Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 14 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 34  ... 最後
日本動漫畫討論版>「ガンダムビルドファイターズ」OVA企画始動!丨アジアの国ではさらに大変好評 一番人気は「ベアッガイIII(さん)」 Vol.4
jason_kasim 10:14 PM 02-25-15
師父都係唔出場
世界篇先出黎(有的話)
孫仔7年前受刺激後俾人打通任督二脈嗎
廢人 10:17 PM 02-25-15
遊星表示:「佢抄我...比返shooting star dargon我」
鈴蘭 10:24 PM 02-25-15
燃唔起好正常 因為根本就打動唔到人
唔好講打唔打動到人,淨係思考都已經追唔到劇中角色
有無人可以話我知究竟師兄果下用頭髮捉人有幾卑鄙....?

師兄連陸奧圓明流都識
不如叫師兄做主角啦,我覺得睇佢打真係好睇好多....
mgsyfw 10:53 PM 02-25-15
主角機招新招令我第一時間諗起雞扒...
人地重施故技下場係俾人打面,主角就可以用黎秒師兄www
果然主角係超級系XD
廢人 11:00 PM 02-25-15
おい、デュエルしろよ

longsonufo 11:05 PM 02-25-15
呢套野幾時會死人?
qwe 11:42 PM 02-25-15
部Try Burning Gundam核心跟本是誠/皇子果粒石吧, 可能呢幾年間誠旅行時發現粒石, 覺得皇子返過黎, 所以用粒石做核心整左部機, 希望俾皇子用?

但用粒石黎做核心, 跟本唔使用部對戰機, 可以自製粒子, 太BUG了吧

而且最後果招, 做乜用粒子發勁MAP炮版...
同埋果2部防止師兄逃走的隊友呢?
吐嘈點太多了吧~
赤目黑龍 11:57 PM 02-25-15
神木世界嘅師夫仲唔係杜門卡遜......
今集FINISH師兄嗰招擺明係GOD FINGER!!
dust11 12:22 AM 02-26-15
蟹:SHOOOOOOOOOOOOOOOOTING SONIC!!!!!!!!!
Rance 12:24 AM 02-26-15
講到lucas咁驚唔係真係會打嬴GUNPLA學園掛....
兩隻隊友比人打爆之後一個打哂三個平手輸?
sunhikari 12:32 AM 02-26-15
作者: KARAS:
又出屈機招。。。好悶
部X1 FC好似接近原裝? 下集兩巨頭開打?

岩岩先追哂咁多集,有冇講過隻burning 點黎?
其實班長比零件比弟弟時係有暗示過
本身部build burning係誠哥本身係為王子簡易操作而製作
但知道無可能再見到王子時,誠哥就連部機同回憶一同封印
所以部機的確係誠哥的黑科技做出黎,但點封入部大魔嘛⋯⋯應該有排甚至唔會講吧XD
KENSNAKE 12:34 AM 02-26-15
主角威能就預左,但D招可唔可以唔好咁行.算係分身攻擊?

師兄最後冇同化,如果唔係應該死左.
Van仔 01:15 AM 02-26-15
真係已經去到個種講粗口既地步,

量子化,可唔可以有心機D,
播返舊既 BGM 又唔整返部 Star Build 西出黎出 RG拳打, 部機爛到咁,仲要俾人勒完頸 黑科技都無可以郁到啦

誠哥可唔可以快D返黎收返部機請世界食屎啦

什麼廁完霸蝗留咪又係靠部 RG機, 講到幾勁幾勁. 無機咪俾人表到七彩

=======================

請問企係後面個兩位隊友斷估都唔知招 MAP砲火力咁大架? 應該合理地熔左啦好麻
♀宮野真守♀ 01:36 AM 02-26-15
作者: longsonufo:
呢套野幾時會死人?
今集師兄同須賀明咪死左囉
Van仔 01:42 AM 02-26-15
作者: 尼路:
cb x1 fc你活動多兩秒唔會死吧
今集所有既經費已經去左分身術個度啦

作者: luciferdark:
劇情唔掂, 但作為GUNPLA廣告
隻TRY BURNING應該又會俾人搶...
完全唔覺得會被人搶,打又唔夠打, MAP砲前招又虛
赤目黑龍 02:03 AM 02-26-15
作者: Rance:
講到lucas咁驚唔係真係會打嬴GUNPLA學園掛....
兩隻隊友比人打爆之後一個打哂三個平手輸?
佢咁勁全靠之前俾"愛娜"鬧醒咗
knight-philip 02:16 AM 02-26-15
作者: Van仔:
真係已經去到個種講粗口既地步,

量子化,可唔可以有心機D,
播返舊既 BGM 又唔整返部 Star Build 西出黎出 RG拳打, 部機爛到咁,仲要俾人勒完頸 黑科技都無可以郁到啦

誠哥可唔可以快D返黎收返部機請世界食屎啦

什麼廁完霸蝗留咪又係靠部 RG機, 講到幾勁幾勁. 無機咪俾人表到七彩

=======================

請問企係後面個兩位隊友斷估都唔知招 MAP砲火力咁大架? 應該合理地熔左啦好麻
量子化?不是十二王方牌大車併?

然後再加單手爆熱石破天驚拳(手勢)+アーバレスト隔山打牛攻擊
另外純兄黑影那一幕的動作根本整個fmp九龍feel (頹肩+少少歪頭

我只看到整集好多g gun和fmp梗...
Van仔 02:18 AM 02-26-15
作者: knight-philip:
量子化?不是十二王方牌大車併?

然後再加單手爆熱石破天驚拳(手勢)+アーバレスト隔山打牛攻擊
另外純兄黑影那一幕的動作根本整個fmp九龍feel (頹肩+少少歪頭

我只看到整集好多g gun和fmp梗...
睇住個控制器上面D粒子狂消耗我只諗到係量子化 同埋十二王方牌大車併邊有咁虧 www
鈴蘭 02:22 AM 02-26-15

我見到個分身消失果下其實我以為係呢個
殺気を込めたフェイント

不過真係睇第一神拳都熱血過睇BFT 點搞
怪盜小G 02:23 AM 02-26-15
師兄好明顯係輸俾誠哥D黑科技唔係輸俾世海
Van仔 02:52 AM 02-26-15
作者: 怪盜小G:
師兄好明顯係輸俾誠哥D黑科技唔係輸俾世海
上季屈機能都無咁嬲, 今次揸機條友真係廢到無朋友 , 咁樣贏落去依季食屎,

對比王子個種格鬥天才再後天練習, 世界你唔徹底輸到一棟都無再苦練根本唔入流

睇左20集,完全無一次神回到, 上季起碼 鳳凰, K9 , 都打得精彩, 今季去到依刻只係得名人部紅戰士落地個下有 feel ,

就算對白都幾乎無邊句係深刻, 諗三打三個班友真係炒得
knight-philip 04:04 AM 02-26-15
作者: Van仔:
上季屈機能都無咁嬲, 今次揸機條友真係廢到無朋友 , 咁樣贏落去依季食屎,

對比王子個種格鬥天才再後天練習, 世界你唔徹底輸到一棟都無再苦練根本唔入流

睇左20集,完全無一次神回到, 上季起碼 鳳凰, K9 , 都打得精彩, 今季去到依刻只係得名人部紅戰士落地個下有 feel ,

就算對白都幾乎無邊句係深刻, 諗三打三個班友真係炒得
>世界你唔徹底輸到一棟都無再苦練根本唔入流
因為世海跟某粉紅勇者一樣是"完成型主角"
本身已經是完全成長,故事上是作為帶領其他角色成長的身份
所以世海一直不倒下才是必須的

老實講我覺得今季還不錯
除了TEAM戰戰術太少了之外不算有太多不足之處
戰鬥演出都不算差
反正我自己是幾喜歡這種超級系打法的
應該說我本身自己改gunpla都是會原創改造+機戰向的所以很合口味
stonekeung 05:43 AM 02-26-15

TCS_disable 10:10 AM 02-26-15
作者: knight-philip:
> 所以世海一直不倒下才是必須的
佢爆太陽果下,我請願佢順手爆誠哥對零次講果句「你放心打,我一定整好佢」,再爆返佑對佢果句「誠生已經講左部機係你,安心去打」

咁去否定世海話唔可以打落去嘅理由會好好多....
fortel 11:19 AM 02-26-15
作者: jason_kasim:
師父都係唔出場
世界篇先出黎(有的話)
孫仔7年前受刺激後俾人打通任督二脈嗎
世海不嬲出乜招都大叫招名,係最後果下類似GOD FINGER既埋尾招反而唔叫招名...搞到我真係覺得師傅出場既機率又下降左
第一 ... 14 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 34  ... 最後

返回主題版面