Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-30-08, 03:16 PM   #26
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: 光熱斗 查看文章
今天繼續聽...
ER4P係清好多..
但係低音好似H260比較強...?
是NANO3推不動..還是未煲開所以??..
並可以感覺到底燥H260高很多..

耳擴狗骨..USA呢邊好難揾-_-||...
ER4P無聽過...........但H260 低音給我的只是一味量大,有鬆散的感覺

H260 以價論貨算不錯............

慢慢將ER4P burn in(50 hours)後再作定論吧

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 03-30-08, 03:37 PM   #27
Whirlwind
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2008
ER4P唔係賣Bass為主
要Bass重應該買5Pro

有無試過隻50蚊既耳擴仔
Whirlwind 目前離線  
舊 03-30-08, 04:05 PM   #28
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Whirlwind 查看文章

有無試過隻50蚊既耳擴仔
MK1 賣over $100..............

d聲其實得唔得?

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 03-30-08, 10:33 PM   #29
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
MK1 賣over $100..............

d聲其實得唔得?
我跟HXXXC團購,50
聽日攞貨試下佢
100就緊係唔抵啦
舊 03-31-08, 12:34 AM   #30
s3b21
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
有冇人用ath-w1000好唔好?我聽eason
s3b21 目前離線  
舊 03-31-08, 12:40 PM   #31
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
平時0的塞耳式耳筒, 大家唔聽果時係點收納佢地ga呢?
用盒定就咁卷起算?

jlai 目前離線  
舊 03-31-08, 02:16 PM   #32
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
e2c條線屈位裂左

F/GO 834697628
NexTony 目前離線  
舊 03-31-08, 07:30 PM   #33
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: jlai 查看文章
平時0的塞耳式耳筒, 大家唔聽果時係點收納佢地ga呢?
用盒定就咁卷起算?
卷起放入一個袋仔

終於到手左隻E3仔,啲聲超越左底燥,直程係電流聲
舊 03-31-08, 08:35 PM   #34
野孩子
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
5pro d Bass 又肥又朦, 老外味精代表作.

老外耳機普遍吾系以Bass為主力,
高中低頻都有表現, 我唯一推薦SE530,
不過Bass佢吾系最靚.
野孩子 目前離線  
舊 03-31-08, 08:52 PM   #35
Whirlwind
Crazy Gamer

引用:
作者: 野孩子 查看文章
5pro d Bass 又肥又朦, 老外味精代表作.

老外耳機普遍吾系以Bass為主力,
高中低頻都有表現, 我唯一推薦SE530,
不過Bass佢吾系最靚.
論味精論音染點都唔夠日系耳機黎掛
我又唔覺得5Pro啲Bass真係咁差
咁你覺得講Bass邊個先夠厚實
舊 03-31-08, 09:03 PM   #36
taichu2
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
唔知有無人對denon的AH-P372WT有興趣呢?

$4XX...想試試 XD
taichu2 目前離線  
舊 03-31-08, 09:54 PM   #37
野孩子

引用:
論味精論音染點都唔夠日系耳機黎掛
我又唔覺得5Pro啲Bass真係咁差
咁你覺得講Bass邊個先夠厚實
日系耳機多味精音染只系一般人既偏見.
好多人玩貴價耳機只系識UE, Shure, Etymotic
一行入舖頭就話我budget系3千蚊, 有咩好介紹.....
根本連自己想要咩, 自己聽開咩, 要買邊隻耳機用咩player先最適合, 通通都未搞得清.

交代高頻細節吾難, 好多耳機其實都系出自同一款單元.
反而Bass下沉夠深, 吾混濁, 彈跳富節奏感, 能有打心口既感覺,
由落棍至鼓皮餘震, 由手指皮磨擦結他弦至震動, 由琴鎚拷打琴弦至發聲
呢類低頻細節都能完整表現, 我推薦SONY EX700SL, 不過我更期待Sennheiser IE8.
野孩子 目前離線  
舊 03-31-08, 10:12 PM   #38
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: Gestapo 查看文章
e2c條線屈位裂左
朋友,你已經爆線了~
/\
ビスケット 目前離線  
舊 03-31-08, 10:35 PM   #39
wai1014

註冊日期: Apr 2005
想問頻率反應係咁差距越大越好...譬如SONY EX700SL 係4-28,000Hz係咪已經好勁?
wai1014 目前離線  
舊 03-31-08, 10:48 PM   #40
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
越大越假

舊 04-01-08, 12:35 AM   #41
野孩子

引用:
作者: wai1014 查看文章
想問頻率反應係咁差距越大越好...譬如SONY EX700SL 係4-28,000Hz係咪已經好勁?
搵笨的, 數字遊戲而已, 呢個數據系最可以不理的,
日本耳機通常都好大, 老外耳機好多更加吾寫.
女高音16~17khz 鼓聲50hz都好夠, 再大已經吾想聽.
耳機出得到部player都未必推得到, 比多都無用.
野孩子 目前離線  
舊 04-01-08, 04:20 PM   #42
rayben
Junior Member

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDLCSXXHIEI
3DS Friend Code4382 1938 5193
PSN  IDLCSXXHIEI
XBox Live GamertagLCSXXHIEI
Yuin PK1 +隨身耳擴 = 神奇!聽咩歌都得

聲音真是有點耳筒feel, 每樣也蠻清晰, 高中低頻也算交帶清楚
樂器聲一下一下打進來, 但又不會一舊舊
用鼓聲試pk1層次感出晒來音場闊低音強

http://www.itime.cn/Article/ear/test/8530.shtm

http://www.itime.com.cn/Article/ear/news/8151.htm

http://www.headphoneclub.com/Article...00606/584.html

此篇文章於 04-01-08 04:27 PM 被 rayben 編輯。
rayben 目前離線  
舊 04-03-08, 11:27 PM   #43
taichu2
Crazy Gamer

今日決定了買denon的AH-D2000

第一個感覺是跟用開的耳筒很大分別...
但又唔識講...好似聽多左其他聲.

哈...門外漢一名
舊 04-04-08, 12:45 PM   #44
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: taichu2 查看文章
今日決定了買denon的AH-D2000

第一個感覺是跟用開的耳筒很大分別...
但又唔識講...好似聽多左其他聲.

哈...門外漢一名
係咪連一點細微的聲音or 歌手的換氣呼吸聲都聽得好清楚先

係囉~~~係囉~~~配返個耳擴你可以聽到更加多聲音架~~~ b

恭喜你墮落了!~~~ /\

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 04-04-08 12:47 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 04-04-08, 01:57 PM   #45
taichu2
Crazy Gamer

引用:
係咪連一點細微的聲音or 歌手的換氣呼吸聲都聽得好清楚先

係囉~~~係囉~~~配返個耳擴你可以聽到更加多聲音架~~~ b

恭喜你墮落了!~~~ /\
耳擴

哈哈...這是什麼來的?

我用部a808黎聽aac檔...都比厚裝的耳筒有分別.

但唔敢開得大聲...好似話新耳筒落地要細細聲"煲"?

好多問題...但小弟唔想浪費左個耳筒

多多指教!!
舊 04-05-08, 08:46 AM   #46
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
耳擴
哈哈...這是什麼來的?
給耳筒/耳機用的"擴音機"...........有手提.........有座枱

引用:
我用部a808黎聽aac檔...都比厚裝的耳筒有分別.
但唔敢開得大聲...好似話新耳筒落地要細細聲"煲"?
好多問題...但小弟唔想浪費左個耳筒
多多指教!!
一副近$2000 的耳筒當然不能和EX82 這類入門級iem 比吧

大形耳筒的性價比可是比iem 高出近一倍(or 以上)

如果係平時聽的話不用怕開得大聲的

係用煲機牒or 1X小時長煲之類burn in 方法先要細細聲"煲"

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 04-09-08, 10:01 PM   #47
taichu2
Crazy Gamer

引用:
一副近$2000 的耳筒當然不能和EX82 這類入門級iem 比吧

大形耳筒的性價比可是比iem 高出近一倍(or 以上)

如果係平時聽的話不用怕開得大聲的

係用煲機牒or 1X小時長煲之類burn in 方法先要細細聲"煲"
謝謝HAKAIDER的意見.

依家聽EASON的演唱會...好正!!!
(但有點熱... )

遲些再打擾大家關於耳擴的事宜

THANKS!!
舊 04-10-08, 12:29 AM   #48
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
最近買左對C351黎出街用,
D聲幾正,不過原裝跟個對耳膠太大,d聲有D濛
想問下有無其他耳膠或耳綿會好d?

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線  
舊 04-10-08, 12:44 AM   #49
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: delta 查看文章
最近買左對C351黎出街用,
D聲幾正,不過原裝跟個對耳膠太大,d聲有D濛
想問下有無其他耳膠或耳綿會好d?
S Size果個都大?

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線  
舊 04-10-08, 02:35 AM   #50
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: FOKKIT 查看文章
S Size果個都大?
係~
我之前用開Panasonic 既S size都係啱啱好,
而Panasonic 既S size比C351既S size細少少

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
雙星體育新聞(永久集中區)30-5-02 龍寶寶 體育版 0 05-17-02 10:57 AM

現在的時間是 04:52 AM

手機版 | APP版