Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-25-17, 04:18 AM   #101
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
玩左半粒鐘
俾人炒左3,4舖先去熜左個體感方向佢...
之後好D,起碼都叫打到人

舊 03-25-17, 04:19 AM   #102
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: Akira 明 查看文章
無PAD睇地圖有D唔慣,WII U PAD係重D
但D制好按D,JOY CON幾粒制太細太埋
睇嚟點都要買個PRO制

翻滾唔知有咩用,我變墨魚快速游走好似仲好
係, 要按x制睇好唔慣,
到最後都唔識左右滾地避(翻滾)
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 04:27 AM   #103
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
玩慣Zelda,motion操作右stick冇得移動上下有些唔慣,希望完成版加番選擇

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 09:21 AM   #104
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
第二場試手提MODE

一來感覺MON細咗用六軸可能會慣啲
尤其用中滾跳起攻擊,冇六軸幫的話真係好難一擊即中

二來測用電量

尋晚頭幾場真係酷い,視點冇調慢郁少少右菇就飛好快
又唔知咩神經反射嚟一跳起攻擊就調視點望天空…
眼前見到敵人都唔識打仲選擇走佬……
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 09:29 AM   #105
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
pro 制玩, 成日要按Y 制reset camera
handheld 唔知點解難用過gamepad off tv mode.
可能唔太敢大動作郁

暫時覺得隻game 都係一樣咁. 似叫做DLC 多過新game

Sent from my iPhone using Gaforum
槍game係咁架啦
加d武器轉新地圖又出新一集

點解今次叫2
因為整左新單打模式
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 10:31 AM   #106
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
上集冇玩過,
入到去完全係俾人虐待,
好多操作唔明,初初冇哂水我都唔識入,
之後見隊友個動作先知原來係咁入水..
一個鐘頭加上對戰,好難學起,
見d人好靈活,熟練應該係好好玩,
到時出會買~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 10:45 AM   #107
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
見你地一係PRO制一係手提MODE
咁電視玩只用joycon玩唔玩到??

舊 03-25-17, 11:21 AM   #108
忍者

普通joycon上架玩緊

舊 03-25-17, 11:32 AM   #109
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
頂,彈咗我2次出嚟
唔通係時候換router ?

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 11:35 AM   #110
忍者

點解日光日白好似仲少人過尋晚咁
matching要等人齊
尋晚都唔洗

油碌真係好殺人好武器

舊 03-25-17, 11:35 AM   #111
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
點樣放大絶?

一次都冇彈,好順
係有時要等齊人耐少少

Sent from my iPhone using Gaforum

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 11:38 AM   #112
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Akira 明 查看文章
翻滾唔知有咩用,我變墨魚快速游走好似仲好
翻滾後,射速會加快!!(用Pro掣玩緊!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 03-25-17 11:47 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 11:42 AM   #113
野良猫
肥倫

引用:
作者: kain_plus 查看文章
點樣放大絶?

一次都冇彈,好順
係有時要等齊人耐少少

禁R3

咑完一場即劇出番揀武器再嚟,會快過等下一場
舊 03-25-17, 11:45 AM   #114
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
引用:
作者: lodoss 查看文章
係, 要按x制睇好唔慣,
到最後都唔識左右滾地避(翻滾)
原來左右翻滾雙槍王先有,其他都係跳

OPTIONS個COLOR LOCK有咩用?開好唔開好

半夜頭場可能無咩人比較順,依家一係等齊人一入場就彈走人

暫時要接受下新舊玩家同場,我諗就算2出咗都仲有班舊玩家玩1
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 11:49 AM   #115
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
雙槍個緊急迴避主要係用黎避完繼續瞄人打
慣左避時同時瞄住人應該可以好屈
如果單純走佬就應該變返墨魚走

玩過wiiU版就真係唔慣要開地圖,仲有揀人跳都好難
由手機版發出
issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 11:56 AM   #116
kain_plus
Crazy Gamer

引用:
作者: 野良猫 查看文章
禁R3

咑完一場即劇出番揀武器再嚟,會快過等下一場

我入滿左油,我見佢叫我press r都唔得

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
舊 03-25-17, 11:59 AM   #117
野良猫
肥倫

引用:
我入滿左油,我見佢叫我press r都唔得

R3,唔係R
舊 03-25-17, 12:01 PM   #118
kain_plus
Crazy Gamer

引用:
作者: 野良猫 查看文章
R3,唔係R

Sorry, 真係新手,我joy con得r 同zr

舊 03-25-17, 12:03 PM   #119
野良猫
肥倫

引用:
Sorry, 真係新手,我joy con得r 同zr

右菇用力禁落去

R3哩個制PS系都有的
舊 03-25-17, 12:09 PM   #120
野良猫
肥倫

手提MODE ONLINE玩電量完全唔得,玩一個鐘得番24%

六軸依然唔慣,都係用番右菇空算
總算熟咗少少中滾個操作,但個直振仲未慣,成日MISS

可能真係需要買PRO制玩,梗係唔得心應手…

此篇文章於 03-25-17 12:15 PM 被 野良猫 編輯。
舊 03-25-17, 12:09 PM   #121
忍者

油碌真係好勁,暗討一流

舊 03-25-17, 12:12 PM   #122
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
手提MODE好難控...
一開波冇轉SETTING上下要用六軸
轉左唔用六軸之後搖桿又追唔切
唔知遲D會唔會有用六軸控上下, 搖桿控返水平

舊 03-25-17, 12:13 PM   #123
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
可能因為我玩慣WIIU版, 首先用體感比唔用個人操作得更好
另外用JOYCORN+體感操作好順手好正
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 12:18 PM   #124
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Wifi 2格都好順,係操控唔慣
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 12:30 PM   #125
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: 天野 查看文章
槍game係咁架啦

加d武器轉新地圖又出新一集

點解今次叫2

因為整左新單打模式

好似fifa 16 同fifa 17咁....

DreamyLuigi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Despicable Me 3 (2017) david 電影版 9 08-07-19 12:44 PM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[PS4,XB1] [PS3,XB360] PES 2017 /Winning Eleven 2017 安安 電視遊戲討論版 107 09-25-16 04:27 PM
[業界] ファミ通アワード2015受賞式が開催! Game of the Year は『Splatoon'が受賞 neo2046 電視遊戲討論版 6 05-11-16 10:37 PM
水區外傳--PADPAD專區vol.11 "26日 23:00有ECO打 & 泰迪寶寶唔駛進架" 柚原このみ 吹水專區 1020 05-01-13 10:06 PM

現在的時間是 06:43 PM

手機版 | APP版