Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-17-06, 01:20 AM   #176
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: Seifer 查看文章
但係睇到都係好心up
開頭都有小小~但之後見到莎織小姐果五個“波D格”就沒哂感覺
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:21 AM   #177
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: nameH 查看文章
阿幻又話天膳不死身只係有野寄生,唔係忍術
聽到哩句仲諗會唔會最後兩集變左怪物片

雖然哩套d忍者同怪物冇乜分別

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:21 AM   #178
edison1610
Crazy Gamer
九一終結者

註冊日期: Jul 2006
頭先細心睇片尾, 原來有韓國人(用英文)和中國人(中文)參與

絕殺 車輪斬 去舊迎新
=========================女忍殺==
edison1610 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:21 AM   #179
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: AshleyYan 查看文章
唔制呀...當睇唔到......
自己腦內補完第二個好結局
都好難補完...
佢地唔死 之後又會有第2個十人組
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:22 AM   #180
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
翻譯o個個真係好得……

PS:唔係反話

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:22 AM   #181
izumo

引用:
作者: edison1610 查看文章
頭先細心睇片尾, 原來有韓國人(用英文)和中國人(中文)參與
代工???
舊 12-17-06, 01:22 AM   #182
izumo

引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
翻譯o個個真係好得……

對比今朝的seed d 真係好難叫人相信同樣係tvb出品
舊 12-17-06, 01:23 AM   #183
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
好多日動都有

平d卦?

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:23 AM   #184
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
引用:
作者: nameH 查看文章
阿幻又話天膳不死身只係有野寄生,唔係忍術,但佢又受朧眼影響ga wor....咁即係點 ?
或者一向唔係天線用忍術,而係寄生果隻野用緊o既都係忍術掛~
咪影響到LOR~

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:23 AM   #185
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
冇哂心情玩wii

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:23 AM   #186
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
雖然結局預左係咁但都係唔係幾接受到......
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:24 AM   #187
紅蓮
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
只能嘆句天意弄人。

以前睇漫畫已經好灰,動畫嘅威力重要加個「熱血」
紅蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:25 AM   #188
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
引用:
作者: izumo 查看文章
代工???
不嬲後期都係掉比韓國同中國架啦,好出奇咩a

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:26 AM   #189
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

去到尾都解唔開天膳不死之迷

個女人係天膳阿媽!?個BB係天膳!?

但都沒交代天膳點比隻野寄生
舊 12-17-06, 01:27 AM   #190
edison1610
Crazy Gamer
九一終結者

引用:
都好難補完...
佢地唔死 之後又會有第2個十人組
其實有好多, 山田風太郎之後既作品都係咁鬥

くノ一忍法帖: 豐臣 vs 德川
聖少女の秘宝: 基督徒 vs 非基督徒
秘戯伝説の怪: 將軍家 vs 反將軍家
忠臣蔵秘抄: 將軍家 vs 忠臣蔵
自来也秘抄: 自來也 vs 奸臣
忍者月影抄: unknown

絕殺 車輪斬 去舊迎新
=========================女忍殺==
舊 12-17-06, 01:29 AM   #191
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

引用:
作者: 【子夜】 查看文章
咪影響到LOR~
假設係果隻野用忍術去修補天膳的身體

而果隻野又需要寄生才可以生存,就可以解得通
舊 12-17-06, 01:30 AM   #192
edison1610
Crazy Gamer
九一終結者

引用:
作者: 【子夜】 查看文章
咪影響到LOR~
基本上, 弦之介和朧是天下無敵, 不如佢地取而代之, 統治日本

絕殺 車輪斬 去舊迎新
舊 12-17-06, 01:31 AM   #193
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004

引用:
風吹十萬次,夢繫百千年
幻月朦朧夜,輕彈廿五弦
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:33 AM   #194
紅蓮

引用:
翻譯o個個真係好得……

我覺得響八郎問隴有乜"遺願"個度譯得怪怪地,明明認為隴會贏點會問有乜遺願呢? a

不過最後首詩真係覺得幾好。
舊 12-17-06, 01:34 AM   #195
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
對比今朝的seed d 真係好難叫人相信同樣係tvb出品
可能內部分開有俾大人睇同俾細路睇o既機制

舊 12-17-06, 01:39 AM   #196
結城yuuki
Senior Gamer
軍曹

註冊日期: Sep 2006
引用:
風吹十萬次,夢繫百千年
月朦夜,輕廿五
原來唔只"弦"同"朧",係兩代齊晒
結城yuuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-06, 01:44 AM   #197
edison1610
Crazy Gamer
九一終結者

引用:
作者: 紅蓮 查看文章
我覺得響八郎問隴有乜"遺願"個度譯得怪怪地,明明認為隴會贏點會問有乜遺願呢? a

不過最後首詩真係覺得幾好。
首詩好似係原文, 山田風太郎本身係medicine出身

絕殺 車輪斬 去舊迎新
舊 12-17-06, 01:51 AM   #198
紅蓮

引用:
首詩好似係原文, 山田風太郎本身係medicine出身
讚錯人
之前睇popxx無呢首詩,所以會錯意係無記整(漫畫就唔記得啦)
舊 12-17-06, 02:46 AM   #199
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: 紅蓮 查看文章
讚錯人
之前睇popxx無呢首詩,所以會錯意係無記整(漫畫就唔記得啦)
咁唔計首詩,次次一開場句「愛人知否,死神正佇候」又邊個寫/譯的?

網上字幕組,漫畫「心愛的人,赴死吧!」都冇呢句中文咁正……

其實成套《甲》片,無線o既翻譯都好有水準,
配音都算中上,如果唔係配音員換o左咁多新血入去試的話,可能會變到更加冇得頂~~

宜家無線o的動畫由《鋼鍊》開始已經係夜晚播o既先有水準,日頭o個o的就全部見光死

此篇文章於 12-17-06 02:51 AM 被 呂鳳仙 編輯。
舊 12-17-06, 08:25 AM   #200
拉維絲
男女正常向沒節操女

註冊日期: Jan 2006
引用:
宜家無線o的動畫由《鋼鍊》開始已經係夜晚播o既先有水準,日頭o個o的就全部見光死
是嗎?我覺得KERORO軍曹也不錯啊

拉維絲 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 06:30 PM

手機版 | APP版