Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 10-11-13, 09:31 PM   #726
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
HKR訂左超人鐵盒

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-13, 10:58 AM   #727
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
昨晚既收獲....

此篇文章於 10-12-13 11:10 AM 被 HON HON 編輯。
HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-13, 02:00 PM   #728
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

張惠妹bd入手$240

大乱闘X
舊 11-07-13, 01:58 PM   #729
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

著住HKR件太平洋T去取碟

大乱闘X
舊 11-07-13, 03:51 PM   #730
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: W!LL 查看文章
著住HKR件太平洋T去取碟
出左啦? a
我又去拎先

舊 11-09-13, 05:47 PM   #731
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
隻Cars 3D竟然係目前最好3D效果嘅Pixar作品
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 10:23 AM   #732
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

鐘意睇唱會的話,唔可以錯過張惠妹新呢隻
聲畫超正,好睇過哂香港既製作,而且超越唔小西方製作
Amei真係好勁,一直已經覺得佢有國際級既唱功,今次呢隻碟睇到哂佢既功架,
完全唔覺睇左三粒鐘,睇到好high

大乱闘X
舊 11-10-13, 12:41 PM   #733
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
Amei 15 真係堅正, 買番黎都睇咗兩次 , 又其實上隻 AMIT 都唔錯的
舊 11-10-13, 01:58 PM   #734
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
Amei 15 真係堅正, 買番黎都睇咗兩次 , 又其實上隻 AMIT 都唔錯的
睇過王力宏,蘇打綠,AMEI演唱會bd,台灣拍攝團隊感覺上高班過哂Video channel
可惜反而佢地唔多出bluray演唱會,蔡依林出bd的話一定買!

大乱闘X
舊 11-10-13, 06:01 PM   #735
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
想問出面悍戰SB 行版賣緊幾錢?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-13, 07:11 PM   #736
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
想問出面悍戰SB 行版賣緊幾錢?
建議零售價$329, 賣呢個價既舖頭開始缺貨
Hmv就有好多, 但當然貴d

大乱闘X
舊 11-12-13, 02:58 AM   #737
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

星期六响好景涼粉買埋壞蛋獎門人2 3D+2D $230
跟住落德發見建議售價$268, 心裡面哇左出黎, 售價可以爭咁遠

大乱闘X
舊 11-12-13, 09:41 AM   #738
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
星期六响好景涼粉買埋壞蛋獎門人2 3D+2D $230
跟住落德發見建議售價$268, 心裡面哇左出黎, 售價可以爭咁遠
係涼粉錢多又小至可以做到咁既價黎清貨啫...

268至係正常價.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-13, 05:43 PM   #739
lkk214
Junior Member

註冊日期: Oct 2012
引用:
睇過王力宏,蘇打綠,AMEI演唱會bd,台灣拍攝團隊感覺上高班過哂Video channel
可惜反而佢地唔多出bluray演唱會,蔡依林出bd的話一定買!
Video channel一間獨大,啲鏡頭永遠都係咁Take=.=
lkk214 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 10:27 PM   #740
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

突然想搵返舞台王者果兩隻bd演唱會
想知有無邊一隻斷左同埋正價幾多?thx

大乱闘X
舊 12-01-13, 04:43 PM   #741
bsky666
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDbrianbluesky
XBox Live GamertagJellyMiu
請問有冇 ching 入左檎姐 BD box set? 聲畫 ok 嗎?

另外問問, 東京事變 live BD 應該有 3 隻, 邊隻最正, 最值得買?
如我入檎姐 box set, 都想入返東京事變.
bsky666 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-13, 09:33 PM   #742
C.Ryo
Game Master

檎姐LiVE七星伴月格局, 08 林檎博係堅 1080 24P 最靚, 其他好似都係 upscale, 睇咗最舊隻下剋上畫汁麻麻(咁十五年前片源...但得呢隻有DTS5.1), 近期啲隻林檎班大會就ok, 中期果啲未睇, 但全部音質提昇到24/96 2ch LPCM, 點都比DVD好, 亦比前排X果set好得多

東京事變三隻BD嘛... 日本仔係Amazon都比5星滿分, complete course 啦

此篇文章於 12-01-13 09:41 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 12-02-13, 01:24 AM   #743
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

中島美嘉果隻本來想入,但又係得LPCM2.0
Sony music係咪唔想做dts/true hd聲道?
連安全地帶都係咁,六百幾一隻好q貴,
平井堅仲好多年無出過藍光live...唉轉會啦...

大乱闘X
舊 12-02-13, 01:54 PM   #744
bsky666

引用:
檎姐LiVE七星伴月格局, 08 林檎博係堅 1080 24P 最靚, 其他好似都係 upscale, 睇咗最舊隻下剋上畫汁麻麻(咁十五年前片源...但得呢隻有DTS5.1), 近期啲隻林檎班大會就ok, 中期果啲未睇, 但全部音質提昇到24/96 2ch LPCM, 點都比DVD好, 亦比前排X果set好得多

東京事變三隻BD嘛... 日本仔係Amazon都比5星滿分, complete course 啦
甘 ching 覺得成 set box set 精唔精美? 入唔入得過?
如果唔入 box set, 我會轉入 Expo + PV 集 + 3 隻東京事變.
舊 12-02-13, 08:57 PM   #745
C.Ryo
Game Master

引用:
作者: bsky666 查看文章
甘 ching 覺得成 set box set 精唔精美? 入唔入得過?
如果唔入 box set, 我會轉入 Expo + PV 集 + 3 隻東京事變.
睇你有幾喜歡檎姐啦, 7個live + bonus mini live完整 cover 佢同東京事變members多年黎精彩演出, 睇足佢由出道時狂野 feel 轉變到近年成熟 look 另外 BD set discount 價其實仲平過我似前逐隻買DVD

如果只需要林檎入門倒幾推薦隻林檎博嘅
舊 12-02-13, 09:30 PM   #746
bsky666

引用:
睇你有幾喜歡檎姐啦, 7個live + bonus mini live完整 cover 佢同東京事變members多年黎精彩演出, 睇足佢由出道時狂野 feel 轉變到近年成熟 look 另外 BD set discount 價其實仲平過我似前逐隻買DVD

如果只需要林檎入門倒幾推薦隻林檎博嘅
其實我都聽左檎姐好耐, 只係一路都冇買佢 D 影像 product (包括事變), 係 youtube 睇 only.
甘岩見出左 box set, 了起我 D 癮, 想入返哂.
Box set + 3 隻事變, 3 萬幾 yen...... 幾金.
舊 12-03-13, 11:11 PM   #747
bsky666

ching 我都係決定入 box set + PV + 3 事變 la.
依家比較緊 amazon 定 HMV.

Amazon item total 平 D, shipping 就 fix cost.
HMV item total 貴 D, 但係套 box set 做緊 10% coupon rebate, 都有成 2000 yen. 不過 shipping 唔知, 可能套 box set 好重.....
舊 12-04-13, 12:18 AM   #748
C.Ryo
Game Master

HMV jp 12 月開始加收小許handling fee, 計正常cd/BD size 就參考呢度啦
http://www.hmv.co.jp/help/006000008/
舊 12-04-13, 01:38 PM   #749
RCHK
Junior Member

註冊日期: Feb 2006
Nintendo Switch ID4881-9071-2428
XBox Live GamertagMLW RC
公主到步~~~

舊 12-04-13, 01:52 PM   #750
bsky666

引用:
HMV jp 12 月開始加收小許handling fee, 計正常cd/BD size 就參考呢度啦
http://www.hmv.co.jp/help/006000008/
ching, 套 box set 大約等如幾多隻普通 bluray 甘重?
要預返 7 隻bluray 甘重?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 戚其義 X 周旭明《天與地》"2012 最佳劇集" 元旦起 一至五 00:05-01:05 重播 This City Is Still Dying!!! N0T51B Neo Entertainment TREND 1004 02-10-13 08:14 AM
問beyond 05 live dvd. 路人甲乙丙 Neo Music UNIVERSE 1 08-22-05 12:10 PM
05世青杯 @羅彼仙奴 體育版 1 06-16-05 10:22 AM
[PSP]灣岸Midnight Club 3 ~Dub Edition~, 05年05月09日発売 neo2046 手提遊戲機討論版 34 06-13-05 07:58 PM
A_Lam Girl Friend 06/05/05 update **Pink Lady+火紅火熱** A_Lam Cosplay同人MIX討論區 3 05-01-05 07:00 PM

現在的時間是 02:40 PM

手機版 | APP版