Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-20-17, 01:48 AM   #526
知世公主
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
將ace同great ace達成數量由60同80減至50同70

我從使用 Tapatalk 的 LG-H860 發送
其實呢個2周已經完全廢啦,跟本冇用的,我想佢改做氣力+全效果仲好,明明Z2再世有得學Z3冇鬼左,傷心

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-17, 11:21 AM   #527
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
終於打過40話
除天使龍ジル、阿爸瓦索龍同ボン太くん提前參入不成功之外,其他已知隱藏野都成功出現
包括日扎尊尼同レーム提前加入
世紀大和解睇得好歡樂

然後為左追ace bonus(但一週目唔會行if路線),食左我好多TacP買エースプラウド
好在去到40話之後有關DLC可以打一次賺100TacP(戰艦大戰果版)

另我會買月底出果本Fami通perfect bible
之後會將所有隱藏野取得條件擺晒上黎

舊 03-21-17, 12:27 AM   #528
laymanhk
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
小弟唔識日文
用online translate只睇得明一半page 1的tacp工作表
請問有冇中文版?
laymanhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 11:59 AM   #529
wongdee

註冊日期: Jun 2011
打到49話,想請教初號機點樣先可以變獸化
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 12:08 PM   #530
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: wongdee 查看文章
氣力150

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 12:21 PM   #531
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
氣力150
我仲以為要170添

舊 03-22-17, 01:08 PM   #532
wongdee

註冊日期: Jun 2011
引用:
氣力150
THX...
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 01:17 PM   #533
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
我仲以為要170添

真係要170喎,我記得一周目我仲未學氣力限界突破,係開唔到MODE...

引用:
作者: laymanhk 查看文章
小弟唔識日文
用online translate只睇得明一半page 1的tacp工作表
請問有冇中文版?
與其TRANSLATE不如GOOGLE D角色名啦

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 04:00 PM   #534
hkpm
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
今集戰艦大家用邊幾隻?
大和, 撫子必出, 其餘大家點揀?

另外今集精神庫大家推薦邊個? 打左一d sp相關技能, 想俾晒佢
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 04:15 PM   #535
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: hkpm 查看文章
今集戰艦大家用邊幾隻?

另外今集精神庫大家推薦邊個? 打左一d sp相關技能, 想俾晒佢
我平均派,無劇情時lv低就出

精神嘛…我揀寺田例牌11/11 B型
版權角色就俾ルリ

舊 03-22-17, 04:17 PM   #536
京9999

註冊日期: Aug 2007
PSN  IDiverson_chu
引用:
今集戰艦大家用邊幾隻?

我的話第三隻多數係永恆號 因為有METEROR (打到33話)
不過今集戰艦太強 尤其係人人都可以學HIT AND RUN

想問今集ZETA有無WAVE RIDER突擊同拉格林有無核彈?
由手機版發出
京9999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 04:23 PM   #537
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
睇劇情出
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 04:24 PM   #538
hkpm
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
引用:
我平均派,無劇情時lv低就出

精神嘛…我揀寺田例牌11/11 B型
版權角色就俾ルリ
精神庫我初步傾向揀撫子~~
如果sp各能力加俾琉璃, 咁副駕係唔係一樣受惠?

引用:
作者: 京9999 查看文章
我的話第三隻多數係永恆號 因為有METEROR (打到33話)

想問今集ZETA有無WAVE RIDER突擊同拉格林有無核彈?
由手機版發出
永恆號最衰無指揮
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 04:31 PM   #539
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:

永恆號最衰無指揮
強化晶片有直接+4

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 04:38 PM   #540
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 京9999 查看文章

由手機版發出
wave rider突擊→加美尤正式加入後就有
核彈→由Z3已經無,怕且係311影響(不過落得地球邏輯上都唔用得啦)
引用:
副駕一如以往無得無惠

舊 03-22-17, 06:01 PM   #541
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: wongdee 查看文章
引用:
氣力150
170氣力+同步90%(定80?)以上啊⋯⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 06:25 PM   #542
ultimawk

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
引用:
作者: GN00508771 查看文章
同步率可以點升?
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 10:06 PM   #543
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
https://www.youtube.com/watch?v=7x4JlxOJx7A

睇返,原來勇者特急隊,應該係有招列車合體技?
難得加入應該整招嘛
佢地既合體真係好高難度
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 10:20 PM   #544
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
今集戰艦大家用邊幾隻?

布拉度
ACE bonus太神
未指揮官4前插強化配件夾硬比lv4佢,
全部人輕鬆滿氣力
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-17, 10:51 PM   #545
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

我頂,入唔到42話後個掘金隱藏版

舊 03-23-17, 06:01 PM   #546
PatrickNo42

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: ultimawk 查看文章
同步率可以點升?
同敵人交戰
引用:
作者: GN00508771 查看文章
170氣力+90同步率
150氣係ZERO

同步率初時睇落好難升,但其實靠AceBouns同改造bouns好快去到90
反而氣力升得快要學好多野
唔係主力既比部13號機佢算
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 07:00 PM   #547
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔裝技能氣力界限突破發動唔到??
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-17, 07:03 PM   #548
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: 真!DC 查看文章
唔裝技能氣力界限突破發動唔到??
由手機版發出
yes
或者裝氣力上限+30 part代替

舊 03-26-17, 03:44 AM   #549
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
一周目入到IF, 玩到最後一關

真係又愛又恨既一集
今集完全係拎走原創既Z3

新參戰作好有愛,
但係z3參戰作劇情改到咁hea真係接受唔到
全金同unicorn改到咁求其...
使徒變左廉價生物

今集原創部份完全只係大和號既附屬品
應該係Z2,Z3比人投訴原創佔太多

但今集某幾個NETA真係幾鐘意
傾聽者個真相, 天使龍同SEED/GETTER既融合
(救神龍歐拉果陣,我一直以為會去救條真龍出黎,可惜唔係)
敗家仔同巴納古/呀寶相遇走出馬法狄既未來
仲有由頭到尾都賣萌既奈茵妻子

另外戰鬥演出爽快,夠燒錢,又無多餘動作
Z3參戰作動畫唔算照搬,翻新既部份都落足心機
某幾套親生仔女更加無得嘆
魔神ZERO直情有首原創BGM真係燃到出汁

如果今集可以同Z3版權作部份二合為一就真係驚世作

另外今集D敵人難度都易得太離譜
我未見過打到尾2, D boss都仲係10萬頭,仲無底力
成日要用豆炮R對話好唔過癮

此篇文章於 03-26-17 03:49 AM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-17, 09:10 AM   #550
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
龜速打到50,入到IF ROUTE,不過我反而覺得UC果段寫得最好,過左UC之後覺得好悶,有D唔知做乜咁周圍走,打又悶,定係因為上次OGMD難得濟所以改到咁易﹖仲易過寺田1開波D機戰,今集自己友又整得太勁,應該0改都會好易打

反而覺得Z3好D,可能我鐘意睇原創果D,今集原創又唔係話佢路人,硬係覺得唔知點咁,同埋而家先知總司果首BGM原來難聽成咁,千歲果首好好多

IF ROUTE個故事好似又好番少少

此篇文章於 03-26-17 11:26 AM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 中文版同步推出 日版已出 鐵之侍 電視遊戲討論版 583 08-02-19 09:31 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 (updated) hokhin 買賣專區 4 01-11-17 01:49 AM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM

現在的時間是 01:24 AM

手機版 | APP版