Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-08-13, 04:59 PM   #1626
HeHa
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDDontJALot
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
佢個活動至到24 號
如果抽又抽唔中
訂又訂唔到咪
游戲機真係唔驚
HeHa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:01 PM   #1627
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん 查看文章
學蘋果咁整個藍精靈出黎睇下都好丫
引用:
請稍後返回預訂你的 iPhone。

iPhone 將於早上 6:00 開始接受預訂。請屆時申請並即日提取。
人地寫到明幾點開波, Sony有成個月時間照抄準備都唔識抄足

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:02 PM   #1628
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
5點未有,又過一關
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:04 PM   #1629
Pinta
Junior Member

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDPintaKong
XBox Live GamertagPinta Kong
啱啱係中環HMV look card 訂左靜機 $3380

得1年行保養
Pinta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:05 PM   #1630
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
真係搏一搏去吉吉島睇下好過,隨時有分期做

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:10 PM   #1631
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
學蘋果咁整個藍精靈出黎睇下都好丫

人地寫到明幾點開波, Sony有成個月時間照抄準備都唔識抄足
蘋果早幾年咪又係玩深夜突擊F5

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:11 PM   #1632
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
其實點解不學日本隨時有得訂搞咁多野
避免返工是藉口來

舊 11-08-13, 05:12 PM   #1633
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: pet3 查看文章
蘋果早幾年咪又係玩深夜突擊F5
咁即係證明咗 Apple學精咗
人犯錯唔緊要, 最緊要錯咗之後學識改善自己,今次SONY賣機我睇唔出佢地有改善過...

又唔比人去SOny Style鋪頭訂
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:13 PM   #1634
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
未有心水game, reg 咗首賣, 抽中先買, 無就慢慢等下先~

舊 11-08-13, 05:14 PM   #1635
僕は夢を見てる?

引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
其實點解不學日本隨時有得訂搞咁多野
避免返工是藉口來
當PS4公佈時, 我已經係香港 PS 同 Sony HK Facebook 講過未有推出日期都應該識咗website比人Pre-order先, 反正一定會推出和有人買

唔洗好似而家咁,證明佢地無識得利用FB d reply做考慮
咁多人已經咁樣講
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:20 PM   #1636
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん 查看文章
唔通要今晚11月8日 23:59:59 先開預約網

唔開既話用唔用得商品說明條例?
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:25 PM   #1637
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDHKGATOCHOI
XBox Live GamertagHKGATOCHOI
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
真係搏一搏去吉吉島睇下好過,隨時有分期做
則魚涌果間應該仲有,頭先3點幾去訂仲有兩無雙同killzone選擇

愛一個人沒有任何理由,忘記一個人卻需要很多理由!~愛由一個微笑開始,用一個吻來成長,用一滴淚去結束。用一生去想念……
賈圖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:27 PM   #1638
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: 賈圖 查看文章
則魚涌果間應該仲有,頭先3點幾去訂仲有兩無雙同killzone選擇
真係未試過訂Sony 新console 會whole day 有貨
我諗 Sony 都唔知點 judge 呢次 preorder 係成功定失敗
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:27 PM   #1639
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
當PS4公佈時, 我已經係香港 PS 同 Sony HK Facebook 講過未有推出日期都應該識咗website比人Pre-order先, 反正一定會推出和有人買

唔洗好似而家咁,證明佢地無識得利用FB d reply做考慮
咁多人已經咁樣講
始終只係分公司話唔到事, 一陣唔夠貨俾人咪仲大鑊

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:32 PM   #1640
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: HIM 查看文章
始終只係分公司話唔到事, 一陣唔夠貨俾人咪仲大鑊
照計佢又唔會咁失策
d system 應該一早就寫好

就算佢人手逐個SMS send 比中標者
都唔會影響到登記個part

呢刻比人既感覺似係等d retailer 無貨佢先開波
正如樓上講, 到呢刻都仲有人 walk-in 訂到
某程度上對 Sony 黎講都幾 shock 同無面
舊 11-08-13, 05:32 PM   #1641
wachtso

註冊日期: May 2012
引用:
最重要係訂剩機

當然
希望我買果隻遊戲到時有貨啦(最後一樣擔心)
我藍店訂時問埋,佢話可以早D打個電話本預留定想要邊隻game
wachtso 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:34 PM   #1642
僕は夢を見てる?

引用:
照計佢又唔會咁失策
d system 應該一早就寫好

就算佢人手逐個SMS send 比中標者
都唔會影響到登記個part

呢刻比人既感覺似係等d retailer 無貨佢先開波
正如樓上講, 到呢刻都仲有人 walk-in 訂到
某程度上對 Sony 黎講都幾 shock 同無面
感覺你好似講得岩

咁到底有足夠貨比人買好 定係 唔夠人做到個勢好??
我係實事型, 我寧願前者

此篇文章於 11-08-13 05:37 PM 被 nami_tamaki999 編輯。
舊 11-08-13, 05:39 PM   #1643
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: wachtso 查看文章
我藍店訂時問埋,佢話可以早D打個電話本預留定想要邊隻game
你邊間?
希望我果間都得

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:41 PM   #1644
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
quota一早知幾多 ,
成個上晝+下畫比街鋪訂 , 收到訂數再用總數減番先放出黎online訂

比街鋪先好正常 , 睇好多都要收cash就知咩事

所以根本無預到琴晚1200am 就online 得 , 今次係衰明明plan左幾多點做但又唔講
我覺得今次預定做得算好實幹啦
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:42 PM   #1645
wachtso

註冊日期: May 2012
引用:
最重要係訂剩機
再拿機時先買game
都有追加一年保

變相真的只要一機一game 開心回家

當然
希望我買果隻遊戲到時有貨啦(最後一樣擔心)
引用:
你邊間?
希望我果間都得
我估藍店運作模式只需守sony 基本guideline,其它運作都獨立經營。
好似見有人預定要收全數,我只收半數。

你打個電話問下佢,應該無咩問題。
wachtso 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:44 PM   #1646
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
感覺你好似講得岩
雖然話我係估
但真係明顯到不得了

今日無排隊, 無起哄, 無人做勢, 間間舖小貓三四隻
除左用"冷清"都無咩野可以形容到呢個預售

如果Sony 呢刻放 online (i mean 呢刻之前既咁多個鐘)
出面d 舖理論上只會更少人買, 咁佢出面d quota 又會流番入 online buy

但係我又諗極都諗唔明
一係呢水真係特別多貨, 一係真係唔太多人對 PS4 有興趣
否則堂堂 Playstation 出新機 (仲要對家未有行貨 plan)
又無理由冷清到咁離譜

就算部 VITA 都不至於咁
Sony 今次真老貓燒鬚...
舊 11-08-13, 05:46 PM   #1647
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
雖然話我係估
但真係明顯到不得了

如果Sony 呢刻放 online (i mean 呢刻之前既咁多個鐘)
出面d 舖理論上只會更少人買, 咁佢出面d quota 又會流番入 online buy

但係我又諗極都諗唔明
否則堂堂 Playstation 出新機 (仲要對家未有行貨 plan)
又無理由冷清到咁離譜

因為今日星期五.....好多人仲番緊工

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:47 PM   #1648
gotoho
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
雖然話我係估
但真係明顯到不得了

但係我又諗極都諗唔明
又無理由冷清到咁離譜

好明顯擇錯日啦
星期五返工返學多野做, 邊有人排
遲一日條龍就可觀了
gotoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:47 PM   #1649
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
樓下so 0斬帶得訂⋯⋯
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-13, 05:48 PM   #1650
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
雖然話我係估
但真係明顯到不得了

但係我又諗極都諗唔明
又無理由冷清到咁離譜

可能而家家用機市場真係細左好多...
我本來都唔諗住買,係行過見到無人排先身痕

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 05:40 PM

手機版 | APP版