFT4唔夠打了,要去升下3隻人先得,唔爆石了,而家D石太珍貴,要拎黎保底 XD

岩岩夠25SP,試下打雷召5,1TAKE過COMPLETE埋 XD 今次好似真係易好多﹖不過FFT好似難左﹖

拉冇沙真係幾屈,全體加攻回BRAVE

之前唔係話新武唔借得FD咩﹖點解我仲借到既﹖

此篇文章於 04-30-17 03:52 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-30-17, 09:29 PM   #272
ShinDou

用左兩條鎖匙打土水晶升人終於打到FFT4,爭5,而家拉冇沙LV40 覺28,WAKKA LV37 覺12,斯丹 LV40 覺14 XD

以前好似都冇升到咁高,都好似易打過今次 @@

5駛唔駛難成咁﹖都未打大佬,俾WAVE 3果3隻幻影屈機,1開波拉冇沙加攻補BRAVE,KING係咁雙槍連射再HP,暗騎全體BRAVE @@ 點打﹖剩番半血打聖龍

隻聖龍食佢1招ALL光每人扣千幾,已經冇BREAK,咁都俾佢1野谷上5千7BRAVE @@ 扣唔切俾佢1開波就秒左隻,而家SET到真係要人LV50 覺50 升爆武防先夠打﹖

結果淨係扣到1半多D就頂唔住,升爆先再打了,橫掂仲有11日

此篇文章於 04-30-17 09:57 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-02-17, 12:45 PM   #273
ShinDou

見到個fd凸爆拉冇沙新6星成2千2攻,好屈
舊 05-03-17, 01:35 AM   #274
Hawk
Game Master

第1次過ex唔駛con機, 馬騮lv50, 覺醒49, 其餘lv43, 覺醒3x, 有專武。 見條龍有all字就放排球盲眼, 如果用哂就唯有儲定brv頂, 好友都係揀雲哥搏麻痺架喇, 火召最好條龍剩3分1血至放, 小心啲打應該可以唔駛死人過關。

此篇文章於 05-03-17 01:40 AM 被 Hawk 編輯。
舊 05-03-17, 09:38 AM   #275
ShinDou

學你用CLOUD FD屈麻真係好好多,1次過左5仲COMPLETE埋,打多次4先 XD

FD好似都仲係用CLOUD最好﹖

EX都係未試過過到,拉冇沙 LV47覺32,斯丹 LV47 覺20,WAKKA LV44 覺19,拉冇沙斯丹都有新5星0凸,WAKKA5星專,不過武防未升爆,見唔駛爆石過到5就算了唔打EX了,HEA打下雷召同主線先 XD

RANK得29,之前見個凸爆拉冇沙新武既FD都係得RANK55,應該都係1見到改POOL就重打 XD

1夠30 SP又去試打雷召6,1TAKE過左,不過臨尾唔小心俾人BREAK左COMPLETE唔到

打多次COMPLETE埋了 XD

此篇文章於 05-03-17 12:14 PM 被 ShinDou 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 04:23 AM

手機版 | APP版