Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 11-01-12, 12:42 PM   #1
捲毛老爺
God of Gamer

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
送禮物比朋友(生日禮物)

小弟的老友 (非常老友) 個女友生日,想送份禮物比佢女友 慶祝(佢女友對我地非常好)

但由於我老友 目前仲讀緊書 (大學) $$有限 應該送唔到考禮 (有時佢份人有D小氣_

想送份 物輕情義重 既禮物比佢女友,又唔想無意地落到佢面 或有任何誤會

有冇好介紹

(佢女友唔係潮,又唔係貪錢既 普通女孩)
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-12, 02:55 PM   #2
raidou
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
知唔知佢鍾意乜或者有咩興趣?
另外,有無其他朋友一齊夾?
一齊送可以免除誤會
raidou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-12, 04:06 PM   #3
捲毛老爺

引用:
作者: raidou 查看文章
知唔知佢鍾意乜或者有咩興趣?
另外,有無其他朋友一齊夾?
一齊送可以免除誤會
有難度 佢個人 太節儉
比較想知 通常會送d咩普通禮物 會好d

其他老友都決定自己送 會好d 當多謝佢一路以來既關心 (話夾份 好似好少家咁)
舊 11-01-12, 05:26 PM   #4
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 捲毛老爺 查看文章
有難度 佢個人 太節儉
比較想知 通常會送d咩普通禮物 會好d

其他老友都決定自己送 會好d 當多謝佢一路以來既關心 (話夾份 好似好少家咁)
如果唸唔到實質禮物, 送d可以一齊食o既野係唔錯o既選擇

好似雪糕火鍋咁
一班fd有得食又有得玩下

最好加支唔錯o既酒

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-12, 09:30 PM   #5
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
首先你答左呢D題目先
1:唔可以貴過佢男朋友份禮, 姐係要低過幾錢
2:各自送,但你地有無溝通過
3:佢鍾意乜或者有咩興趣 (卡通人物又好,睇書又好,運動又好, 咁先有方向)

呢個世界最普通的禮物 (相架, 杯,LOGON任何一件東西

舊 11-01-12, 10:18 PM   #6
捲毛老爺

引用:
作者: D.K. 查看文章
如果唸唔到實質禮物, 送d可以一齊食o既野係唔錯o既選擇

好似雪糕火鍋咁
一班fd有得食又有得玩下

最好加支唔錯o既酒

引用:
作者: 小草 查看文章
首先你答左呢D題目先
1:唔可以貴過佢男朋友份禮, 姐係要低過幾錢
2:各自送,但你地有無溝通過
3:佢鍾意乜或者有咩興趣 (卡通人物又好,睇書又好,運動又好, 咁先有方向)

呢個世界最普通的禮物 (相架, 杯,LOGON任何一件東西
多謝兩位既意見先 我諗諗佢
舊 11-01-12, 11:25 PM   #7
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
情趣用品, 實掂

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-12, 02:50 AM   #8
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: singsingjai 查看文章
情趣用品, 實掂
人地男朋友係小器型,送呢D野會唔會有問題架

舊 11-02-12, 10:46 AM   #9
過眼雲煙
Crazy Gamer
DJ ERIC.T

註冊日期: Jan 2008
老爺
佢女朋友係唔係讀緊書果類
係既送筆都唔錯
過眼雲煙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-12, 02:38 PM   #10
raidou
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
要就住男友送的話,真係難度大增

其實唔覺得夾一份禮物小氣
反而會留意禮物o岩唔o岩使/鍾唔鍾意
再貴唔o岩胃口都係徙氣

學樓上講,不如大家一齊去食返餐正D o既自助餐最安全
raidou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-12, 05:19 PM   #11
捲毛老爺

引用:
作者: 過眼雲煙 查看文章
老爺
佢女朋友係唔係讀緊書果類
係既送筆都唔錯
剛剛讀完書 返緊學校工 或者 筆都岩 (食飯外再送)
引用:
作者: raidou 查看文章
要就住男友送的話,真係難度大增

其實唔覺得夾一份禮物小氣
反而會留意禮物o岩唔o岩使/鍾唔鍾意
再貴唔o岩胃口都係徙氣

學樓上講,不如大家一齊去食返餐正D o既自助餐最安全
今晚決定由我攪掂條 晚飯數 算

主題工具
顯示模式

論壇跳轉