Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-25-15, 12:50 PM   #701
SleepBoy
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
3DS Friend Code3007 8346 9982
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
1. 暫時唔洗, 之後要升
2. 多用上空 camera, 之後有導航, 搵路唔太難.
3. 之後有回血招, 但主要回血係靠 soul voice, 即突然出現個 B 要你按掣.

要識基本日文, 唔係會好難玩, 好多你亦唔會 ENJOY.
之後太自由, 無乜固定路線/攻略, 我唔覺得上網睇或跟 GAME 書有幫助.
如真係唔識日文不如等美版算
Thanks.

我部日版機, 有美版 game 都無用

鎖區真係好煩...

唯有上網睇下攻略片見到點行.

而家D game書攻略好廢, copy 網資出書, 排版又廢, D文筆錯別字 grammar 睇壞人, 讀緊書千祁唔好睇.

反而鬼仔放 walkthrough 上 youtube 真係科技一大進步

PAD: 101,538,972
ID: 訓覺仔
SleepBoy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 01:00 PM   #702
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
岩岩完 CH 10, 隻大野唔易打 WOR, 又話貓星人已經係最難既
你DOLL學咗飛未, 未學喺地面好難打.
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 01:04 PM   #703
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: MO 查看文章
你DOLL學咗飛未, 未學喺地面好難打.
過左 flight customize 呢個 quest.

我反而想知, 有人可以起地面上打得低隻大野 ?
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 01:32 PM   #704
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
岩岩完 CH 10, 隻大野唔易打 WOR, 又話貓星人已經係最難既
果隻好易打既波,唔好LOCK身一直打佢D腳一陣就死
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 01:38 PM   #705
fortel
Game Master

引用:
作者: SleepBoy 查看文章
新手, 第一次接觸這個系列, 玩到第三章, 想問問:

1. 而家 lv9, 第三章一開始叫我去出面幾個 zone 外搵 d 野, 出問求其一隻怪物都 lv 10以上, 我洗唔洗儲下 lv 先??

2. target 係幾個 zone 外, 個小地圖好細, 只顯示到方向 (指住個海...) 都唔係人行既路.... 搵路有無心得 ?? 地圖有無得放大縮細 ??

3. 戰鬥有無心得? 我只係順序出上埋身, 再射一重炮, 再埋身 loop.... 唔覺有技能回血既 ???

初初玩, 感覺呢隻 game 地圖好大, 再加埋出技系統, 好似將 MMORPG 搬左去 local. (特別似以前玩過的 guild war 2 同 FFIV).

巨型怪物好震撼, 地圖好靚, 係我日文苦手, 連個系統都唔知點玩
1. 當你未有DOLL要做跑狗果陣你就會不斷卡機升LV既啦

2. 無,不過建議做主任前先做絆任再開地圖%,因為做絆任果陣有導航,間唔中都會幫你開唔少% (未有DOLL之前做跑狗真係慘過食兩舊屎)

3. 多D用COMBO (姐係格技> 格技),同埋多D玩SOUL VOICE (姐係你地隊友講完句顏色對白,你同色技就會閃,出就可以大力好多),最更要係起初職一去到CLASS 10就要轉職 刀仔打人真係R痕
舊 05-25-15, 01:40 PM   #706
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: fortel 查看文章
果隻好易打既波,唔好LOCK身一直打佢D腳一陣就死
岩岩過左, 佢本身好似唔多打人, 初時唔知點解電腦 d 機死晒, 原來太過分散, 同埋有好多卒機幫佢打.
我要周圍飛清返 d 卒先.

不過都唔係太易, 人仔lv41, 全機仍然係 lv30

個戰場好大好壯觀 ace combat 都行開一邊
舊 05-25-15, 01:43 PM   #707
fortel
Game Master

引用:
岩岩過左, 佢本身好似唔多打人, 初時唔知點解電腦 d 機死晒, 原來太過分散, 同埋有好多卒機幫佢打.
我要周圍飛清返 d 卒先.

不過都唔係太易, 人仔lv41, 全機仍然係 lv30

個戰場好大好壯觀 ace combat 都行開一邊
我果陣打得我一個有DOLL AI全部都係肉體黎

我打到最後一關先知原來隻GAME有50LV DOLL,一直都係用30LV DOLL打...
舊 05-25-15, 01:49 PM   #708
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
我果陣打得我一個有DOLL AI全部都係肉體黎

我打到最後一關先知原來隻GAME有50LV DOLL,一直都係用30LV DOLL打...
佢飛到咁高, 肉身點打 ? 頭幾次電腦 d 機死晒我特登睇下佢地起地面上會做乜, 唔知邊度黎既攻擊佢地都好快死晒

你得一部機點打架 ?
舊 05-25-15, 01:52 PM   #709
fortel
Game Master

引用:
佢飛到咁高, 肉身點打 ? 頭幾次電腦 d 機死晒我特登睇下佢地起地面上會做乜, 唔知邊度黎既攻擊佢地都好快死晒

你得一部機點打架 ?
未一個人打囉
舊 05-25-15, 03:35 PM   #710
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
未一個人打囉
咪打到訓著 ?
舊 05-25-15, 03:36 PM   #711
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

btw, doll 點用 OC, 我玩到 E+ 都未見 doll 可以 OC
舊 05-25-15, 03:47 PM   #712
fortel
Game Master

引用:
btw, doll 點用 OC, 我玩到 E+ 都未見 doll 可以 OC
未又係3000,一樣既波
舊 05-25-15, 03:49 PM   #713
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
未又係3000,一樣既波
下....用人既 tp ga ?

唔真實 wor 喂
舊 05-25-15, 03:51 PM   #714
fortel
Game Master

引用:
下....用人既 tp ga ?

唔真實 wor 喂
人同DOLL條TP分開計既,開左OC會好似神高達咁背包開個圓環既
舊 05-25-15, 05:46 PM   #715
SleepBoy
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2004
3DS Friend Code3007 8346 9982
引用:
1. 當你未有DOLL要做跑狗果陣你就會不斷卡機升LV既啦

2. 無,不過建議做主任前先做絆任再開地圖%,因為做絆任果陣有導航,間唔中都會幫你開唔少% (未有DOLL之前做跑狗真係慘過食兩舊屎)

3. 多D用COMBO (姐係格技> 格技),同埋多D玩SOUL VOICE (姐係你地隊友講完句顏色對白,你同色技就會閃,出就可以大力好多),最更要係起初職一去到CLASS 10就要轉職 刀仔打人真係R痕

Thanks, 努力中

PAD: 101,538,972
ID: 訓覺仔
SleepBoy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 07:36 PM   #716
fortel
Game Master

問題已解決

此篇文章於 05-25-15 07:40 PM 被 fortel 編輯。
舊 05-25-15, 07:39 PM   #717
ZOMA
Crazy Gamer

引用:
我想問下 ミラ上限 點升? 我而家上張9000,不過整部60LV DOLL要10000ミラ

你係咪打少左個零
呢到有教
http://kamikouryaku.xsrv.jp/xenoblad...A1#content_1_5

■白樹の大陸の設置例
401:貯蔵  / 402:強化  / 408:コピー / 406:貯蔵 / 405:強化2 / 403:貯蔵
413:貯蔵  / 416:コピー / 418:貯蔵  / 419:強化1 / 420:貯蔵 / 417:貯蔵
409:コピー / 411:貯蔵  / 113:貯蔵

■夜光の森の設置例
207:貯蔵  / 202:コピー / 208:貯蔵 / 203:強化2 / 204:コピー / 205:貯蔵
209:コピー / 212:強化1 / 211:貯蔵 / 216:コピー / 225:貯蔵  / 218:貯蔵
215:貯蔵  / 224:貯蔵  / 223:貯蔵

DeviantArt
PIXIV
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 07:41 PM   #718
fortel
Game Master

引用:
作者: ZOMA 查看文章
你係咪打少左個零
呢到有教
http://kamikouryaku.xsrv.jp/xenoblad...A1#content_1_5

■白樹の大陸の設置例
401:貯蔵  / 402:強化  / 408:コピー / 406:貯蔵 / 405:強化2 / 403:貯蔵
413:貯蔵  / 416:コピー / 418:貯蔵  / 419:強化1 / 420:貯蔵 / 417:貯蔵
409:コピー / 411:貯蔵  / 113:貯蔵

■夜光の森の設置例
207:貯蔵  / 202:コピー / 208:貯蔵 / 203:強化2 / 204:コピー / 205:貯蔵
209:コピー / 212:強化1 / 211:貯蔵 / 216:コピー / 225:貯蔵  / 218:貯蔵
215:貯蔵  / 224:貯蔵  / 223:貯蔵
哦,我整Formula.ZERO姐
舊 05-25-15, 08:00 PM   #719
fortel
Game Master

其實請人果陣呢句野

點解,成日彈出黎好煩
舊 05-25-15, 08:12 PM   #720
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
過左 flight customize 呢個 quest.

我反而想知, 有人可以起地面上打得低隻大野 ?
我而家就係先開咗第十章story quest. 取消唔到,
入唔到學飛key quest (2女離唔到隊), 唔知點算

有無人知story quest點可以取消
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 08:16 PM   #721
fortel
Game Master

引用:

呢隻game,絆任同主線係取消唔到
舊 05-25-15, 08:17 PM   #722
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:

隻野仲會一路飛一路上升, 被撞到仲會 knock back, 你有幸過到既話記住開心 share
舊 05-25-15, 08:18 PM   #723
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
其實請人果陣呢句野

點解,成日彈出黎好煩
這個 blade 是不能做 scout 的
舊 05-25-15, 08:21 PM   #724
fortel
Game Master

引用:
這個 blade 是不能做 scout 的
d 素材好煩,又唔知邊到刷下下都要用tick換...真係刷tick都煩到悶
舊 05-25-15, 08:27 PM   #725
seed2005
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
引用:

按star -> クエスト > 是但轉個Normal Quest
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Xenoblade X『ゼノブレイドクロス』| 發售中 MO 電視遊戲討論版 693 07-22-16 02:29 AM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第一回:今回唔洗問候正日哥不過要問候PSN[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 1053 03-06-14 03:03 PM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM
[多機種] Biohazard 6滅屍部隊第二回:去埃瘋洗衣洗件衫先[注意:劇透請spoil] mario0606 攻略及心得交流區 833 12-25-12 06:05 PM

現在的時間是 05:44 PM

手機版 | APP版