Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-18-09, 12:17 AM   #151
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
Post 空閒一篇 - 明白嗎...?

人......總會係犯錯誤,

人......總會係逃避自已既過去;

人......總會係到最後一刻先會去後悔;

人......總會係被他人叛逆時會憎恨該人;

人......總會係受到最痛最傷一刻先識得放手;

人......總會係唔想自己唔鍾意既野發生係自己身上;

要明白,人,總有一日會改變,

本身對彼此既感情亦都有所改變,

我有錯,錯在利用你既信任,

我亦再冇辦法可以對你講聲 "對唔住",

亦只好去遠離你,睇住你得到真正幸福既個一刻。

當然,你信唔信都好,我要講既就到此處要停了...

就讓時間再去重新編排人生既時間表吧。

[完]

舊 06-18-09, 09:22 AM   #152
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
orage你都幾豁達

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 06-18-09, 09:53 AM   #153
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
尋日....真係我同佢識左咁耐
第一次o係街上吵大鑊

我諗我都有排心情唔好

舊 06-18-09, 11:54 AM   #154
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: Seppie 查看文章
尋日....真係我同佢識左咁耐
第一次o係街上吵大鑊

我諗我都有排心情唔好

我8年都係試過一次係街到鬧佢
因為佢去漫畫展又多人又唔開電話 俾我搵番佢未鬧佢LOR
通常我淨係會係電話鬧佢= =" 一見到面又鬧唔出口
dragonwing84 目前離線  
舊 06-18-09, 12:02 PM   #155
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: dragonwing84 查看文章
我8年都係試過一次係街到鬧佢
因為佢去漫畫展又多人又唔開電話 俾我搵番佢未鬧佢LOR
通常我淨係會係電話鬧佢= =" 一見到面又鬧唔出口
我係俾佢鬧lor
佢都未試過對我咁惡既
之後其實佢都有想氹番我
不過我唔知點解到e家都唔知點咁.....
尋日果幕真係o係個腦揮之不去

其實我真係有諗過呢幾日不如唔好見面住
不過佢下星期生日lor........

舊 06-18-09, 12:07 PM   #156
Game Master

引用:
我係俾佢鬧lor
佢都未試過對我咁惡既
之後其實佢都有想氹番我
不過我唔知點解到e家都唔知點咁.....
尋日果幕真係o係個腦揮之不去

其實我真係有諗過呢幾日不如唔好見面住
不過佢下星期生日lor........

實係你勁錯啦..
男人好小係街到鬧女人架我覺得..
因為俾我..我會覺得好瘀
舊 06-18-09, 01:27 PM   #157
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
實係你勁錯啦..
佢鬧我就唔係o係街上既
不過我地嘈呢就係o係街既

舊 06-18-09, 02:20 PM   #158
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
orage你都幾豁達
豁達??倒不如話係我冇用好D

舊 06-19-09, 09:55 AM   #159
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
實係你勁錯啦..
冇啦~~
件事解決左啦
尋日收工一見到佢, 已經冇哂火喇我

舊 06-19-09, 09:59 AM   #160
Game Master

引用:
冇啦~~
件事解決左啦
尋日收工一見到佢, 已經冇哂火喇我

咁未好lor <---除左呢句我都唔知講咩好
舊 06-19-09, 10:03 AM   #161
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
咁未好lor <---除左呢句我都唔知講咩好
冇ar......我都唔知點解嬲佢唔落

舊 06-19-09, 10:05 AM   #162
Game Master

引用:
冇ar......我都唔知點解嬲佢唔落
無得解架 姐係好似我點衰我女朋友係都要痴住我一樣咋麻
舊 07-15-09, 10:04 PM   #163
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
好馬不吃回頭草

常言道"好馬不吃回頭草"

要是用這個題目來評分的話, 以下的男主角鐵定是準備給拖去人道毀滅的馬

十多年前, 一個男孩和一個女孩出現, 每天一起上學, 一起放學, 但2人卻像普通朋友一樣; 到2人各自升學, 2人就失去聯絡了, 男的更因為家中問題離開了他的故鄉, 開始了如遊牧民族般的生活; 到了大約中六時的聚會 (男的那時已輟學了), 少年開始想起那女孩, 想跟她一起笑, 一起哭, 一起吃喝玩樂, 一起勉勵, 但少女沒到會; 曾經, 少年鼓起了勇氣送少女一件禮物, 但少年卻空手而回; 來到今天, 青年還在思念她, 一次鼓起勇氣, 跟女子說一句"お前は好きだ!!", 但這時青年的性格早已變得有點畏首畏尾, 害怕失敗了便一無所有, 畢竟, 這女孩十多年來應該也不知道男孩的心意

男孩常常會忽略了眼前的美好事物, 到事情過了一段時間才會醒覺; 簡單點來說就是遲鈍, 經常後悔, 不夠主動, 不懂去搶先機, 後知後覺. 不夠主動令男孩忽略了重要的東西, 到回頭看時就會"現在回頭會不會太遲了?", 到現在, 男孩還是一事無成

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線  
舊 07-16-09, 10:44 PM   #164
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

犬夜叉, 你作架?定轉貼架?

藍莓咖啡 目前離線  
舊 07-17-09, 12:08 AM   #165
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

自己blog文 - 空閒一篇 - to:某一位女士

今次呢篇...係為一個人而打既......

我明白...我自己係一廂情願及單戀緊...

自己明知冇結果都要白白咁等落去...

都足足4年了......我要放棄呢份感覺一定唔可能...

因為佢都牽左我既人生咁耐...點會咁易就話忘記就忘記到......

但是若然我自己唔講出黎而繼續等...咁我會唔會真係等得到呢一日既來臨...?

我唔知道....而家我相信應該同你既關係已經係去到惡劣既階段....

我利用左你好多野...我反口左你好多誠詻...我無視你好多既感覺...

所有野都係自己一手一腳做成......

冇得怨,冇得恨。

最後,我唔知你仲會唔會入黎睇我打既野,

但點都好,如果你搵到你真正對你好既人快樂...我就安心了......

[完]

舊 07-17-09, 06:13 AM   #166
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
犬夜叉, 你作架?定轉貼架?
自已作

公式

紅字為重點

犬夜叉 目前離線  
舊 07-18-09, 09:48 PM   #167
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

犬夜叉,咁你以後就記得好好把握機會啦
蘇州過後冇艇搭架

藍莓咖啡 目前離線  
舊 07-18-09, 09:59 PM   #168
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
犬夜叉,咁你以後就記得好好把握機會啦
蘇州過後冇艇搭架
Blueberry大人咁認為有咩歌可以配合呢篇文....?

p.s.感謝你看出文章背後的意思.........小弟唔擅長作文.......作得差唔好見怪.....

公式

紅字為重點

此篇文章於 07-18-09 10:06 PM 被 犬夜叉 編輯。
犬夜叉 目前離線  
舊 07-18-09, 10:23 PM   #169
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
Blueberry大人咁認為有咩歌可以配合呢篇文....?

p.s.感謝你看出文章背後的意思.........小弟唔擅長作文.......作得差唔好見怪.....
呢首歌︰
http://www.youtube.com/watch?v=CWIiSMmNtAg

唔係好差遮,幾淺白丫

藍莓咖啡 目前離線  
舊 07-18-09, 10:30 PM   #170
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
呢首歌︰
http://www.youtube.com/watch?v=CWIiSMmNtAg

唔係好差遮,幾淺白丫
刻不容緩.....係小弟最鐘意聽既李克勤.......的確好配合

因為我作一篇大約咁長既文章往往要用好多既時間.........呢篇只係隨心而寫
(小弟會考作文成績慘不忍睹既最大原因係......字數限制)

公式

紅字為重點

犬夜叉 目前離線  
舊 07-18-09, 11:48 PM   #171
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Orage 查看文章
今次呢篇...係為一個人而打既......
-SKIP-
[完]
以為你講佢:>>redworm<<

舊 07-19-09, 12:38 AM   #172
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
以為你講佢:>>redworm<<
點解呢.......???a

舊 07-19-09, 02:41 PM   #173
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Orage 查看文章
點解呢.......???a
會員第165號

舊 07-19-09, 04:40 PM   #174
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
呢首歌︰

唔係好差遮,幾淺白丫
呢隻太新, 有冇舊d架?(挑戰你:XDXD)

舊 08-02-09, 01:00 AM   #175
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

過去, 現在

以前, 男孩第一次認識女孩, 就戲言一句"我要娶你做老婆仔!!"
現在, 男孩想再見一次女孩, 認真說一句"這次以後, 我可以叫你一聲"老婆"嗎?"

冬暖夏涼

曲:伍樂城 詞:黃偉文 編:伍樂城 唱:李克勤

問我那感情線 它分開幾個岔
唯獨你 這一條線 拋離各人吧
但你那感情線 那轉折複雜嗎
我只是 某段時間 過路嗎

但我早預備了火把 亦買好風扇
不打算 再玩兩日就回家
若果要愛護你 猶如全日制學位
這數年時間 我花

* 談情如若有獎 我該得到金獎
全年大考小考通過了 只要你頒獎