Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-05-16, 01:41 PM   #1251
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: knight-philip 查看文章
其實我想講
如果真的只是比錢養住而唔理果班
本身都已經一係投左共,一係就"我唔識政治"啦

真係有心照顧果班就星期日都一早接左出去啦
咁就算係"我唔識政治"果班都好,最多只係大家都冇左一張票
但有時都會有"我唔識政治"但肯比阿公阿婆去投的話今個中秋月餅就有著落了所以去投的一班人
人既惰性好難講,定係你有去老人院了解過?

舊 09-05-16, 01:45 PM   #1252
傑斯特
Game Master

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDjasterhk
XBox Live Gamertagjasterhk
立於不敗之地屈左先啦
傑斯特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 01:46 PM   #1253
david
The One

註冊日期: Mar 2002
投票站變點票站竟鎖門封玻璃 逾半小時無監管

引用:

荃灣荃景圍體育館投票站昨晚10時半投票結束,隨即變身點票站,但票站人員竟將體育館兩扇門關上,更以海報遮蓋門上的玻璃窗,令門外的市民未能進內或從玻璃窗監察票站內的情況,一度引起爭拗。

有候選人代理人向《蘋果》透露,一眾代理人要到昨晚11時許才准內進,公眾人士更遲至凌晨12時許、即1.5小時後才獲准入內,明顯較其他票站慢,尤其不滿投票站轉點票站時鎖門兼封玻璃窗的做法,「點解咁神秘?有咩唔畀公眾知?」

該代理人又指,公眾人士昨晚11時半向票站職員查詢,究竟何時才准入內,票站職員竟稱不知道,還指對方再問,開門時間則越遲。該代理人其後表示會投訴,甚至告訴傳媒,惟對方不以為然,淡然稱「你(代理人)咪投訴囉」。該代理人認為票站職員交代不清,不能令公眾釋疑。
無事發生過OK

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 01:49 PM   #1254
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
咁都係人地多左票啫
唔會自己少左票

保蝗可恥不過自己都要賽後檢討一下
由手機版發出
引用:
作者: T.K. 查看文章
咁一向熱/和理非於年輕人之間有5/5,6/4比
加青年新政黎之後同你同票源對分
點解認為可以贏幾區?

正如人社出七張,係痴線的一樣
其他區唔講,問題九東一向都係爭第三個位,人多左你要追就要更多,係呢家光譜分到咁散又無合作可能的前提下,咁落去即係唔洗玩,下屆佢又多個今屆的啦你點追?無班P都有班R,一樣見到好多第一次投的R,成日最多係P的老人家跟手就係R的新香港,總票過半佢地三位分,點玩?除非5變6啦……

舊 09-05-16, 01:51 PM   #1255
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: david 查看文章
投票站變點票站竟鎖門封玻璃 逾半小時無監管

無事發生過OK
所以直落最安全,我度都有成班監點轉晒場先入得。

舊 09-05-16, 01:53 PM   #1256
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
…另一方面,今日FB一片都係本土派講移民…
睇黎在下真係有D精神分裂…

舊 09-05-16, 01:53 PM   #1257
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
超區竟會變成涂謹申與亡國興之爭……
真係估佢唔到
竟然亡國興都會造成威脅……

配票真係太出神入化

如果泛民配好d…
鄺俊宇唔好獨攬d票
明明可以令涂謹申無咁危險…
我前面#1048已一早講左阿爺個勢似會保周浩頂棄亡國興

逃緊生咁危我覺得有D抵佢死,選舉期間個款幾咁乞人憎呀....
香港人要被逼選呢件廢柴真係超無奈, 投公文袋棄選果個條氣都順D

引用:
其實小麗被人批最多是退俘方案不嚴謹
有欺詐的成份
所以被人針對
咁我覺得佢真係有心人黎既, 退保有咩唔掂其實可以再傾既,你都唔會預佢可以一步到位啦

舊 09-05-16, 01:57 PM   #1258
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
功能組別建築、測量、都市規劃及園境界,中文大學地理與資源管理學系副教授姚松炎以2490票成功勝出當選,比謝偉銓的2008票多近500票。

功能組別搶灘成功

舊 09-05-16, 02:01 PM   #1259
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 神秘過客 查看文章

咁我覺得佢真係有心人黎既, 退保有咩唔掂其實可以再傾既,你都唔會預佢可以一步到位啦
通過左先傾?
呢四年聽過幾多次?
邊個講得最多?
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:02 PM   #1260
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
Myradio 話會直播熱普城記者會但依加塞車到上唔到
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:02 PM   #1261
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
超區有最終結果未?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:04 PM   #1262
安安

註冊日期: Jan 2002
http://news.tvb.com/local/57cc895e6db28cb37a1f281c
有選民投訴「被投票」 馮驊指難追查原因
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:10 PM   #1263
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
建築測量界,非建制勝出
演藝界周博賢落敗……

臨投前取消選民資格有影響?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:12 PM   #1264
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
所以唔好話送OSF入劍橋
入左佢都仲係會玩死後生仔
痴埋都仲可以玩死你
其實,老人票冇你地諗增加得禁誇張...
因為大部分係因為年齡增長的原因所致。
但香港人口老化,無可避免將來係會出現老人票佔大多數的情況。
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:12 PM   #1265
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
itdog最後邊個選到先
由手機版發出
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:14 PM   #1266
T.K.
很黃很暴力

社褔界邵家臻勝出

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 09-05-16, 02:15 PM   #1267
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: 尼路 查看文章
其他區唔講,問題九東一向都係爭第三個位,人多左你要追就要更多,係呢家光譜分到咁散又無合作可能的前提下,咁落去即係唔洗玩,下屆佢又多個今屆的啦你點追?無班P都有班R,一樣見到好多第一次投的R,成日最多係P的老人家跟手就係R的新香港,總票過半佢地三位分,點玩?除非5變6啦……
點解光譜分得散就無可能合作先?
睇唔到幾多遊離票?逗號都爆到咁,大把人目標就係踢走保皇,投邊個係有得傾,根本有時唔使本人合作,選民自己都會協調
但係點協調都唔會俾票個鬧自己係豬嘅先囉

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:19 PM   #1268
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: sugihara 查看文章
睇唔到幾多遊離票?逗號都爆到咁,大把人目標就係踢走保皇,投邊個係有得傾,根本有時唔使本人合作,選民自己都會協調
堅認同,黃洋達最差最差就係呢樣野,四年都改唔到。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:20 PM   #1269
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
X~亡國興又講洪荒之力~~
死狗中

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:23 PM   #1270
1q1q1q
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
選民就話, 目標係踢走保皇.
但參選既一定係想贏.

唔係阿爺咁, 派餅仔. D黨仔, 1-2屆冇議員收入就真係會亡黨.
解決唔到哩個問題, 其實好難協調到. 特別係泛民, 本土本身其實已經差好遠.

1q1q1q 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:26 PM   #1271
david
The One

引用:
作者: DC 97 查看文章
超區有最終結果未?
仲未點完

引用:

【13:10】直至中午,560個「超區」點票站只有不足200個完成點票。中期點票結果顯示,「超區」最後一席仍是民主黨涂謹申與工聯會王國興之爭,涂謹申暫以5.9萬多票,稍為領先得票5.7萬多票的王國興。
【12:37】選舉事務處公佈中期點票結果,超區560個票站在中午12時43分已點算175個(31%),有效票數暫時有410,673,各候選人得票如下:
803. 鄺俊宇名單 107,669 (#1)
802. 李慧琼名單 68,269 (#2)
808. 梁耀忠名單 64,043 (#3)
809. 周浩鼎名單 57,256 (#4)
801. 涂謹申名單 50,994 (#5)
806. 王國興名單 47,650
805. 陳琬琛名單* 6,431
807. 關永業名單* 4,962
804. 何啟明名單* 3,399
*已宣佈棄選

【10:46】全港560個票站,已有63個票站完成點票。民主黨鄺俊宇暫時以22,325票領先,第二位的民建聯李慧琼名單暫得14,550票,而街工梁耀忠名單則有13,104票,民建聯周浩鼎有11,918票,至於原本在民調領先的涂謹申,暫時排第5位只得11,487票,比鄺俊宇少近一半,僅僅領先工聯會王國興所得10,463票。

【10:26】超局候選人梁耀忠選情未明朗。梁耀忠稱非建制派碎片化,大家一定要持開放態度,有耐性處理,但承認並不容易。他說,無法預想會有如此差的結果,尤其是工黨李卓人在新界西落敗,失去一把勞工界聲音,而何秀蘭及民協的馮檢基也相繼出局,自己與涂謹申也未定,「可以點整合呢?啲傳統泛民冇乜剩。」他稱難去怪民主黨大打告急牌,街工失去立會議席的預算,但未來仍有很多可能性。

【02:57】有建制派背景的香港研究協會凌晨公佈票調查結果,有5席的超區方面,民主黨涂謹申及鄺俊宇、民建聯李慧琼都當選機會極大,而工聯會王國興、街工梁耀忠及民建聯周浩鼎就當選機會均等。超區總共做了76,047個票站樣本

http://hk.apple.nextmedia.com/realti...60905/55601070

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:26 PM   #1272
T.K.
很黃很暴力

呢d唔係拆大台後必然得出既結果??

站我個人,熱普城繼續行喪屍論非常好,其他人必然反擊你
泰上皇登基,第一件事唔係點抗建制、談合作、修改永續路線
而係要打黎智英,呢個決定十分好

其他『覺得』俾你熱時拖死既政客,係未要打倒你熱時先?

論壇上:我們要針對政府(笑)

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 09-05-16, 02:28 PM   #1273
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
最主要係小麗你同佢講咁退保唔掂喎 佢係可以聽可以改
你同熱普城講五區公投來全民制憲唔掂喎 佢都係會行自己果套同其他人其他理念無合作空間

舊 09-05-16, 02:28 PM   #1274
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
堅認同,黃洋達最差最差就係呢樣野,四年都改唔到。
由手機版發出
你見佢地D支持者仲係四出賴劉小麗、雷動計劃就知班人咩心態...
自以為本土派的離地人黎...
正如其他版友所講,唔少人係唔想建制當選先投你地。你地就為左唔想D人投泛民,叫人投建制。
選後,你地點打都好。選前唔該至少唔好打非建制人士...
001015 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-16, 02:33 PM   #1275
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
人既惰性好難講,定係你有去老人院了解過?
以前老老仍在的時候有見過住老人院出來飲茶的老友記
本身果位老友記個女都已經60歲up
就是完全唔識政治那種

引用:
作者: 001015 查看文章
其實,老人票冇你地諗增加得禁誇張...
因為大部分係因為年齡增長的原因所致。
但香港人口老化,無可避免將來係會出現老人票佔大多數的情況。
我明
但人口老化都同樣會有增加到會被控制的老人票

引用:
其實冇得搞
話要協調又會被人話冇自由意志唔民主

所以話投自己心水就好
最重要你明自己投的目的
你如果因為想踢保皇而投個其實可能個個議題都唔係你意願的人
你明白自己做緊咩就OK
(身邊都有同性戀朋友為了永續基本法而投反對同性戀的國師)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:42 PM

手機版 | APP版