Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-31-07, 02:28 PM   #26
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
screen構成同DN係同一人

唔知點解幾重blood+ feel...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-07, 08:22 PM   #27
nakakula
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: money 查看文章
aa
多謝 , 但size太細

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-07, 11:35 AM   #28
宇智波佐助
Insane Gamer
寫輪眼

註冊日期: Apr 2007
6月14 係日本播先=.=???
宇智波佐助 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-07, 10:56 PM   #29
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
WOWOW官網第一話無料配信中(不過要登記做會員先有得睇, 同樣免費)

森川智之配呢類型角色配得幾好~
第一話動作場面唔算多, 一如所料都係比Dante耍帥
我自己未玩過原作第一集, 加上日文苦手, 所以唔係太明白劇倩同故事發展a

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN

此篇文章於 04-12-11 07:11 PM 被 Reishin 編輯。
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-07, 09:03 AM   #30
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: 修羅Lemon 查看文章
整爛GAG攪笑動畫井上就得~
好似DIGIKO同Galaxy Angel可以紅就真係多得佢~
但整正常向動畫我唔覺得佢有咩好~
更何況整特攝~
條友非常鍾意完全無視故事設定,角色性格,劇情整體安排同進度,
去暴走寫出符合自己認為有趣既野~
好似鋼錬某集冇啦啦講個女飛賊,後期有幾集Aru變得唔懂事兼礙事味就係佢攪出黎~
當然都有人欣賞佢既,只不過我唔係~
但係DMC3 隻GAME都係爆爛GAG多....

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 01:32 AM   #31
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
dante係DMC1個造形
間舖就DMC3一開始冧左果間,但已經有Devil May Cry個招牌?

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 06-03-07 01:45 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 08:52 AM   #32
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
食完先行放送第一集字幕版..............OK喎

分鏡位有大量dante耍師鏡頭

劇透
歌劇院果段................因為兒童不而所以要用佈景板遮住的設計幾得

不過最後都係比件蘿莉睇到自己斬怪
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 03:19 PM   #33
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
dante係DMC1個造形
間舖就DMC3一開始冧左果間,但已經有Devil May Cry個招牌?
唔係兩兄弟互片完先有名嫁咩間舖?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 03:58 PM   #34
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: 細路翔 查看文章
唔係兩兄弟互片完先有名嫁咩間舖?
角色名單上有Trish同Lady份
一係原創故事,一係DMC1之後dante轉番/裝修番舊舖

舊 06-03-07, 04:03 PM   #35
細路翔
The One

引用:
角色名單上有Trish同Lady份
一係原創故事,一係DMC1之後dante轉番/裝修番舊舖
動畫依個dante完全唔輕挑a

英國說大家抱團死
舊 06-03-07, 04:08 PM   #36
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
依家依個太cool了 暫時未見game既輕挑 有D不足

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 04:14 PM   #37
細路翔
The One

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
依家依個太cool了 暫時未見game既輕挑 有D不足
我寧願佢好似依家咁都好過3入面個傻仔

故事應該係3之前,因為dante仲用緊自己把廢劍

英國說大家抱團死
舊 06-03-07, 04:21 PM   #38
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
係dmc3個dante仲係潮童先更輕挑
dmc1時一半一半,之後dmc2時已開始踏入中年,dmc4被叫大叔

舊 06-03-07, 04:24 PM   #39
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
我寧願佢好似依家咁都好過3入面個傻仔

故事應該係3之前,因為dante仲用緊自己把廢劍
DMC4個大叔dante都係用呢吧喎

舊 06-03-07, 04:52 PM   #40
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
出現了
無限的子彈製
隻蘿ok萌bbb

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 05:27 PM   #41
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
dmc1最後阿dante送左把sparda畀阿車匙,
所以除左1之外都係用rebellion的, 其他武器唔計
另, 我最初見到結他袋仲估佢.....fake 曬
仲有我覺2個阿伯老過4果個
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 05:39 PM   #42
細路翔
The One

引用:
把雷劍去左邊?

英國說大家抱團死
舊 06-03-07, 06:10 PM   #43
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
把雷劍去左邊?
未拎掛

感覺唔錯喎
開始還以為係爛片
睇黎會追睇

舊 06-03-07, 06:15 PM   #44
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
一滴血都冇沾上身,好神

睇完突然想拎番隻game出黎玩.............

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 06:17 PM   #45
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: 淡水 查看文章
dmc1最後阿dante送左把sparda畀阿車匙,
所以除左1之外都係用rebellion的, 其他武器唔計
另, 我最初見到結他袋仲估佢.....fake 曬
仲有我覺2個阿伯老過4果個

唔係車匙 , 係痴線 。 另外果個係單車 , 仲有一隻日本狗叫旺才
nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 06:22 PM   #46
細路翔
The One

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
未拎掛
我覺得係平行世界黎

唔要御姐要蘿莉

英國說大家抱團死
舊 06-03-07, 07:30 PM   #47
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
我覺得係平行世界黎

唔要御姐要蘿莉
有蘿莉又點會有御姊?
又或者是10年計劃吧
佢都講到明啦

舊 06-03-07, 08:15 PM   #48
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
食完先行放送第一集字幕版..............OK喎

分鏡位有大量dante耍師鏡頭

劇透
歌劇院果段................因為兒童不而所以要用佈景板遮住的設計幾得

不過最後都係比件蘿莉睇到自己斬怪

真是厲害......打惡魔=成人限定...

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 06-03-07 08:18 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 10:36 PM   #49
雪代緣
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDyukishi
引用:
把雷劍去左邊?
雷劍alaster? 仲響果個島度
動畫而家果把, 就是dmc3, 4時用的, Rebellion
舖名叫devil may cry, 而且把Rebellion都變左型, 即係DMC3之後的事啦
睇dante枱面果張相, 都應係未到DMC1的時間
咁即係1-3中間?~
雪代緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-07, 10:39 PM   #50
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 雪代緣 查看文章
雷劍alaster? 仲響果個島度
動畫而家果把, 就是dmc3, 4時用的, Rebellion
舖名叫devil may cry, 而且把Rebellion都變左型, 即係DMC3之後的事啦
睇dante枱面果張相, 都應係未到DMC1的時間
咁即係1-3中間?~
我睇官方網頁第一集同第三集旳女主角都有講,應該會出場,所以故事應該係一之後。忡有rebellion唔係在第一集時同兩條頸鍊合左體變左佢老豆打最強魔劍嗎?

此篇文章於 06-03-07 10:42 PM 被 YOSHIKI SNAKE 編輯。
YOSHIKI SNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Devil May Cry: Sins Remembered imgahou 電影版 14 09-13-06 09:54 PM
[PS2]Devil May Cry 3 In Motion ? neo2046 電視遊戲討論版 34 03-04-04 11:33 AM

現在的時間是 03:41 AM

手機版 | APP版