Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-04-14, 04:55 PM   #1776
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
教主企圖拉布又輸一仗
睇黎今晚又會比CCTVB大造文成建制派成功爭取議會順利運作
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 05:09 PM   #1777
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 蒼森.laio 查看文章
其實我都覺得掟玻璃杯係太危險,過左火

中左真係可以搞出人命.....

相信好多香港人都接受唔到掟玻璃杯....更加大問題係比位D建制派入....我覺是不智
真心,個條人命如果係689,我覺得應該好多人唔志在。

舊 07-04-14, 07:05 PM   #1778
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
嗰啲本身就支持建制嘅港豬嘅"意見", 講得難聽啲, 基本上可以不理. 香港搞到今日咁嘅地步, 如果仲妄想可以團結所有人(包括埋對家)去搞抗爭, 根本上係自欺欺人.

如果掟杯係幾年前發生, 講緊已經唔係怕反應負唔負面, 而係講緊教主分分鐘變過街老鼠. 但今時今日嘅情況, 响和理非非民主派中一如以往當然不缺反對聲音(甚至各種各樣嘅陰謀論), 但响一般無特別偏向嘅民主派支持者中, 以我嘅觀察, 即使佢地會覺得掟杯係過激, 但都不得不承認掟689係大快人心, 只嫌你掟唔中. 由689上台開始, 到近幾個月政情嘅風雲色變, 民情已經同幾年前完全唔同. 民衆普遍已經接受用更激進嘅手段去抗爭. 睇下乜都慢三拍嘅飯民响近幾個星期都FEEL倒個民情而忽然勇武, 你就知乜事.

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!

此篇文章於 07-04-14 08:12 PM 被 YHW 編輯。
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 07:08 PM   #1779
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: YHW 查看文章
嗰啲本身就支持建制嘅港豬嘅"意見", 講得難聽啲, 基本上可以不理. 香港搞到今日咁嘅地步, 如果仲妄想可以團結所有人(包括埋對家)去搞抗爭, 根本上係自欺欺人.

如果掟杯係幾年前發生, 講緊已經唔係怕反應負唔負面, 而係講緊教主分分鐘變過街老鼠. 但今時今日嘅情況, 响和理非非民主派中一如以往當然不缺反對聲音(甚至各種各樣嘅陰謀論), 但响一般無特別偏向嘅民主派支持者中, 以我嘅觀察, 即使佢地會覺得掟杯係過激, 但都不得不承認掟689係太快人心, 只嫌你掟唔中. 由689上台開始, 到近幾個月政情嘅風雲色變, 民情已經同幾年前完全唔同. 民衆普遍已經接受用更激進嘅手段去抗爭. 睇下乜都慢三拍嘅飯民响近幾個星期都FEEL倒個民情而忽然勇武, 你就知乜事.
網上同後生仔就係姐
但你話係咪普遍接受 我覺得就好難講啦
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 07:33 PM   #1780
尼路
The One

都唔係的,我身邊好多人都係覺得掟杯係錯,俾借口人地入。但我講話最錯係掟唔中,就立即認同……掟杯係錯同時,最衰掟唔中係可以同時出現的,這就是香港人……

舊 07-04-14, 07:34 PM   #1781
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011

應該好多人等待這一天!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 07:49 PM   #1782
Hunter

註冊日期: Jan 2002
掟杯我自己就覺得大快人心, 但唔係個個咁諗

我FB有個FD成日鬧689, 建制
但佢都鬧郁民太過份, 又話會死人
應該繼續和平理性, 唔好俾人藉口話

人地出動愛字頭打人都係咁, 仲諗住同班無賴講和平理性

此篇文章於 07-04-14 08:39 PM 被 Hunter 編輯。
Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 08:30 PM   #1783
神鋼重工
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
今日批評毓民掟杯係過激既人,如果未來有人做同樣事情,唔該用番同一把尺,唔好睇見果個係長毛就放過佢
神鋼重工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 08:37 PM   #1784
小特特
薔薇騎士団

3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
傳聞毓民已被捕

Blog

pixiv

此篇文章於 07-04-14 08:42 PM 被 小特特 編輯。
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 09:03 PM   #1785
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Hunter 查看文章
掟杯我自己就覺得大快人心, 但唔係個個咁諗

我FB有個FD成日鬧689, 建制
但佢都鬧郁民太過份, 又話會死人
應該繼續和平理性, 唔好俾人藉口話

人地出動愛字頭打人都係咁, 仲諗住同班無賴講和平理性
大快人心就更,但想深一層掟杯太蠢啦,只係俾人入位插,錯既係你,完全爭取唔到中間票支持,分分鐘轉投正苦

當然如果果一刻可以掟死某人,直程當你係英雄

舊 07-04-14, 09:09 PM   #1786
尼路
The One

所以我成日覺得佢地掟野應該去上個堂先,次次都唔中咁掟來做乜……

舊 07-04-14, 09:12 PM   #1787
風音
The One

Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: 尼路 查看文章
所以我成日覺得佢地掟野應該去上個堂先,次次都唔中咁掟來做乜……
係要專登唔中架喎

中左真係坐幾個月咪無埋議席a

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 09:20 PM   #1788
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
你地認為掉野係為左掉中人架?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 09:20 PM   #1789
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 小草 查看文章
大快人心就更,但想深一層掟杯太蠢啦,只係俾人入位插,錯既係你,完全爭取唔到中間票支持,分分鐘轉投正苦

當然如果果一刻可以掟死某人,直程當你係英雄
老實 我打死都唔信教主呢D老狐狸會行D咁既棋
我好肯定佢係__左錯手飛出去既

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 09:27 PM   #1790
T.K.
很黃很暴力

有聞係潑水不成錯掉杯

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 07-04-14, 09:32 PM   #1791
風音
The One

撥水+1/

⊃天⊂
舊 07-04-14, 09:49 PM   #1792
小特特
薔薇騎士団

3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
撥水+1 /

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 10:00 PM   #1793
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
想撥水,但跣手....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 10:50 PM   #1794
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 神鋼重工 查看文章
佢地有邊個企出來夠台型?
同黃生比就當然唔夠,不過你睇埋其他議員先。
要搞總有辦法搞既,只係蕭生同雙方一眾信徒都有中國人既優良傳統,鍾意大敵當前做瓜隔離先。
引用:
作者: T.K. 查看文章
要中既就唔係掟呢D啦下嘛…

此篇文章於 07-04-14 10:53 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 10:54 PM   #1795
尼路
The One

引用:
吓?唔係的咩
我見外國好多時都中的喎

舊 07-04-14, 10:58 PM   #1796
T.K.
很黃很暴力

用玻璃杯之類中咁堅??

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 07-04-14, 10:59 PM   #1797
風音
The One

我見過最接近都係薯仔俾人掉鞋咋

⊃天⊂
舊 07-04-14, 11:18 PM   #1798
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
連我個唔理政治嘅朋友都話,"嘩!收咗錢呀!"

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-14, 11:38 PM   #1799
尼路
The One

引用:
用玻璃杯之類中咁堅??
其他野啦
引用:
作者: 風音 查看文章
我見過最接近都係薯仔俾人掉鞋咋
http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%89%94%E9%9E%8B

我錯,其實唔中的機率比較高,大家都眼界唔好,不過原來英9哥咁好成績……

舊 07-05-14, 01:31 AM   #1800
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
想撥水,但跣手....
我信撥水。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 01:25 AM

手機版 | APP版