Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-28-17, 10:30 PM   #6376
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: enishi 查看文章
官方新周邊,7 月尾出
~~~ [ /url]

由手機版發出
d軟袋OK喎

此篇文章於 04-28-17 10:34 PM 被 neo2046 編輯。
lodoss 目前離線  
舊 04-28-17, 11:44 PM   #6377
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

請問有沒有板友見到有原廠授權呢隻 USB Lan adapter 賣?謝謝。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 04-28-17, 11:46 PM   #6378
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 八仙果 查看文章
請問有沒有板友見到有原廠授權呢隻 USB Lan adapter 賣?謝謝。

可能又賣哂
問過寶源都無
用其他算啦,我都order左綠聯
真係想要就日森啦
新月 目前離線  
舊 04-28-17, 11:48 PM   #6379
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:

剛出機果幾日hotline買左

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 04-28-17, 11:50 PM   #6380
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:

早排上facebook, 樹皮天堂有預訂 180蚊

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線  
舊 04-29-17, 01:45 AM   #6381
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
今日淘大hotline見到有,信和無留意

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-29-17, 02:48 AM   #6382
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 新月 查看文章
可能又賣哂
問過寶源都無
用其他算啦,我都order左綠聯
真係想要就日森啦
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
剛出機果幾日hotline買左
引用:
作者: martinyau1979 查看文章
早排上facebook, 樹皮天堂有預訂 180蚊
引用:
作者: シェンムー 查看文章
今日淘大hotline見到有,信和無留意

Sent from my iPhone using Gaforum
謝謝各位大大回覆,
等我淘大揾揾先。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 04-29-17, 03:17 AM   #6383
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: neo2046 查看文章
Uny機價係 2340

呀 仲有應該唔係話淨機,
因為好似要跟 mk8DX 同另一隻game
mk8DX 幾銀? 同另一隻game有冇得揀Zelda?

Thx~

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 04-29-17, 08:17 AM   #6384
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
請問部NS插咗MicroSD card之後,
係咪下載的遊戲DEMO、更新檔都一定會自動存放係MicroSD card位置,
而唔係主機的System memory?

定係可以自己手動搬返去的?
但我暫時淨係搵到可以手動搬cap低的圖片去System memory或MicroSD card位置。

另外,想問下News果個位的內容,
究竟佢係點決定比咩地區的資料你睇?
我見宜家有時係出日文內容,有時係出英文內容的,
A/C就開咗日本、美國、香港三個地區。
d資料放邊我覺得佢亂q咁黎,好似無準則咁

感覺上你有多acc
佢就俾哂咁多個地區既news你

catho7 目前離線  
舊 04-29-17, 08:21 AM   #6385
新月
Game Master

岩岩發現我左邊jc lock唔實
未至於好鬆,但用小小力就拉到出黎
去買支批拆出黎研究下先
新月 目前離線  
舊 04-29-17, 12:45 PM   #6386
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
行過 SSP,@ 源繼續排住隊出機, 好似係 2480 + 買 2 件貨
豐澤都開始有得賣
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 04-29-17, 12:51 PM   #6387
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
行過 SSP,@ 源繼續排住隊出機, 好似係 2480 + 買 2 件貨
豐澤都開始有得賣
由手機版發出
豐澤係現貨定訂?
跟咩骨?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H860 發送

舊 04-29-17, 12:54 PM   #6388
enishi

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
豐澤係現貨定訂?
跟咩骨?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H860 發送
行過見到 booth, 不過無問...
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 04-29-17, 01:02 PM   #6389
魔法小王子
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
豐澤都開始有得賣
由手機版發出
SSP最平好似2450?
魔法小王子 目前離線  
舊 04-29-17, 01:19 PM   #6390
enishi

引用:
作者: 魔法小王子 查看文章
SSP最平好似2450?
無格價因為 3 月 3 日已經買左,只係見到有人買先知幾錢

另外 pro controller 468, 軚盤 130
由手機版發出
enishi 目前離線  
舊 04-29-17, 01:23 PM   #6391
Kenny10071110
Crazy Gamer
~肯 尼 王~

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDKeNnYaN_HK
引用:
作者: WAL1 查看文章
好似話差手制要sleep mode先得
尋晚改用sleep mode差電,差足成晚,今朝起身睇兩個手把依然係綠條滿有差電圖案,但好奇怪,等左陣之後終於識轉白色圖案,幾驚手把充滿電後唔識自己斷電繼續充搞到過充死電

舊 04-29-17, 01:29 PM   #6392
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
岩岩發現我左邊jc lock唔實
未至於好鬆,但用小小力就拉到出黎
去買支批拆出黎研究下先
有冇跌過?留意下joycon有個lock位膠有冇爆到(好細的)
如爆左應該要找任天堂整

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 04-29-17, 02:01 PM   #6393
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
原本諗住等魷魚差唔多出先去買PRO制,結果都係忍唔住買咗嚟玩瑪車先
野良猫 目前離線  
舊 04-29-17, 02:04 PM   #6394
新月
Game Master

引用:
作者: 赤武神 查看文章
有冇跌過?留意下joycon有個lock位膠有冇爆到(好細的)
如爆左應該要找任天堂整
應該係粒“的”無彈哂上黎,同右con比較係低小小
水機自行維修,同埋又唔會鬆到完全無扣咁
最多咪買對Joy con

不過呢D物理野自己搞
新月 目前離線  
舊 04-29-17, 07:15 PM   #6395
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: catho7 查看文章
d資料放邊我覺得佢亂q咁黎,好似無準則咁

感覺上你有多acc
佢就俾哂咁多個地區既news你
我見隻The Legend of Zelda: Breath of the Wild有更新,
本身又係玩實體GAME版想佢把個更新檔放返係System memory多D,
唯有取出張MicroSD card等佢強制安裝返個更新檔放係System memory啦…

另外,為咗試下個手制個NFC有無壞去GAME舖買咗一隻Amiibo嚟測試…
不過,個IR Motion Camera就應該要買支援作品先試到了吧?(除非有DEMO GAME支援相關功能)

CAP圖之後,似乎最方便過返去PC的方法,就係直接貼張圖去Faecbook果類社交網站吧?

如果唔係就要,
按開關幾秒關NS主機>取出張MicroSD card>駁落card reader>再過落電腦>再upload>再貼上網…

其實Amiibo的定價高低係咪同角色人氣有關,多過佢的功能上的分別?
我見價錢分別都幾大,有d十幾蚊一隻,有d百幾蚊一隻。

因為我只係想試下個NFC就買咗$19一隻,Animal Crossing系列的Resetti嚟試機。
都拎到Mario Kart 8 Deluxe Mii用的racing suit。
不過,我諗Animal Crossin同系列的Amiibo都應該只會解到同一款racing suit吧?

http://www.nintendo.com/amiibo/detai...rossing-series

http://www.nintendo.com/amiibo/games...-deluxe-switch

舊 04-29-17, 07:25 PM   #6396
DQGUNDAM

Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
請問switch既micro sd card官網寫uhs1,咁如果用uhs3認唔認到?定係認到但只用到uhs1既標準?

Thank all

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線  
舊 04-29-17, 08:00 PM   #6397
新月
Game Master

Amiibo定價係睇當時hit咩game!
新月 目前離線  
舊 04-29-17, 08:20 PM   #6398
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
Amiibo定價係睇當時hit咩game!
http://www.nintendo.com/amiibo/compatibility

係美國官網搵到個Amiibo對應作品的表,
略睇NS暫時都係得Mario Kart 8 Deluxe及The Legend of Zelda: Breath of the Wild有支援Amiibo,而且都未必支援全部的Amiibo。

我以為越新的作品一定會支援以前推出過的Amiibo添。

舊 04-29-17, 08:34 PM   #6399
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
見到docking set 699
不過係日本腳
即時冇晒興趣......
反正過兩個禮拜去日本...

舊 04-29-17, 11:03 PM   #6400
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
請問switch既micro sd card官網寫uhs1,咁如果用uhs3認唔認到?定係認到但只用到uhs1既標準?

Thank all
市面上應只有UHS-I同UHS-II, 冇UHS-III/3的,
你個3我估係"U"字入面有3字?
呢個係指寫入速度最小有30MB/s,
買呢個冇問題可以用到的

另UHS-II都用到的, 不過去唔到佢個速度咁解, 即浪費
lodoss 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5812 04-18-24 12:58 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 08:47 AM

手機版 | APP版