Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-07-15, 05:58 PM   #576
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
買齊全套送艾莉絲唔洗死劇情。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 05:59 PM   #577
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
分分鐘好似EVA套電影版咁...成10年都出唔晒4集

舊 12-07-15, 06:00 PM   #578
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
我覺得分開出其實都有隱憂,
如果part 1賣得一般, 或者達唔到se嘅預期銷量,
有機會導致part 2,3 cut cost甚至爛尾(雖然機會好微)...
應該唔會差過FF15 O既, 最多係由神台跌番去良作O者

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 06:04 PM   #579
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
咁嘅情度嘅remake第一炮必定吸引到人,關鍵係睇口碑能唔能夠引到人買第二彈。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 06:06 PM   #580
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
買齊全套送艾莉絲唔洗死劇情。
唔需要囉 佢既死已經係故事重心
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 06:10 PM   #581
HM
God of Gamer

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
唔需要囉 佢既死已經係故事重心
由手機版發出
都係果d後設既乜乜外傳o者
當時隻game本體都係預定有復活劇情啦
(然後因為趕工cut鬼左)

利申:我對果堆後寫既外傳無乜好感
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 06:15 PM   #582
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
艾莉絲必須死(等等,唔好打面
可以死前加重劇情死後加背後靈但唔死總覺得故事會變差
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 06:19 PM   #583
HM

或者咁講
身為古代種末裔呢種級數既關鍵人物
佢一定係死得太早
個便當可以派但唔係中段個角色無咩描寫就送佢上路

更加唔好講雲哥復活之後個故仔其實無咩好講了
由手機版發出
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 07:02 PM   #584
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

Cloud 的膚色同五官都充滿 Lightning 的影子
o個種白裡透紅真係做得太過誇張,變得唔好睇
都係 AC & CC 時o個陣好睇好多

舊 12-07-15, 07:06 PM   #585
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

唔可以咁講 就係因為賣花妹咩都無講低就死左
先會引起咁多誤解令大部份人做錯野、理解錯變態半裸既存在究竟係咩一回事
根本故事就係以呢個做前題發展落去

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-07-15, 07:07 PM   #586
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Marco 查看文章
Cloud 的膚色同五官都充滿 Lightning 的影子
o個種白裡透紅真係做得太過誇張,變得唔好睇
都係 AC & CC 時o個陣好睇好多
野村講左 特登的
呢一刻既小雲如果好好臉色反而有問題

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 12-07-15, 07:18 PM   #587
D.K.
Game Master
こなみきりえ

點解冇人期待迪花嘅?
無論戲份同事業線都出色咁多…

大જિંગ
大징

舊 12-07-15, 07:24 PM   #588
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
艾莉絲唔死就唔係FF7 ,會變成外傳。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 07:27 PM   #589
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
都係落去陪zack啦

唔好要人兩公婆陰陽相隔

舊 12-07-15, 07:36 PM   #590
Sam=R
Insane Gamer
???

引用:
作者: D.K. 查看文章
點解冇人期待迪花嘅?
你並不孤單

Sam=R 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 08:16 PM   #591
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
其實FF2, FF5同FF6都有角色因劇情關係喺早段或中段就死啦
不過嗰D係大叔角色無艾莉絲死得咁有迴響啫..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 08:53 PM   #592
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: D.K. 查看文章
點解冇人期待迪花嘅?
我由十幾年前已經係Tifa廚

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-07-15, 09:06 PM   #593
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

Tifa +1 b

特別睇埋 AC 時套緊身衫真係
讓人喘不過氣來

舊 12-07-15, 09:35 PM   #594
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
作者: Sam=R 查看文章
你並不孤單
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我由十幾年前已經係Tifa廚
引用:
作者: Marco 查看文章
Tifa +1 b

特別睇埋 AC 時套緊身衫真係
讓人喘不過氣來
當年係因為賣花妹死左, 迪花先愈黎愈多戲份.
頭半段時間更加只係青梅路人甲. 所以賣花妹必須死

如果要拆開兩隻黎賣, 上半集可以比重D戲份賣花妹. 下半集主線迪花就得

大જિંગ
大징

舊 12-07-15, 09:54 PM   #595
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
艾莉絲唔死有幾難
咩都講得通的,打到一半,話平行世界未得

個故事一樣,又有人話FF7我爆左十次,個故仔一鬼樣我玩來做咩

今時今日,最有可能緊係比錢買DLC艾莉絲復活啦

此篇文章於 12-07-15 09:57 PM 被 ist 編輯。
ist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 09:54 PM   #596
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
反而想佢多尐其他角色的描寫
VINCENT、CID同忍者,佢地簡直係路人
雖然VINCENT有隻講到佢可以毀滅宇宙既外傳

舊 12-07-15, 10:01 PM   #597
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

CID點路人法呀 Leader都做埋啦喎

ペルソナ5

隨時更新
舊 12-07-15, 10:06 PM   #598
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
FF7 Remake 三部曲?

話說, 舊版FF7 PSN已上架
https://store.playstation.com/#!/zh-...IAFINALFANTASY

引用:
為配合「PlayStation Experience 2015」當中的「FINAL FANTASY VII REMAKE」的發表紀念,特別推出期間限定的降價活動!
降價期間:2015年12月6日~12月13日
只要購入本作,皆可獲贈「FINAL FANTASY VII - Midgar Custom Theme」!

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-15, 10:14 PM   #599
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
恕我當年年少無知(十頭咋當時。。。)
無記錯當初雲少都無話特別鍾意花女,係人地死左之後先突然發花癲要生要死。
Tifa都好似係見小雲要生要死至憐生愛意咋?到最後好似無話修成正果。
我感覺咁先夠過隱(我是抖m)。

Ps,Tifa一定要搖啦。。。老老實實有無bar架佢,無bar真係好搖架喎。。。。

舊 12-07-15, 10:16 PM   #600
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
反而想佢多尐其他角色的描寫
VINCENT、CID同忍者,佢地簡直係路人
雖然VINCENT有隻講到佢可以毀滅宇宙既外傳
Vincent好似用黎解古代種定錫飛羅身世架?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 10:18 PM

手機版 | APP版