Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-15-17, 01:57 PM   #601
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
講真,食乜都唔知,點訂呀?到時真係任佢噏,可以兩隻game,五隻game都得,配件又要食幾多呢?

應該講清楚要食乜,明買明賣,願者比錢
GAME三隻, ZELDA一定會要, 12SWITCH都OK, 第三隻大不了食個DQ/BOMBERMAN都可以
夾多SET/個制都盡啦, 咁就唯有吃個PRO制啦

只要你有呢個覺悟, 都唔會太死o既

唔通要你要一箱game先比拎機咩

zeven7 目前離線  
舊 01-15-17, 02:00 PM   #602
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
講真,食乜都唔知,點訂呀?到時真係任佢噏,可以兩隻game,五隻game都得,配件又要食幾多呢?

應該講清楚要食乜,明買明賣,願者比錢
咁五隻又過份咗,應該都係兩隻,但其中一隻一定冇得揀ZELDA咁解
配件MON貼走唔甩,一係叫你食埋個PRO制(因為夠貴)
野良猫 目前離線  
舊 01-15-17, 02:00 PM   #603
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
依家咩年代啊
買機要人食game或配件,但又唔講明
我不如上網訂算或搵大公司訂唔好
呢d咁既文化真係香港先有
天野 目前離線  
舊 01-15-17, 02:05 PM   #604
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: 天野 查看文章
依家咩年代啊
買機要人食game或配件,但又唔講明
我不如上網訂算或搵大公司訂唔好
呢d咁既文化真係香港先有
香港買野一向都係全球遍可憐o既一群架啦...唉...

只可以話, 食野都好過喪炒少少了...起碼多左D野你唔要都好...重可以放返出去...

zeven7 目前離線  
舊 01-15-17, 02:08 PM   #605
ゆり

識玩緊係玩日版

我寧願比運輸賺都唔比d黑店劏

再者我最怕eshop跟香港

舊 01-15-17, 02:19 PM   #606
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: ゆり 查看文章
識玩緊係玩日版

eshop呢野真係駁下架咋XD
心諗任記效率咁低, 唔會一出就有個港台server咁犀利掛XD

zeven7 目前離線  
舊 01-15-17, 02:22 PM   #607
ooldmann30
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: harakuma 查看文章
放心, 佢又唔會食咗你五舊水, 好炒的話問你$XXXX要唔要, 唔要就大不了退返比你,

張單上有冇寫請楚幾錢?(即係機價2340, 來訂500 欠1840), 有冇寫明行定日?

任記又係, 做D唔做D,

公開咗幾時有得訂,

但又唔講邊到係合作店有得訂, 官網會唔會得訂等等,

經驗真係差D
有寫價錢2340,同港版。。香港買機係咁煩@@@,你地睇下ps4 pro,同psvr
ooldmann30 目前離線  
舊 01-15-17, 02:30 PM   #608
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
好難講...
佢地政策保守, 但要真係想做一樣野時又好似好快咁
佢改話有D 野會改,又真係無鎖區, 又出多D 精品,玩具吸FANS 錢,大家各取所需, 又話電影,主題公園
日本發佈會又專登提香港, 明顯對準兩岸三地
感覺佢地知自己品牌價值,想好好搞大,以前慢十拍的地方,想好好改善咁
你見佢地推Splatoon 就知,見到有勢就去馬

信長 目前離線  
舊 01-15-17, 02:43 PM   #609
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
而家my nintendo account都可以隨時轉地區
我唔擔心eshop會鎖區
wsx360 目前離線  
舊 01-15-17, 03:08 PM   #610
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: 信長 查看文章
好難講...
佢地政策保守, 但要真係想做一樣野時又好似好快咁
佢改話有D 野會改,又真係無鎖區, 又出多D 精品,玩具吸FANS 錢,大家各取所需, 又話電影,主題公園
日本發佈會又專登提香港, 明顯對準兩岸三地
感覺佢地知自己品牌價值,想好好搞大,以前慢十拍的地方,想好好改善咁
如果可以改到DOWNLOAD GAME跟acc唔係跟機就真係perfect了

zeven7 目前離線  
舊 01-15-17, 03:19 PM   #611
haluforever
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
引用:
識玩緊係玩日版

認同,識玩任記一定玩日版

此篇文章於 01-15-17 03:34 PM 被 haluforever 編輯。
haluforever 目前離線  
舊 01-15-17, 03:27 PM   #612
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
無追post,想問下而家係咪未有官方途徑訂機?

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線  
舊 01-15-17, 03:38 PM   #613
ゆり

引用:
作者: ycyleo 查看文章
無追post,想問下而家係咪未有官方途徑訂機?
美亞已截

香港就得金源 但前面訂左既人話食咩都唔知

舊 01-15-17, 03:46 PM   #614
半熟くん

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code0645 5951 8148
引用:
美亞已截

屯門利寶都有行版訂
一樣$1000訂食GAME

半熟くん 目前離線  
舊 01-15-17, 03:46 PM   #615
ゆり

引用:
作者: 半熟くん 查看文章
屯門利寶都有行版訂
一樣$1000訂食GAME
置樂d鋪太黑

舊 01-15-17, 03:49 PM   #616
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
其實甘早訂無著數!!
咩都未知!!

吾爭在1月21日左右公報接受預定先!!

依家好似歐,美,日,香港同時發售!!
吾知佢有幾多貨首發??

如果200百萬, 歐+美+日 起碼拿左150萬!!
剩餘只有50萬給其他!!
香港得幾萬一D都吾出奇!!

訂左有D店可以話吾夠貨,話第二批先有(退訂仲著數),
將D貸拿去炒!!
OR 隨時給歐板給你, 你知香港水貨天堂!!

訂給人搵笨, 炒價就你情我願!!

勸你地等埋21日公報先訂,同去相熟店舖訂好D!!

此篇文章於 01-15-17 03:59 PM 被 jyeung1 編輯。
jyeung1 目前離線  
舊 01-15-17, 03:59 PM   #617
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: jyeung1 查看文章
其實甘早訂無著數!!
咩都未知!!

吾爭在1月21日左右公報接受預定先!!

依家好似歐,美,日,香港同時發售!!
吾知佢有幾多貨首發??

如果200百萬, 歐+美+日 起碼拿左150萬!!
剩餘只有50萬給其他!!
香港得幾萬一D都吾出奇!!

訂左有D店可以話吾夠貨,話第二批先有(退訂仲著數),
將D貸拿去炒!!

訂給人搵笨,炒價就你情我願!!
早訂有著數,起碼排頭位拎到機嘅機率都高啲
問題係邊間訂啫
野良猫 目前離線  
舊 01-15-17, 04:09 PM   #618
ooldmann30

引用:
美亞已截

其實金源是否不可靠??
舊 01-15-17, 04:14 PM   #619
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
原來個Dock背面可以打開的,d線就插係內面。
不過得一個USB插頭,真係夠用?

定係仲有USB插頭係其他位置?

XBOX ONE、XBOX 360舊版都有3個USB,比你插下外置HDD、有線手制等東西。

https://youtu.be/pArXLkXTXu8?t=4m30s

In-Depth Switch Walkthrough With Nintendo

https://www.youtube.com/watch?v=pArXLkXTXu8

舊 01-15-17, 04:17 PM   #620
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
都要佢都做game快手先得
我又估唔到班後生1年半就出到續作
仲要同第一集DLC, splatfest 同期進行
Xenoblade 2 都好快XBX都唔兩年就有貨交(如果今年真係出到嘅話)
都算係有啲進步

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 01-15-17, 04:17 PM   #621
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
原來個Dock背面可以打開的,d線就插係內面。
不過得一個USB插頭,真係夠用?

定係仲有USB插頭係其他位置?

XBOX ONE、XBOX 360舊版都有3個USB,比你插下外置HDD、有線手制等東西。
側邊有兩個USB2.0
http://www.nintendo.com.hk/hardware/switch/specs/#2
wsx360 目前離線  
舊 01-15-17, 04:18 PM   #622
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: ooldmann30 查看文章
其實金源是否不可靠??
D 貨可靠, 但早收訂+要硬食D 咩,要問清楚好D

信長 目前離線  
舊 01-15-17, 04:22 PM   #623
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: wsx360 查看文章
OIC,等我仲諗佢點駁大手制果類有線手制添…

舊 01-15-17, 04:57 PM   #624
ooldmann30

引用:
D 貨可靠, 但早收訂+要硬食D 咩,要問清楚好D
巴打知唔知佢地有否坐地起價既前科
舊 01-15-17, 04:59 PM   #625
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
最好張單上面寫清楚要食咩骨,金源次次都有炒機。我就無係佢度訂過,不過買Wii first day有walk in去買。買之前佢都有講清楚要食咩骨既!
由手機版發出
Shinjyo 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5808 03-26-24 02:09 PM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 02:59 AM

手機版 | APP版