Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-07-15, 05:29 PM   #1076
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: rapperjohnny 查看文章

Mach dead heat vs Rider Chaser!
真係洗到好白
唔怪之得一路無賣腰帶,得把槍。

舊 04-07-15, 10:11 PM   #1077
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
仲以為#24會俾Mach威威,點知Drive又走出嚟做架樑
終於見番Mach果種超自信

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-15, 12:50 PM   #1078
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
今集好睇返d

不過我覺得如果呢集擺早10集出街既話, 往後劇情應該冇依家咁齋 ....

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-15, 02:10 PM   #1079
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
唔怪之得一路無賣腰帶,得把槍。
仲有把紅綠燈斧

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-15, 11:28 PM   #1080
fami~yan
Game Master

Nintendo Switch ID302513154147
開頭仲以為進之介係001...估錯晒...

非洲人...
舊 04-12-15, 11:41 PM   #1081
ComeLOLoh

好想快d第26集。

舊 04-13-15, 02:20 PM   #1082
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
好似好多伏線 , 好似好多設定 , 但感覺都係好雜亂無章咁放出黎
其實唔係唔好睇 , 我反而覺得幾OK , 係整體劇本好似唔係好嚴緊咁
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 02:23 PM   #1083
fami~yan
Game Master

引用:
作者: kakajit 查看文章
好似好多伏線 , 好似好多設定 , 但感覺都係好雜亂無章咁放出黎
其實唔係唔好睇 , 我反而覺得幾OK , 係整體劇本好似唔係好嚴緊咁
只係有好多伏線,你根本唔覺佢鋪過,不過666 d作品一向都係咁...

非洲人...
舊 04-13-15, 02:24 PM   #1084
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
梗係啦,本篇淨係出新形態賣玩具,反而特別篇(好似係dvd特典)個case提翻製造敵人個博士,喂編劇呢d主線劇情黎架
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 02:29 PM   #1085
kakajit
Game Master

係呀...個TYPE 特狀令我非常期待想睇下集
舊 04-13-15, 02:35 PM   #1086
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

所以我覺得今集TV好睇返d系因為行返主線, 奈何呢個主線遲左成廿集出
之前廿集就系咁賣玩具 ...

如果早d拖埋特狀成班人一齊支援drive我諗會有趣多d
奈何之前廿集就系咁賣玩具 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 04-13-15, 03:01 PM   #1087
ComeLOLoh

好似自從W起,條腰帶就萬七咁多樣野可以插。劇情自然被逼賣玩具。

舊 04-13-15, 03:12 PM   #1088
fami~yan
Game Master

引用:
作者: 魔璃 查看文章
所以我覺得今集TV好睇返d系因為行返主線, 奈何呢個主線遲左成廿集出
之前廿集就系咁賣玩具 ...

如果早d拖埋特狀成班人一齊支援drive我諗會有趣多d
奈何之前廿集就系咁賣玩具 ...
我又唔認同,如果早廿集特狀班友就知進之介係drive,
咁就顯示唔到進之介雙重身份既壓力

非洲人...
舊 04-13-15, 03:56 PM   #1089
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
有壓力嗎⋯除左今集唔多覺有表現到⋯⋯

下集開始係轉折點

希望後半劇情可以好d

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 03:57 PM   #1090
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: fami~yan 查看文章
我又唔認同,如果早廿集特狀班友就知進之介係drive,
咁就顯示唔到進之介雙重身份既壓力
同上年d行錯一步就會死人既壓力

呢邊點睇都系泊哥比腰帶先生玩緊喎

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 04-13-15, 04:11 PM   #1091
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
只係有好多伏線,你根本唔覺佢鋪過,不過666 d作品一向都係咁...
如果講伏缐,獸電放得自然好多。無睇W,所以唔評論。
假如Drive唔係要三兩集就出新玩具,都唔會影響劇情主線。
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-15, 11:59 PM   #1092
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: Sito 查看文章
梗係啦,本篇淨係出新形態賣玩具,反而特別篇(好似係dvd特典)個case提翻製造敵人個博士,喂編劇呢d主線劇情黎架
番外篇好睇過正篇好多,又補完正篇劇情;但正常這些劇情不是應該在正篇出才對嗎?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-15, 12:11 PM   #1093
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
仲有把紅綠燈斧
應該未出玩具?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 04-14-15, 01:20 PM   #1094
kakajit
Game Master

唔係番外篇唔講到明的話, 我對ROIDMUDE 係靠網絡行動無乜概念
舊 04-14-15, 01:29 PM   #1095
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
唔係番外篇唔講到明的話, 我對ROIDMUDE 係靠網絡行動無乜概念
你依家唔講出來的話 我直情唔知⋯

舊 04-14-15, 02:05 PM   #1096
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
睇埋今集,剛仔黑化成數好高...

而且應該係同001融合...?

咁又可以做多廿十幾集

舊 04-14-15, 03:38 PM   #1097
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
睇埋今集,剛仔黑化成數好高...

而且應該係同001融合...?

咁又可以做多廿十幾集
唔係喎上集之後我覺得佢又唔會

舊 04-14-15, 09:18 PM   #1098
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
唔係喎上集之後我覺得佢又唔會
我睇到有幾點:

1. Chaser 用嘅腰帶係上集重新調較過,話係勁過原本變身器嘅腰帶

2. 剛一向唔妥Chaser,如果佢漂返白兼勁過自己,佢一定心裡有刺

3. 今集又煞有介事咁話俾人聽人造人可以同人類融合

4. 早排好似話仲有魔進嘅玩具

種種跡象顯示剛會有被黑化嘅成數.....

舊 04-14-15, 10:59 PM   #1099
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

常掛笑臉的角色其實先係最易黑⋯

另外今集001出現時專登(?)冇影埋馬嚇

硬係覺得有d野。

但呢套應該唔會黑到咁

舊 04-15-15, 09:43 AM   #1100
kakajit
Game Master

有實感到好似黑實咁都可以洗番白 , 如果後來真係會洗白 , 咁不如唔好轉黑好了

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 02:35 PM

手機版 | APP版