Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-24-10, 11:01 PM   #1
elmond
God of Gamer
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
MAGIC THE GATHERING

想問這裡有冇人玩,其實一直都想回到那個圈子,
想當年離開,是大約8年前......
昨天,無無聊聊走上戰棋會,走到門口,成個呆左,已經面門全非....
當年的咭友的冇哂聯絡,連hkmtg都變哂
感覺上hk好像已沒有mtg.......

舊 12-25-10, 09:35 AM   #2
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: elmond 查看文章
想問這裡有冇人玩,其實一直都想回到那個圈子,
想當年離開,是大約8年前......
昨天,無無聊聊走上戰棋會,走到門口,成個呆左,已經面門全非....
當年的咭友的冇哂聯絡,連hkmtg都變哂
感覺上hk好像已沒有mtg.......
階旺, 油麻地, 長沙灣好似仲有
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-10, 12:06 PM   #3
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
戰棋會變咩樣了﹖我都好耐無上過去...
我好似7代左右就無玩了

舊 12-25-10, 01:09 PM   #4
elmond
女權主義信奉者

引用:
作者: ammms 查看文章
階旺, 油麻地, 長沙灣好似仲有
我知階旺有,不過唔想上去.....因為一直唔LIKE佢地圍內幾個人....

引用:
作者: luciferdark 查看文章
戰棋會變咩樣了﹖我都好耐無上過去...
我好似7代左右就無玩了
我好像是9仔之前冇玩,
戰棋會完全是戰棋.....姐姐同阿婆都唔見左,得番個CASHIER

此篇文章於 12-25-10 01:16 PM 被 elmond 編輯。
elmond 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-10, 01:17 PM   #5
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: elmond 查看文章
我知階旺有,不過唔想上去.....因為一直唔LIKE佢地圍內幾個人....

我好像是9仔之前冇玩,
戰棋會完全是戰棋.....姐姐同阿婆都唔見左,得番個CASHIER
咁真係變晒了...
MTG香港真係唔算多人玩

舊 12-26-10, 08:44 AM   #6
豆腐銓
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2005
我近期有玩番. 之前由tempest玩到urza's legacy (中學雞時代)

岩岩m11同som呢度開始玩番
豆腐銓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-10, 12:20 PM   #7
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
其實冇計
賣 boardgame o既利潤比 CCG 多好多
開個鋪比人坐成日果 d 而家好難維生了
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-10, 01:24 PM   #8
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
其實仲有人玩緊的,不過就分得較散 (我都係玩左幾個月

棋會轉左型好耐,唔需要大驚小怪

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-10, 01:48 PM   #9
elmond
女權主義信奉者

其實大家係邊度玩多?
我SEARCH BASIC LAND,之後SEARCH國祥大廈,之後SEARCH到D奇怪野.......

引用:
作者: ammms 查看文章
其實冇計
賣 boardgame o既利潤比 CCG 多好多
開個鋪比人坐成日果 d 而家好難維生了
我見屯門置樂愈開愈多,不過真是GUNDUM WAR,遊戲王同細路多

此篇文章於 12-26-10 01:58 PM 被 elmond 編輯。
elmond 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-10, 03:14 PM   #10
豆腐銓
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2005
我好少就咁走上去league castle/ basicland 度撞人黎玩. 我多數去friend屋企玩 or 約出黎去kfc/吉野家之類

會唔會gaf友約出黎玩架?
豆腐銓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-10, 02:05 AM   #11
elmond
女權主義信奉者

撞人先可以愈玩愈多變化MA
同埋可以收咭~

舊 07-23-11, 10:43 AM   #12
kfir
Junior Member

註冊日期: Jul 2011
仲有冇人? 我都係岩岩買返d咭玩 冇乜勁咭so我都唔會點打比賽架喇 柴娃娃去M記玩都ok既~ 港島 - MK我都冇問題
kfir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-11, 10:49 AM   #13
小毛明
Game Master
毛厘頭

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code0946 2182 4512
PSN  IDmomimg
XBox Live Gamertagmoming23
引用:
作者: kfir 查看文章
仲有冇人? 我都係岩岩買返d咭玩 冇乜勁咭so我都唔會點打比賽架喇 柴娃娃去M記玩都ok既~ 港島 - MK我都冇問題
dude... >>> http://www.gaforum.org/showthread.php?t=213900&page=3

超懶 SB ID: 108,003,610...

Trophy card
小毛明 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GGG Final Grand Glorious Gathering 一問 6eo 日本動漫畫討論版 6 11-04-06 09:58 PM
[飲食求助]有咩好食肆係可以for gathering? Sebastian veronique 飲食版 7 06-26-06 05:33 PM
[問]尖咀/旺角搞十幾人的gathering,有無好介紹? 臭氏 飲食版 16 07-17-04 01:36 AM
Magic: the gathering majestyk 收藏品討論版 13 09-18-03 12:27 PM

現在的時間是 01:51 PM

手機版 | APP版