Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-31-18, 04:44 PM   #12376
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
當放咩陣都守唔到時就會求其架啦
不過落新古旁邊一定落號冇可能速殺隻新古

所以我都係用上個禮拜個陣冇郁過,靠反殺殺上去

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 03-31-18 04:49 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-18, 04:58 PM   #12377
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: yorkyork 查看文章
笨大手機遊戲先唔會理你地其他人感覺局唔局,
佢咁一次出3隻一齊落場先勁都有人傻課黎打,
下次就再繼續
可以期待一次出5隻做戰隊

舊 03-31-18, 05:32 PM   #12378
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
而家3隻nc加黑白膠應該都組到齊5隻戰隊啦,3隻250%命回,2隻150%,3隻加2千行動,2隻加1千行動

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-18, 08:42 PM   #12379
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
比想像中更普通

舊 03-31-18, 08:44 PM   #12380
ShinDou

開左pool,隻hinu同大射沙似係白nu同大拳沙既下位互換多d喎,又唔係new comer,有210石都唔射了繼續等

舊 03-31-18, 11:06 PM   #12381
ShinDou

咁正出島田兵

舊 03-31-18, 11:11 PM   #12382
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
S飛有得換 5張sp 1張大器...換唔換晒呢...好似好浪費d s飛..
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-18, 11:21 PM   #12383
ShinDou

得1千s chip唔夠換,舊account就有成萬,仲有成個月儲唔知儲唔儲得切

隻獎品出到咁會唔會連開2下必秒殺新古?咁重打都唔知做乜喎真係

舊 03-31-18, 11:39 PM   #12384
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

你有幾何見到新古單獨落場....旁邊實有野加佢坦力,,,,,,

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-31-18, 11:51 PM   #12385
ShinDou

我本身等8號renew換限凸,凸爆埋新古,就諗住淨係1條線新古架咋後面最多擺1兩隻buff,因為冇號,放12妹係隔離都冇用俾人俾人輪住秒殺啦,而家擋人都係號同鏡勁少少

舊 03-31-18, 11:51 PM   #12386
ShinDou

低分帶其實好多單騎新古或亂擺晒5隻冇擋新古既陣,果d應該易食

舊 04-01-18, 08:27 AM   #12387
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
你講低分帶其實重有乜好講?
1700以上嘅係去到唔洗vparts嘅都無運行,頭十嘅連運動性行動先後都會微調㗎
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-18, 08:47 AM   #12388
ShinDou

咁我重打呢排係低分帶梗係講低分帶架啦 XD

咁而家頭十擺咩多﹖仲有人擺新古咩﹖@@

此篇文章於 04-01-18 08:57 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-01-18, 09:36 AM   #12389
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

洗vpart呢排只洗耐性,血,運動性...微調運動性只有半年前黑白滑板時期同3p主角調較好過出手先後.....

>>>放12妹係隔離都冇用俾人俾人輪住秒殺啦
佢自己本身冇回血...比號生存力低好多......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-01-18, 04:58 PM   #12390
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
請問一下,頭先終於爬完山,抽中三突Hi-V及0突夜鶯。
而家有一粒限突,請問大家會俾邊隻食?
我諗左好耐都唔敢落手,請大家俾D意見。
Thanks a lot.

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-18, 05:05 PM   #12391
ShinDou

你要用黎鬥雞既話開技緊要D,呢兩隻揀,夜UN得0凸正路都係凸1下開技,不過我覺得HINU 夜UN而家鬥雞黎講應該用唔著 @@ 你手上仲有咩機﹖可能凸其他仲好﹖
舊 04-01-18, 05:44 PM   #12392
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: ShinDou 查看文章
你要用黎鬥雞既話開技緊要D,呢兩隻揀,夜UN得0凸正路都係凸1下開技,不過我覺得HINU 夜UN而家鬥雞黎講應該用唔著 @@ 你手上仲有咩機﹖可能凸其他仲好﹖
謝謝回覆呀!

如果講突到先開到技的話,其實我重有:
(拳大器) God Gundam
(槍) ハインヘルム強火型 (アヤメ機)
(紫) スぺシネフ "Rusty Blood" (電腦戰機) (差一凸變大器)
(盾) テムジン707 (電腦戰機) (差一凸就變大器)
(紫) 織姬機 (差一凸變大器)
.......

另,其實重有呢D想凸:
(盾大器) ZZ Gundam (0突)
(拳大器) 始源GGG (0突)
(拳大器) Unicorn Gundam 覺醒 (2突)
(盾大器) 帝王萬能俠 (1突,已覺醒omega)
(盾大器) Gunbaster (2突,未覺醒omega)
(盾大器) 白板 (3突)
(槍大器) 北大路花火 (3突)
(拳大器) 大贊卡 (0突)

另,想問下「鬥雞」即係指「鬥滅」?

唔該晒!

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
舊 04-01-18, 05:50 PM   #12393
ShinDou

鬥雞場,ARENA,鬥滅我好少理了,鬥滅好似都係白NU屈機 XD

嘩你都好多勁機喎,其實你而家鬥雞攻人用咩陣多﹖可能睇住黎執仲好

就咁睇機能上面堆野GOD同積加最勁,因為反擊補血,不過有D機要凸2開埋EX技先用得,其實你而家得1粒限凸應該唔駛急住,等8號RESET鬥雞獎品多粒限凸先再諗都未遲,可能呢幾日又中D凸肥慳番D限凸呢 @@
舊 04-01-18, 05:59 PM   #12394
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: ShinDou 查看文章
鬥雞場,ARENA,鬥滅我好少理了,鬥滅好似都係白NU屈機 XD

嘩你都好多勁機喎,其實你而家鬥雞攻人用咩陣多﹖可能睇住黎執仲好

就咁睇機能上面堆野GOD同積加最勁,因為反擊補血,不過有D機要凸2開埋EX技先用得,其實你而家得1粒限凸應該唔駛急住,等8號RESET鬥雞獎品多粒限凸先再諗都未遲,可能呢幾日又中D凸肥慳番D限凸呢 @@
其實我唔識得點擺,而家大致上係咁排:

白獨角覺醒 (2突)  花火機 (3突)

グリシーヌ機 (4突)  Erica機 (0突)

新古蘭修 (4突)

謝謝提醒,咁而家我儲住唔用先啦,等8/4晚換多粒先。

舊 04-01-18, 06:18 PM   #12395
Crazy Gamer

織姬最值得,呢隻個buff超強,係直迫盾筆頭嘅等級
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-18, 06:26 PM   #12396
ShinDou

織姬有咁勁咩﹖我都有隻0凸,佢加40% CRI DAM同4百行動咋喎 @@ 大神加50% CRI DAM添喎,佢同大神1樣易死,盾筆冇咁易死 @@

得隻UC唔夠命中,好多野打唔中,淨係屈到人地隻新古,同埋最好有埋黑白膠 @@

你有凸爆新古有冇其他幫人減傷既機﹖有既話拍埋佢放出黎反擊可能仲好,不過用得凸爆新古要預左俾人屈死左隻新古就即刻輸得

此篇文章於 04-01-18 06:31 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 04-01-18, 07:11 PM   #12397
Crazy Gamer

自帶每turn2珠,1珠全版aoe,加減氣回血,血量加8000

比大神多150行動力響高分好決定性,而且全版aoe打隱密好有用
舊 04-01-18, 07:16 PM   #12398
ShinDou

即係千7多數落織姬﹖用得佢又要擺十字陣喎 @@ 咁咪用唔到UC果3隻﹖定淨係BUFF UC開砲﹖

其實有UC係度新古應該唔會有人擺啦高分帶﹖
舊 04-01-18, 07:30 PM   #12399
clie

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
(紫) 織姬機 (差一凸變大器)
.......

(拳大器) 大讚卡 (0突)
唔等得既就織姬凸二頂ERICA
等得既就全力谷大贊卡
同埋隻新古放第二行先食到藍光武個BUFF
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-18, 09:41 PM   #12400
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
織姬我冇突 ...係好用但對我嚟講呢刻未用得著..

另已經見有陣轉用夜鶯..對號更加有威脅....而個威壓有d麻煩...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 06:01 PM

手機版 | APP版