Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-19-18, 09:31 AM   #301
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
無港漫體技算乜野 bioh hazard 丫
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 11:03 AM   #302
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
由手機版發出

港漫BH最後識出波架..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 11:22 AM   #303
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
以前未爆哩排開番bio 0玩
冇異次元箱真係好考驗耐性
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 11:56 AM   #304
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 真!DC 查看文章
以前未爆哩排開番bio 0玩
冇異次元箱真係好考驗耐性
由手機版發出
BIO1 RE都好似有呢個MODE。
唔記熟晒D流程都真係幾煩…

舊 06-19-18, 11:57 AM   #305
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
由手機版發出

DLC
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 12:12 PM   #306
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 何金水 - 阿水 查看文章
DLC

ada會是dlc,始終有好多野要交代。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 06-19-18, 01:30 PM   #307
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: aquarius 查看文章
港漫BH最後識出波架..
有咩? 我印象中港漫bio3無出波喎?

其實我只睇過港漫bio3(劇情包埋bio2),我係覺得改得幾好睇的,
而且港漫bio3大玩體術時(1999年?),bio4好似仲未公佈,隨時真係三上抄港漫

此篇文章於 06-19-18 01:35 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 01:49 PM   #308
aquarius
Game Master

引用:
作者: gingq7 查看文章
有咩? 我印象中港漫bio3無出波喎?

其實我只睇過港漫bio3(劇情包埋bio2),我係覺得改得幾好睇的,
而且港漫bio3大玩體術時(1999年?),bio4好似仲未公佈,隨時真係三上抄港漫

我反而唔記得有BH3.. 你講番好似係景深嗰本
我就記得牛佬嗰本.. bio2 background.. 最後leon變超級撒亞人..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 02:17 PM   #309
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
BIO1 RE都好似有呢個MODE。
唔記熟晒D流程都真係幾煩…
果個mode無好似Bio 0咁有個置物在地上功能,難度升o左一倍

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 02:23 PM   #310
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
果個mode無好似Bio 0咁有個置物在地上功能,難度升o左一倍
其實個mode只要記住拎啲過關用嘅道具行就得⋯⋯因為彈藥同回復道具少得可憐

引用:
我就記得牛佬嗰本.. bio2 background.. 最後leon變超級撒亞人..
Leon好似有個形態叫「G-End」

Bio3漫畫後期都有少少亂嚟,但我好鍾意豆腐外傳個part,話豆腐原來係隻狗嚟

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 06-19-18 02:27 PM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 08:33 PM   #311
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
樣貌模組解釋

編輯:有不少人覺得里昂的樣貌和想像中的不一樣,對於這點你的看法是?

製作人:我們也知道大家很愛 4 和 6 代的里昂,一部分來說這次是重製作品,而且是回到他年輕時代,所以模組是全新製作的。

本次朝向的目標是「擬真」,所以在角色視覺上也希望去契合。「活在真實世界的里昂會是什麼樣子?」我們想著這點做考證,讓這個角色成為 “在現實世界出現也不奇怪” 的模樣。里昂的 3D 模組我們是找真人做臉部擷取,真實世界的演員去演繹他。

隨著遊戲的進度,玩家會漸漸喜歡上這版的里昂和克蕾兒,發覺他們帥氣和可愛的一面。

就算係好年輕既時代,都唔代表要整到Leon個下巴咁既樣……
人設差(醜)=年輕?……製作人既邏輯……
還我Bio4、6既帥氣Leon!

PS. 呢隻Remake點都會玩。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-18, 08:45 PM   #312
真!DC
Banned User
奉行我道

睇Gameplay片又覺得屁股下爬唔太明顯
係張poster兩個個樣比較嚇人(唔似原人設),
Game入面我覺得ok
由手機版發出
舊 06-20-18, 12:22 AM   #313
gingq7

https://twitter.com/IGN/status/1008885085444198401

The Resident Evil 2 remake will have two campaigns but removes character "zapping"

取消表裏
舊 06-20-18, 12:39 AM   #314
gingq7

https://www.ptt.cc/bbs/PlayStation/M...613.A.0F2.html
[情報] 惡靈古堡2重製版Leon和Claire臉模

Leon我覺得其實還可以, Claire就問題很大
舊 06-20-18, 01:24 AM   #315
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
唔止
先超越時空去中國搵病毒起源
最後再Leon仔打老豆
G病毒擴散全世界感染既仲變古惑仔玩幫派
同埋LEON成為「神」
真係好想知CAPCOM授權出去果條友,睇到最後係咩反應

BIO3就太平凡了,一點也不爆
最緊要JILL姐著到露肩摟_裙都係成個男仔咁

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-18, 02:37 AM   #316
ComeLOLoh

PSN  IDChun-li
引用:
作者: gingq7 查看文章
https://www.ptt.cc/bbs/PlayStation/M...613.A.0F2.html
[情報] 惡靈古堡2重製版Leon和Claire臉模

Leon我覺得其實還可以, Claire就問題很大

原來Leon個double chin係黎自個真人。改改佢得唔得?
唔洗根足真人喎。

Claire真人幾好,但個3DCG模組就好怪。

舊 06-20-18, 02:44 AM   #317
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
唔通得我覺得claire唔差???

舊 06-20-18, 04:14 AM   #318
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
Claire根本兩個人

舊 06-20-18, 07:33 AM   #319
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 權愛真 查看文章
就算係好年輕既時代,都唔代表要整到Leon個下巴咁既樣……

人設差(醜)=年輕?……製作人既邏輯……

還我Bio4、6既帥氣Leon!

PS. 呢隻Remake點都會玩。

放心到時ada dlc收錄埋leon bio4,6 skin,大家課一下便可以。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 06-20-18, 08:06 AM   #320
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
唔通得我覺得claire唔差???
我都覺claire幾好
係張海報唔得
Pv睇gameplay入面個樣唔錯
由手機版發出
舊 06-20-18, 11:23 AM   #321
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
真人男女都有雙下巴...
黑人警長呢? D戲幾出!

舊 06-20-18, 01:10 PM   #322
零式
Ultimate Gamer
Banned

下?無表裏?唔係下話⋯⋯Bio2精粹黎喎

舊 06-21-18, 04:54 PM   #323
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: darkvolver 查看文章
放心到時ada dlc收錄埋leon bio4,6 skin,大家課一下便可以。

我一向都好唔鍾意依家D廠商咩都擺哂去DLC度……
所以真係睇有無必要同個人喜愛程度,先決定買唔買帳。

如果真係承版友你所言,呢個情況…我一定會(只能)買佢帳!

今次我真係唔掂……真係唔掂啊!無論係封面相定係gameplay入面…
真係睇幾多次…睇幾耐,都覺得好唔順眼!
直接d講,剩係睇佢人設個樣(五宮),換左個髮型既話,我真係唔會知道佢係Leon。
就算係Bio2 時期既Leon,係我一直印象中都唔係咁。
(我係其他地方,見到有人甚至講笑咁話,佢(地)寧願用返舊版Bio2有格仔既Leon。)

Claire 我都唔滿意……。如果個眼眉頭拉返高,會好點。
Gameplay入面好似稍比個封面好。
(如果真係咁,整呢個海報封面既人,真係撤底失敗!男女主角整到咁樣…連封面都可以更差…。)

此篇文章於 06-21-18 04:57 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-18, 05:35 PM   #324
ComeLOLoh

PSN  IDChun-li
可以既話,唔用真人重好。

舊 06-21-18, 06:06 PM   #325
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
製作人話想貼近現實所以揾真人做臉模,
我覺得只係CAPCOM技術力不足,
唔COPY個真人樣就冇辦法做得真實...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] The Division 2 |PS4, XB1, PC | 2019 neo2046 電視遊戲討論版 51 12-25-22 11:59 AM
[多機種] 無双OROCHI 3 Ultimate︱NS,PS4,XB1,PC 安安 電視遊戲討論版 260 12-18-19 10:00 PM
[PS4,XB1] Darksiders 3 ︱PS4/XB1/PC (已售) 信長 電視遊戲討論版 17 11-29-18 12:24 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM

現在的時間是 04:32 AM

手機版 | APP版