Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-09-13, 06:05 PM   #1901
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
可能佢睇緊冰島會唔會平D
可能人地跟SPEC 砌部返屋企呢
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 06:11 PM   #1902
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
唔好意思
因為我係理性的人
所以我清楚知道
跟唔理性的人講理性
本身就係一件唔理性既事

即係一個色狼正要強姦少女
你就算同佢講理性
想以孔孟的聖論來說服佢唔好咁做
係冇可能架
因為佢就係比獸性蓋過左理性
先至會做出呢個行為

而我只係純粹講出以物價指數, 關稅銷售稅等因素
得出香港唔應該貴過美國呢個結論

一班比買機既衝動蓋過理性既人
同佢地講香港有乜可能貴得貴過美國
佢都會有佢既理由去買
而且我從來冇阻止, 或者叫人唔好買
對腳響你度
你要衝動做色狼又好, 衝動買機又好
我都阻唔到你
因為為衝動後果負責既係你

不過我就奉勸各位唔好再
講緊美國同香港就講左去巴西, 但又唔拎巴西既資料出黎
講緊PS4就講條女又靚又大波
話覺得貴就係廢, 咁我果串$3380既魚蛋你買唔買?
.....等等來矮化自己
因為我BUY呢句: 不過你個行為大家會睇到
但就唔好再繼續喇

一句到尾就係有幾分證據說幾分話
你連市場因素咁重要既野都唔知
剩係拋出物價指數, 關稅銷售稅呢幾點就覺得美國應該賣得平過香港就已經錯哂啦
人地美國同一時間仲要對付XBOX ONE呢條戰線
加上要搶聖誕擋期既銷售量對佢未來市場佔有率都好重要
所以除左宣傳之外, 打價格戰去搶市場都好重要
相比係香港市場比較鈿, 又唔洗同XBOX ONE對撼, 聖誕擋期又唔會點影響香港市場既佔有率
咁香港定價變返合理少少又有幾唔合理呢?
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 06:11 PM   #1903
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
唔係所有野呀, 唔好亂咁解讀

根本冇必要講巴西
因為唔係五毛玩臭蟲論

即係我話香港政府衰
佢地就話北韓仲衰
係呀,北韓係更衰
咁係咪代表香港政府唔衰?
呢個世界唔係鬥衰架
唔係搵一件更唔合理既事
去合理化一件唔合理既事
Day1 已經講左us 定價未計稅,計番同香港差唔多。
你硬要屈機,我只可以話 美版同HK 版唔同,就是〇要比多少少,好未?

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 06:13 PM   #1904
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
唔係所有野呀, 唔好亂咁解讀

其實你都明白每樣野都會有唔同嘅定價 , 咁又何必咁執著PS4賣嘅價錢唔一樣呢 . 香港買車入油一樣貴過美國好多架 , 遊戲機又唔係必需品啱心水又覺得價錢GOOD咪買 , 唔好咁執著啦
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 06:14 PM   #1905
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
本人已閱讀,並且同意遵守相關之條款及細則。
中伏
我應該點解讀呢個POST

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 06:17 PM   #1906
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
都係o個句:佢冇諗過逆輸入呢種事.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 06:18 PM   #1907
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: taikin0901 查看文章
其實你都明白每樣野都會有唔同嘅定價 , 咁又何必咁執著PS4賣嘅價錢唔一樣呢 . 香港買車入油一樣貴過美國好多架 , 遊戲機又唔係必需品啱心水又覺得價錢GOOD咪買 , 唔好咁執著啦
今次連日本仔都要睇港人玩先呀
仲執著果 $200 做乜呀
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 06:20 PM   #1908
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
請問香港版PS4貴過美國好多咩???

舊 11-09-13, 06:22 PM   #1909
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: 莎月美希 查看文章
如果係三藩市買 , 香港係貴2.7

SORRY原來TAX加左 , 應該係貴過香港12.9

此篇文章於 11-09-13 06:24 PM 被 taikin0901 編輯。
舊 11-09-13, 06:24 PM   #1910
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: Rez 查看文章
你連市場因素咁重要既野都唔知
剩係拋出物價指數, 關稅銷售稅呢幾點就覺得美國應該賣得平過香港就已經錯哂啦
人地美國同一時間仲要對付XBOX ONE呢條戰線
加上要搶聖誕擋期既銷售量對佢未來市場佔有率都好重要
所以除左宣傳之外, 打價格戰去搶市場都好重要
相比係香港市場比較鈿, 又唔洗同XBOX ONE對撼, 聖誕擋期又唔會點影響香港市場既佔有率
咁香港定價變返合理少少又有幾唔合理呢?
今次你比較講得合理
其實我都諗到
不過無奈到而家先有人講

同埋響現世代
xb360響美國勁過ps3
但係香港係ps3勁
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 06:27 PM   #1911
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: 莎月美希 查看文章
同食個lunch 差唔多

https://www.facebook.com/machouse2004/
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
舊 11-09-13, 06:27 PM   #1912
Rez
Crazy Gamer
Banana

引用:
今次你比較講得合理
其實我都諗到
不過無奈到而家先有人講

同埋響現世代
xb360響美國勁過ps3
但係香港係ps3勁
你諗到就唔會有之前既言論啦馬後炮
其實香港有好多地方俾你去進修架
增加多D知識同常識, 就唔會再俾人圍都唔知自己衰乜啦

此篇文章於 11-09-13 06:30 PM 被 Rez 編輯。
舊 11-09-13, 06:32 PM   #1913
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
其實
他都未答

現在香港不是最平嗎?
美版無2年保

香港是但加隻game都有2年保

2年保的價錢為298

game是遊戲機的必需品
所以你玩美版又好香港都好
都一定會買

就像買車一定會入油/充電

所以最後是香港平啊

購買最便宜的香港貨是不理性嗎?

最後就是
美版和香港版
不是同一樣貨品

美版是X確定
香港是O確定
單是這一些分別
就足夠讓貨品的價值不同
例如WiiU美國跌到50元
我們還是只會購買日版WiiU

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 11-09-13 06:35 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 06:35 PM   #1914
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: pet3 查看文章
其實
他都未答

現在香港不是最平嗎?
美版無2年保

香港是但加隻game都有2年保

2年保的價錢為298

game是遊戲機的必需品
所以你玩美版又好香港都好
都一定會買

就像買車一定會入油/充電

所以最後是香港平啊

購買最便宜的香港貨是不理性嗎?
我只知日本朋友係HMV訂左廿幾部話寄番去日本都底過美國買

舊 11-09-13, 06:42 PM   #1915
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
嘩 樓上仲講緊㗎 到底咩事呀
P4唔係生活必需品 自已唔買咪算囉
花咁多情神時間同人拗乜?
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 06:46 PM   #1916
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: JO JO 查看文章
因為貴左幾個M記既價錢,所以佢要全香港既人都跟佢唔買,現在我地買左,佢覺得我地向惡勢力屈服,出賣左佢

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 06:50 PM   #1917
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: JO JO 查看文章
其實真係唔關我事,不過比人話買就是唔理智,咁我沒理由唔正視,係咪?

舊 11-09-13, 06:51 PM   #1918
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: Rez 查看文章
你諗到就唔會有之前既言論啦馬後炮
其實香港有好多地方俾你去進修架
增加多D知識同常識, 就唔會再俾人圍都唔知自己衰乜啦
一早諗到
我仲可以講埋香港係ps3佔有率高過xb360
不過無留底
所以我唔會反對你話我馬後炮

同埋
我講既價錢合唔合理
而事實呢個係sony既一個商業決定
商業決定唔一定要同合理扯上關係
所以你講得出sony點解要咁做
但可唔可以理/諒解, 都要睇其他人點諗

我睇到果班人缺既邏輯思維既既方向
就算有知識有常識
知道美國一間house幾錢, 美國收幾錢稅, 香港買game平, 巴西賣機貴, 條女個波幾大....都好
方向錯左一樣係越吹越遠

同埋我最後結果係
我有抽首賣會, 但中左伏
亦有留電話登記, 有收到回覆
但未肯定訂唔訂
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 06:51 PM   #1919
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
我只知日本朋友係HMV訂左廿幾部話寄番去日本都底過美國買
他玩什麼遊戲
三國無得出番日文吧

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 07:05 PM   #1920
HI_Ricky
深山人士

引用:
作者: pet3 查看文章
他玩什麼遊戲
三國無得出番日文吧
係,但黑社會早派貨可能玩早幾星期

舊 11-09-13, 07:06 PM   #1921
wachtso
Junior Member

註冊日期: May 2012
有無人會買 Psvita TV
咁PS4
用hdmi接大廳電視
用PSV TV wireless to 睡房電腦mon
wachtso 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 07:13 PM   #1922
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: wachtso 查看文章
有無人會買 Psvita TV
咁PS4
用hdmi接大廳電視
用PSV TV wireless to 睡房電腦mon
我 , 希望可以拎去FD屋企打
舊 11-09-13, 07:18 PM   #1923
王小虎

我都考慮緊,定直接買vita,因為呢年ps+已經送左一堆vita games,我如果一出機可以一大堆games玩。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-13, 07:29 PM   #1924
Rez
Crazy Gamer
Banana

引用:
一早諗到
我仲可以講埋香港係ps3佔有率高過xb360
不過無留底
所以我唔會反對你話我馬後炮

同埋
我講既價錢合唔合理
而事實呢個係sony既一個商業決定
商業決定唔一定要同合理扯上關係
所以你講得出sony點解要咁做
但可唔可以理/諒解, 都要睇其他人點諗

我睇到果班人缺既邏輯思維既既方向
就算有知識有常識
知道美國一間house幾錢, 美國收幾錢稅, 香港買game平, 巴西賣機貴, 條女個波幾大....都好
方向錯左一樣係越吹越遠

同埋我最後結果係
我有抽首賣會, 但中左伏
亦有留電話登記, 有收到回覆
但未肯定訂唔訂

你自己唔係堅持只係用PS4做論點咩, 咁又關PS3同360乜事呀
OK又講下PS3同360
你話香港既銷售量咁無實質數據支持呀
但係我話俾你聽美國PS3已經超前左360
Source: http://techland.time.com/2013/10/17/...les-the-roost/

好啦你話商業決定唔一定要同合理扯上關係
咁更加唔好同美國售價扯上關係啦
要諒解其他人點諗, 咁要賣幾錢先叫合理呀
一蚊呀? 賣一蚊都可能會有人走出黎嘈喎
免費呀?! 免費都可能有人嫌阻定呀

最後你覺得價錢咁唔同理你都仲考慮去買, 仲要嘥SMS錢去登記咁好笑XD
其實精神分裂呢樣野可大可小架
留返D錢睇下醫生好過打機啦
舊 11-09-13, 07:32 PM   #1925
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
點解你地買部機都要煩咁多野既

港版今次個價我覺得抵啦

仲嘈

此篇文章於 11-09-13 07:36 PM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 12:16 PM

手機版 | APP版