Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 
收藏品討論版>人造人間寫真日記
KKH 02:03 AM 12-02-07
她是明日香? 我才不信~ 難道早茶太早我未睡醒?? /\

KKH 06:36 PM 12-02-07
刮花了的 softar... 似乎問題不大, 沒問題的, 一定沒影響的, 一定...

我是大劍控我是大劍控我是大劍控我是大劍控我是大劍控我是大劍控我是大劍控我是大劍控
KKH 01:00 AM 12-09-07
沒問題的, 刮花了也沒問題的, 一定沒有問題的...

ビスケット 09:14 PM 12-09-07
柔焦配灰地....?
感覺有點奇怪的說~
a

話說K大知唔知山口我王個地台係點用的?
/\
KKH 10:36 PM 12-09-07
作者: ビスケット:
柔焦配灰地....?
感覺有點奇怪的說~
a

話說K大知唔知山口我王個地台係點用的?
/\
拿! 拿! 拿! 即係花左有影響啦! 我都話衰硬架啦! 衰硬架! 點會冇影響丫!

實情"柔焦配灰地"奇怪的地方是? 如果你說那些背景上那些朦朦的紋理, 那是背景本身的 pattern, 用光圈可以控制有多突出, 柔焦是無辜的啊. 你的意思是那一個呢? 來出力丙啊!

我王地台的用法是?

答案: 完全沒有 idea!

windart 01:59 AM 12-11-07
第一次開壇作法認真影

環保戰隊

五愣合神!!!

一小英口 07:33 AM 12-11-07
作者: windart:
第一次開壇作法認真影

環保戰隊

五愣合神!!!
我諗起電視果d廣告...

btw, 隻字係用電腦加上去? 好真的說
ビスケット 10:38 AM 12-11-07
作者: KKH:
拿! 拿! 拿! 即係花左有影響啦! 我都話衰硬架啦! 衰硬架! 點會冇影響丫!

實情"柔焦配灰地"奇怪的地方是? 如果你說那些背景上那些朦朦的紋理, 那是背景本身的 pattern, 用光圈可以控制有多突出, 柔焦是無辜的啊. 你的意思是那一個呢? 來出力丙啊!

我王地台的用法是?

答案: 完全沒有 idea!
加塊柔焦不是想做軟綿綿的,萌え萌え,巧夢幻喔之類的感覺?
但加了個硬掘掘,石屎壁般的灰地?
好像不太夾的說~
還是另有原因?

這個地台真叫人R爆頭......
"
KKH 09:27 PM 12-11-07
作者: windart:
第一次開壇作法認真影

環保戰隊

五愣合神!!!
創意大讚! 原來五隻是這樣用的!
不過燈光未夠完善, 第一張心口那個半光不暗的影不算好.
KKH 09:48 PM 12-11-07
加塊柔焦不是想做軟綿綿的,萌え萌え,巧夢幻喔之類的感覺?
但加了個硬掘掘,石屎壁般的灰地?
好像不太夾的說~
還是另有原因?

這個地台真叫人R爆頭......
"
硬掘掘? 真的嗎? 人家以為 fuwa fuwa 呢~~
不過我想我明白了, 你不喜歡的是灰色像石屎牆吧.
話說灰色最最安全顏色, 但未夠特色吧, 我會反醒的~

我都話花左衰硬架啦! 以後點影相呀! 點算呀!
riceking 09:56 PM 12-11-07
硬掘掘? 真的嗎? 人家以為 fuwa fuwa 呢~~
不過我想我明白了, 你不喜歡的是灰色像石屎牆吧.
話說灰色最最安全顏色, 但未夠特色吧, 我會反醒的~

我都話花左衰硬架啦! 以後點影相呀! 點算呀!
是反"省"

冇嘅, 花咗買過塊就可以~ 而花了的東西放在家也礙眼, 我免為其難唔代你收留它吧~

Rice
riceking 09:58 PM 12-11-07
第一次用影樓燈拍Figure....

Rice
KKH 10:08 PM 12-11-07
有 key 有 accent 以後唔使做窮人啦~
不過阿魚右翼丟了紋理呢.
KKH 10:12 PM 12-11-07
作者: riceking:
是反"省"

冇嘅, 花咗買過塊就可以~ 而花了的東西放在家也礙眼, 我免為其難唔代你收留它吧~

Rice
嘩, 咁抵諗? 我唔多信呢~
riceking 10:24 PM 12-11-07
有 key 有 accent 以後唔使做窮人啦~
不過阿魚右翼丟了紋理呢.
一日而已, 我一直都是窮人~

我是想打光隻翼, 似乎是過了一點火...

Rice
ビスケット 10:27 PM 12-11-07
米爺又油蕉?
a
riceking 10:44 PM 12-11-07
米爺又油蕉?
a
我呢啲窮人, 梗係出術用PS啦

Rice
windart 10:47 PM 12-11-07
作者: 一小英口:
我諗起電視果d廣告...

btw, 隻字係用電腦加上去? 好真的說
係電腦加的,用photoshop執上/

創意大讚! 原來五隻是這樣用的!
不過燈光未夠完善, 第一張心口那個半光不暗的影不算好.
我都係學人架咋:
http://members9.tsukaeru.net/ty1_toy...n/DANBOARD.htm

對打燈呢樣實不在行,要好好練習一下\
ビスケット 10:58 PM 12-11-07
我呢啲窮人, 梗係出術用PS啦

Rice
話說回來你PS個Quality壓到得返幾多呀....?

riceking 11:09 PM 12-11-07
話說回來你PS個Quality壓到得返幾多呀....?

Rice
ビスケット 11:13 PM 12-11-07

Rice
好多粒粒喔....
AyuAyu塊臉好多粒粒喔......
你忍心嗎?吓?你忍心嗎?

Ewin 08:10 PM 12-13-07
素組中!

ビスケット 11:00 PM 12-16-07
我已經懶到連PMLB都唔想用,拎支機頂燈鑑粗黎了~
/\

KTN 10:37 AM 12-19-07
這張其實都係為了這個而拍,這隻山口式好過癮

ビスケット 11:30 PM 12-21-07
我王萬帥萬帥萬萬帥~
\/

第一 ... 7 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 

返回主題版面